• BIST 9058.02
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Yolsuzluk iddiaları üzerine Japonya Maliye Bakanı istifa etti

Yolsuzluk iddiaları üzerine Japonya Maliye Bakanı istifa etti
Japonya'nın Maliye Bakanı Akira Amari'nin yolsuzluk iddiaları nedeniyle istifa ettiği belirtildi.

Japonya'nın Maliye Bakanı Akira Amari'nin yolsuzluk iddiaları nedeniyle istifa ettiği belirtildi.

Amari, bir inşaat şirketinden gelen nakit para akışı üzerinden yöneltilen iddialar ve soruşturma sürecinin ardından bugün istifa etti. Japon televizyonunda, canlı yayındaki konuşmasında Amari, "skandalın sorumluluğunu aldığı için istifa ettiğini" söyledi. Yanlış bir şey yapmadığını belirten Amari, "çok utanç verici bir durum" ile hükümetin kamu güvenini baltaladığı ve "endişe ve sorun"a neden olduğu için özür diledi. Amari'nin istifa ettiğini açıklarken gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

İddialara göre, Amari ve iki sekreteri henüz ismi açıklanmayan ve Chiba vilayeti'nde merkezi olan bir inşaat şirketinden nakit para ve eğlence giderleri için para almıştı. Amari ve yardımcılarının inşaat şirketinden en az 12 miyon yen (yaklaşık 103 bin dolar) aldığı öne sürüldü. Japon Maliye Bakanı ise yardımcılarına bu paraları "siyasi bağışlar" olarak kaydetmelerini söylemiş olduğunu ifade etti.

Başbakan Shinzo Abe'nin politika ekibi için anahtar rolde olduğu ifade edilen Amari ayrıca, istifa kararını, bu skandalın ülkeyi deflasyondan çıkarmak için çabalayan ekonomi yönetiminin dikkatini dağıtmasını engellemek amacıyla aldığını kaydetti.

Japan Today gazetesine göre ise "ekonominin güçlenmesi"nden yana olduğunu vurgulayan Bakan, "Deflasyonu yenmek için parlamentodan geçmesi gereken düzenlemeler olduğuna" dikkat çekti. "Bunu engelleyecek her ne varsa, dışarıda bırakılmalı ve ben bir istisna değilim." diyen Japon Bakan, iki sekreterinin istifasını yeterli bulmayarak "onların yöneticisi olarak sorumluluk aldığını" ifade etti.

Amari'nin resmi "siyasi fonlar" raporunda kaydı tutulmamış yüksek miktarda para olduğu iddia ediliyor.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim