• BIST 9061.94
  • Altın 2300.267
  • Dolar 32.3186
  • Euro 35.0764
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Yolcu paylaşım sitesinin reklamı için il il geziyor

Yolcu paylaşım sitesinin reklamı için il il geziyor
Kurduğu yolcu paylaşım sitesinin reklamını yapmak için bisiklet ile şehir şehir gezen Kayserili kadın girişimci, “Büyük reklam yapacak bütçem yok. Bu uygulamada bana destek verilirse Rusya dahil 8 ülkede bu projeyi yapmak istiyorum” dedi.

21 sene turizm sektöründe çalışan 2 çocuk annesi Gülşen Aytek (48), kendi işini kurmaya karar verdi ve yolcu paylaşım platformu uygungidelim.com sitesini kurdu. Aynı yöne giden sürücü ve yolcuların buluşturulduğu site, yaklaşık bir buçuk yıl süren çalışmaların ardından kısa bir süre önce faaliyete geçti. Sitenin üye sayısını arttırmak isteyen Gülşen Aytek ise aldığı bisiklet ile şehir şehir gezerek sitesinin reklamını yapıyor. Aytek, bisikletinin arkasına astığı “Osmaniye’den çıktım yola, projem destek bulmadan vermem mola. uygungidelim.com sen de destek ver” yazılı döviz ile Osmaniye’den Adana’ya geldi.

“KAYSERİLİYİM TİCARET RUHUMDA VAR”

Kent merkezinde bisiklet ile gezerek sitesinin reklamını yapan Aytek, 21 sene turizm sektöründe yer aldığını, yaşının ilerlemesi nedeniyle memleketi Osmaniye’ye döndüğünü belirterek, “15 sene Bodrum, 6 sene Side, 2 sene Ölüdeniz, bir sene Marmaris’te görev yaptım. 4 tane dilim var. Almanca, İngilizce, Felemenkçe ve Fransızca. Turizmde güzel para kazanıyordum ama yaşım ilerledi kaldıramıyorum. Memleketime döndüm bir iş yapmak istedim. Bunun için de ne yapabilirim diye düşünüyordum. Kayseriliyim ticaret ruhumda var. Kız kardeşimin düğününe Almanya’ya gittim. Orada bu projeyi gördüm çok hoşuma gitti. 2014 Nisan’da bunu hayata geçirecektim. Yazılımcı 4 ay yerine bir buçuk senede bitirdi ve beni mağdur etti. Bu süreçte başka siteler çıktı. Bu uygulamada bana destek verilirse Rusya dahil 8 ülkede bu projeyi yapmak istiyorum. Sitemin reklamını yapmak istiyorum. Kadın girişimciyim. Büyük reklam yapacak bütçem yok. Bu şekilde sesimi belki duyururum da insanlar milli yerel uygulamayı kullanır” dedi.

“YOLCU PAYLAŞIM PLATFORMU”

Sitesinin yolculu paylaşım platformu olduğunu kaydeden Aytek, “Aynı yöne giden yolcu ve sürücüyü buluşturan bir platform. İnsanlar tek başına bir yere giderken cebinden 100 lira çıkacaksa yanına yolcu bularak masrafını azaltıyor. Giden yolcu da çok daha uyguna gidiyor. Çünkü otobüs fiyatından aşağı oluyor ve konforlu gidiyor. 2 tarafın da bütçesine büyük katkı. Vizyonu genişletip baktığımızda ülke ekonomisine de katkı sağlayacak. Bir binada oturup da aynı yere giden birçok insan var. 6 araba çıkıyor trafik sıkışıyor. Site sayesinde 6 araba değil de 2 araba trafiğe çıkar. İleri vadede monoksit gaz salımı azalacak. Yolların eskimesi ileri tarihe atılır. Bu da belediyelerin bütçesine katkı sağlar. Ufkumuzu genişletirsek dar alanda bakmazsak çok güzel bir proje” diye konuştu.

“GÜVENLİĞİ ÖN PLANDA TUTAN BİR SİTE”

Aytek, sitenin güvenliği de ön planda tuttuğunu kaydederek, “İnsanlar arasında güvenlik sorun oluyor. Zaten sayfaya üye olmak için T.C. kimlik, telefon ve e-mail adresi gerekiyor. Veriler bir kuruma gidiyor eğer bu onaylanırsa üye olabiliyorsun. Aksi takdirde olamıyorsun. Artı sürücü ve yolcu şıkkı var. Sürücü dediğin zaman tüm araç bilgilerini giriyorsun. Mazot ve plakana kadar. Yolda giderken beğenmediğin bir hareket yaptı, baktın adam ormana sürüyor. Sitenin telefona indirilen uygulamasında panik butonu var. Bu panik butonuna bastığın anda senin üye olurken bilgilerini verdiğin 2 kişiye koordinatların 10 dakikada bir gidiyor. Güvenlik had safhada. Hiçbir açığımız yok” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim