• BIST 9068.98
  • Altın 2324.567
  • Dolar 32.3719
  • Euro 34.9559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Yoksul öğrenciler için seferber olan derneklere baskın düzenlendi

Yoksul öğrenciler için seferber olan derneklere baskın düzenlendi
Kars'ta, günün erken saatlerinde 4 derneğe polis baskın düzenlendi.

Kars'ta, günün erken saatlerinde 4 derneğe polis baskın düzenlendi. Derneklerde, yoksul ailelerin çocuklarına eğitim desteği sunduğu, SODES projelerin incelendiği ve bu minvalde evraklara el konulduğu öğrenildi.

Kars İl Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri ilk olarak saat 09.30'da Kafkas Sanayici ve İşadamları Derneği (KARSİAD) ve AYIŞIĞI Eğitimciler Derneği'ne 30 kişiden oluşan ekiple baskın yaptı. Aynı saatlerde Kars İli Memurlar Derneği (KARİMDER) ve Hanımeli Derneği de baskınlara uğradı.

İlk baskının yapıldığı KARSİAD'da, "Soğuk Sokaklardan Sıcak Dersliklere" adlı SODES projesiyle ilgili dosyaların incelendiği ve evraklara el konulduğu öğrenildi. Aynı şekilde diğer derneklerin yürüttüğü "Gençlik Merkezi" ve yoksul çocuklara eğitim desteği gibi proje evrakları incelendi ve el konuldu.

"NEYİMİZ VAR İSE ORTADA"

Akşam saatlerine kadar süren incelemeler sonrası, KARSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sultan Murat Dereci, açıklamada bulundu. Polislerin SODES'le ilgili savcılık kararı ile incelemede bulunduklarını ve bütün evrakları aldıklarını söyleyen Dereci, "Neyimiz var ise ortada." dedi.

2012'de yapmış oldukları ve il merkezi olmak üzere 7 ilçede bin 500'ün üzerinde öğrenciyi aşan "Soğuk Sokaklardan Sıcak Dersliklere" SODES projesi ile yoksul ailelerin çocuklarına yardımcı olduklarını hatırlatan Dereci, "2012'de sadece biz proje yapmadık, bir sürü dernekte proje yaptılar. Onlarda bu incelemelere dahiller mi?" diye sordu.

"SAVCILIK KARARINA GEREK YOKTU BİZ EVRAKLARIMIZI GÖTÜRÜRDÜK"

Savcılık kararı ile evrakların alınmasının gerekmediğini aktaran Dereci, "Devletimizin her hangi bir kurumu evraklarımı istediği zaman ellerine ulaştırırdık." diye konuştu.

Onlarca polisin baskınlara katılmasını da değerlendiren Dereci, "Polisler görevlerini yaptılar. Ama 30 kişi ile gelmenin bir manası yoktur. Burada mukavemette bulunacak, karşı gelecek birileri yoktur. Az çok herkes bizi tanıyor. Neyin ne olduğunu herkes biliyor. Bu bir imaj oluşturmak, "Bak işte burada da bir şeyler varmış" demek ve bir propaganda oluşturmak istendi. Geldiler evraklarımızı aldılar. Gayet güzel bir şekilde ne istedilerse verdik." ifadelerini kullandı.

"FETÖ, PARALEL YAPI İFADELERİ YARGIYA TAŞINACAK"

Bazı basın yayın kuruluşlarında çıkan, "FETÖ', "PYD', "Paralel Devlet Yapılanması" ifadelerine de değinen KARSİAD Başkanı Dereci, "Birisine suç isnat ediyorsanız ilk önce bunu ispatlamanız gerekiyor. Yani FETÖ örgütü deniyor ise şu an öyle bir mahkeme kararı yoktur. Nasıl bir avukat savunma mekanizması ise savcıda iddianame makamıdır. İddia eden "Bu terör örgütüdür" diyince terör örgütü olunmaz. Mahkemeye çıkarız. Hakim, savcıyı, savunmayı dinler ve bir karar verir. Ama şuan Türkiye'de öyle bir karar almış yer yoktur. Kimse şu an sen örgütsün bilmem nesin diyemez." şeklinde konuştu.

Örgütseler, "Bunun silahı nerede? Örgüt şeması nerede?" diye sorulması gerektiğini sözlerine ekleyen Dereci, "Peki hangi örgütsel faaliyetler yapılmış? Haa... iş adamlarının organize olmasını kastediyorlar ise o zaman örgütüz. Yani iş adamları bir araya gelmiş, yurt dışına gitmiş, iş arama peşinde ise Kars'a iş adamı getirme peşinde uğraşıyorsa, insanlara Kars'ı tanıtmaya çalışıyorsa ve bunun için bir amaç birlikteliğinde toplanıp bir şeyler yapıyor ve buna da örgüt diyorsalar örgütüz. Buralarda illegal bir şey yoktur. Biz onlara karşı hukuksal çerçevede hakkımızı arayacağız. Hepsini dava edeceğiz, hakkımızı adli mercilerde arayacağız." şeklinde konuştu.

Yoksul öğrenciler için seferber olan derneklere baskın düzenlendi

Yoksul öğrenciler için seferber olan derneklere baskın düzenlendi

Yoksul öğrenciler için seferber olan derneklere baskın düzenlendi

Yoksul öğrenciler için seferber olan derneklere baskın düzenlendi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim