• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

“Yoğun Bakım Hastalarına Yeni Soluk Geldi”

“Yoğun Bakım Hastalarına Yeni Soluk Geldi”
ACENDIS'in Anestezi ve Yoğun Bakım Ürün Müdürü Yasin Nadir, şirketin yoğun bakım çözüm ortağı Heinen+Löwenstein'ın yeni ürününün hastanelerin...

ACENDIS'in Anestezi ve Yoğun Bakım Ürün Müdürü Yasin Nadir, şirketin yoğun bakım çözüm ortağı Heinen+Löwenstein'ın yeni ürününün hastanelerin yoğun bakım ünitelerine yeni soluk getirdiğini söyledi.

ACENDIS'in Anestezi ve Yoğun Bakım Ürün Müdürü Yasin Nadir, Elektrikli Empedans Tomografisi (EIT) ile akciğer fonksiyonlarının anlık görüntülenmesini sağlayan ve yoğun bakım hastalarının solunum fonksiyonlarının en doğru şekilde ayarlanmasına olanak veren yeni venitilatör Elisa 800 VIT, dünya ile aynı anda Türkiye'deki hastanelerin kullanımına sunulmaya başlandığını açıkladı. ACENDIS'in, yoğun bakım çözümü Alman üretici Heinen+Löwenstein'ın yeni ürünü ile hastanelerin yoğun bakım ünitelerine yeni soluk geldiğini belirten Nadir, "Gögˆüs röntgenleri, CT taramaları ve MRI gibi radyolojik teknikler akcigˆerin durumunu anlık olarak gösterirler. Solunum düzensizliği olan ve ventile edilen yogˆun bakım hastaları için yüksek risk oluşturan CT taramalarında hastalar yüksek radyasyona maruz kalırlar. Tüm bu olumsuzluklara ragˆmen, CT taraması bölgesel akcigˆer fonksiyonu için solunum ayarlamasını optimize etmeye imkan veren mevcut tek prosedürdür, bu yüzden ciddi solunum yetmezligˆi olan hastalar solunum cihazı ayarlarını optimize etmek için CT taramasına maruz kalırlar" dedi.

EIT'nin, bölgesel akcigˆer fonksiyonunun, radyasyona maruz kalmadan belirlenebildigˆi bir bas¸ucu yöntemi olduğunu belirten Nadir, "Modern EIT'nin ölçüm prosedürü acı vermeyen, zayıf elektrik akımlarının kumas¸ bir elektrot kayıs¸ı vasıtasıyla vücuda verilmesi ve bölgesel ventilasyon görüntüleri ile oluşan voltajdan görülmesidir. Saniyede 50 görüntüye kadar yüksek ölçüm frekansı veren yüksek çözünürlüklü sensörler ile kullanılan EIT, ventilasyon sırasında dinamik degˆis¸iklikleri hesaplamak için çok uygundur. EIT ölçümleri ve solunum cihazının ölçülmüs¸ degˆerleri arasında agˆ kurulması, akcigˆer koruyucu ventilasyon stratejilerinin uygulanmasına imkan vermektedir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim