• BIST 8718.11
  • Altın 2244.816
  • Dolar 32.3308
  • Euro 35.1735
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Yine Bilal Erdoğan ve TÜRGEV

Yine Bilal Erdoğan ve TÜRGEV
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen bir ses kaydı daha internete sızdırıldı.

Haramzadeler isimli Twitter hesabı tarafından yayınlanan ses kaydında, Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın devreye girerek, Okçular Tekkesi’nin usulsüz şekilde TÜRGEV’e devredildiği öne sürülüyor.

Söz konusu ses kaydında Bilal Erdoğan’a ait olduğu iddia edilen ses, KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım ile konuşuyor. İstanbul Okmeydanı’ndaki Okçular Tekkesi’nin TÜRGEV’e ‘kazandırılması için’ KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım’ı arayan Bilal Erdoğan, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile toplantı halinde olduklarını belirterek, Yıldırım’dan Okçular Tekkesi’nin durumu hakkında bilgi alıyor.

“SİZ BU KANUNU ÇOK CİDDİYE ALIYORSUNUZ”

Yıldırım’ın tekkenin üst hakkının KİPTAŞ’a ait olduğunu belirttiği Bilal Erdoğan, kiralama seçeneği için ise “Yok ya şimdi kiralama işi olmaz bizim onu bir şekilde vakıfa kazandırmamız lazım” yanıtını veriyor. Yılmaz’a “Siz değer biçtiniz mi oraya” diye soran Bilal Erdoğan, “Ne harcadıysak o biz fazla bir şey istemeyiz” yanıtını alıyor. Bilal Erdoğan daha sonra Yılmaz’a, “Siz bu kanunu çok ciddiye alıyorsunuz ya böyle KİPTAŞ başka belediye başka gibi…” diye konuşuyor. Bu ifadenin üzerine “Resmi olarak bunu yapmak durumundayız” yanıtını alan Erdoğan, “Tabii tabii anlıyorum, onu inşallah şey yaparız Kadir beyle konuşuruz, sizin de bilginiz olsun yani” yanıtını veriyor.

“BÜYÜK ADAMLAR NASIL İSTİYORSA…”

Sızdırılan ses kaydındaki ikinci görüşme ise yine KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım ve dönemin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Emlak Yönetimi Daire Başkanı Sami Kılıç arasında geçiyor. Görüşmede Yıldırım’a ait olduğu öne sürülen ses, “Okçular Tekkesi’ni ne yapacağız abi” diye soruyor. Kılıç ise Yıldırım’ın bu sorusuna, “Büyük adamlar nasıl istiyorsa öyle yapacaklar, ben hiç kimseye bulaşmıyorum artık. Artık ağzımı açmıyorum yani” yanıtını veriyor. Yıldırım bu yanıtın üzerine, “Bir vakıf kurmuşlar o isteyecek yarın. Başbakan falan kızacak. Yarın birisi işgal ettiği zaman niye malına sahip çıkmadın diyecekler öyle değil mi” ifadelerini kullanıyor.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim