• BIST 9043.44
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Yılmaz: Tarihi Kentler Birliği, belediye başkanları için iyi bir okul oldu

Yılmaz: Tarihi Kentler Birliği, belediye başkanları için iyi bir okul oldu
Tarihi Kentler Birliği (TKB) ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, TKB'nin belediye başkanları için iyi bir okul haline geldiğini söyledi.

Tarihi Kentler Birliği (TKB) ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, TKB'nin belediye başkanları için iyi bir okul haline geldiğini söyledi.

Seyhan Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Tarihi Kentler Birliği Seyhan Zirvesi'nin kapanışında konuşan Yılmaz, TKB'nin 15 yılda belediye başkanları için iyi bir okul haline geldiğini ifade etti. Zamanın su gibi akıp gittiğinin altını çizen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı, TKB'nin geleceğe koşar adımlarla gittiğini ve hedeflerinin 2023 olduğunu vurguladı.

Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü olan 2023'e iyi bir planla hazırlanmak gerektiğini ifade eden Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı: "Bilincimiz, olaylara yaklaşımımız 15 yılda çok değişti. 2023'e giderken iyi bir eylem planı hazırlamalıyız. TKB, bana göre ülkemizde okulu olmayan, belediye başkanları için mütevazı ölçekte eğitim işlevini de yerine getiren bir şey. Belediye başkanlığının okulu yok. Çok sevilen bir ilçedeki bir marangoz, terzi kardeşimiz halk tarafından aday gösteriliyor, partiler de başka çareleri yoksa onu seçiyorlar. Nereden öğrenecek, plan yapmayı nereden öğrenecek, kamu kurumunu nasıl yönetecek bir belediye başkanı? İşte bu platformlarda, burada öğrenecek. Dışarıdan söylenen her şey söylenenden ibaret olur o da yanlış olur. Bana göre inşallah önümüzdeki dönem içerisinde eğitim faaliyetleri belki biraz daha genişleterek devam edeceğiz."

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen'in moderatörlüğünde düzenlenen panelde, ÇEKÜL Vakfı Genel Müdürü Sevim Yeşim Dizdaroğlu, "Doğal Miras ve Eğitim" TKB Genel Sekreteri Sezer Cihan "Kültürel Korumada Güçlendiren Birliktelik: TKB', ÇEKÜL YDK Üyesi ve Şehir Plancısı Faruk Göksu "Yeni Kavramlar ve Yeni Stratejiler Işığında Örgütlenmede Süreklilik', TKB Danışma Kurulu Üyesi Yönetmen Hasan Özgen "Üreterek Tanıtım', ÇEKÜL Kent Çalışmaları Koordinatörü Alp Arısoy ise "Geliştirilen Temel Kavramların Farklı Ölçekli Yerleşmelerdeki Uygulama Yöntemleri" başlıklı sunumlar yaptı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim