• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C

Yılmaz: “Ordu’da CHP’ye Gezi Çıkmaz”

Yılmaz: “Ordu’da CHP’ye Gezi Çıkmaz”
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, son günlerde tartışma konusu olan Altınordu ilçesi sahil gezinti alanının genişletilmesine yönelik...

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, son günlerde tartışma konusu olan Altınordu ilçesi sahil gezinti alanının genişletilmesine yönelik Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekillerinin ve küçük bir çevreci grubun protesto gösterisi yapmalarına tepki göstererek, "Buradan onlara ikinci Gezi çıkmaz" dedi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, bir otelde düzenlenen basın toplantısı ile 2 yıllık görev süresi içerisinde gerçekleştirilen ve planlanan yatırımlar hakkında bilgiler verdi. Yılmaz, iki yıllık görev süresi içerisinde yapılan çalışmaları barkovizyon gösterisi eşliğinde anlatırken, son dönemde CHP tarafından gündeme taşınmaya çalışılan sahil dolgu alanı ile ilgili sert açıklamalarda bulundu. Nüfusun artması, sahil gezinti alanının artık ihtiyaca cevap verememesi sebebiyle gezinti alanını genişleteceklerini belirten Yılmaz, alanda koşu ve bisiklet parkuru da olacağını belirtti.

"SAHİL DOLGUSUNDAN CHP'YE GEZİ EYLEMİ ÇIKMAZ"

Yapılan çalışmanın hukuka uygun olduğunu belirten Yılmaz, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, beraberinde CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Parti Meclisi Üyesi Çetin Soysal ve yaklaşık 150 kişilik bir grupla protesto gösterisi yapmalarına anlam vermekte zorlandığını dile getirdi.

Yılmaz, "CHP'nin Cumhuriyet Savcılığına, Hukuk Mahkemesine ve İdare Mahkemesine yaptığı tüm başvurular reddedildi. Bütün bunlara rağmen bir yürüyüş organize ettiler. CHP'nin 5 milletvekili ve bir Genel Başkan Yardımcısının organize ettiği yürüyüşe 150 kişi katıldı. CHP'nin Genel Başkan Yardımcısı olan kişi, bir dönem Ordu'da Belediye Başkanı olarak Ordu'daki gezi eylemlerinin organizatörüydü. CHP'li milletvekilleri önce Sinop'a oradan Artvin'e oradan buraya gidip gezi eylemi çıkarmaya çalışıyorlar. Müsaade edin buradan yeni bir gezi olayı çıkmaz" açıklamasında bulundu.

"CHP MİLLETVEKİLLERİ SAMİMİ DEĞİL"

Yürüyüşe katılan CHP milletvekillerini de eleştiren Yılmaz, şöyle konuştu: "Sen Türkiye'nin prestij projesi olan Ordu-Giresun Havalimanı dolgusuna karşı çıkacaksın, sen Trabzon'dan gelen milletvekili, Akyazı'da 180 dönüm alanda stadyum yapmak için dolgu yapılacak sesi çıkmayacak, Samsun'dan gelen milletvekili 120 dönüm alana yerel yönetim tarafından golf sahası için dolgu yapılırken şehircilik anlamında bunu Ordu'ya örnek göstereceksin, biz sahili 10 metre mecburen dolduracağız protesto edeceksin. Yazıktır, ayıptır. Muhalefetin düştüğü boşluğa bak. Eski Ordu Belediye Başkanı, şimdi CHP Genel Başkan Yardımcısına bir TV programında soruyorlar, sizin sahil ile ilgili bir düzenlemeniz var mıydı diye, cevabında hayır kesinlikle yoktu diyor. Bakın 2010'da ne demiş. "Rıhtım sahası turizme açılmalı, en büyük hayalim rıhtımı turizme açmak" diye açıklama yapmış. Şimdi onun hayalini biz gerçekleştiriyoruz yürüyüş yapıyor."

"ÇEVRECİ KESİM DÜN NEREDEYDİ?"

Yılmaz, şöyle devam etti: "Siz Belde Otel çevresinde 60 ağaç kesilirken yürüyüş yapmayanlar. Siz sahil düzenlemesinde bu kadar ağaç kesilirken yürüyüş yapmayanlar. Siz Boztepe'yi imara açarken yürüyüş yapmayanlar, Siz Ordu'da binalara yüksek kat verilirken yürüyüş yapmayanlar, yeşil alan olan yelken kulüp alanını kamu alanı yapılırken yürüyüş yapmayanlar. Kusura bakmasın buradan size ekmek çıkmaz. Köprüye karşı çık, havaalanına karşı çık. Ona karşı çık, buna karşı çık. Sonuç hüsran. Açık açık söylüyorum, CHP Türkiye'de en fazla oyu Ordu'da kaybetti. Bunun cevabı burada yatıyor. AK Parti en fazla oyu Ordu'da alıyor. Cevabı burada yatıyor. Eyleme gitmişler, oradan gelip başka bir eyleme gitmişler. Bunlar bitti. Artık sol yumrukları havaya kaldırarak iktidar olacağız dönemler bitti. TEDES'te yaptığımız ne kadar doğruysa burada yaptığımız da o kadar doğrudur."

"YILLARCA KİRA VERMEMİŞLER"

Rıhtım'da bulunan ve "İskele Bahçe" olarak bilinen tesisin Büyükşehir Belediyesi ile ilgisi olmadığını vurgulayan Yılmaz, "İskele Bahçe'nin bizimle hiç alakası yok. Milli Emlak'ın alanına giriyor. Benim kiracım değil. Davayı Milli Emlak'a açtılar ve reddedildi. 8 yıldır kira ödememişler. Belde Oteli işletenlerde 14 yıldır kira vermemişler. Böyle bir şey yok. Biz yasal tüm haklarımızı kullanıyoruz. Belde Otel'i satacağız. Parası olan herkes alabilir. Senin varsa gel sen al kardeşim" ifadelerini kullandı.

"ORDU'YU MARKE KENT YAPACAĞIZ"

İki yıllık görev süresi içerisinde yapılan ve yapılacak çalışmalarla ilgili bilgiler veren Yılmaz, marka kent olma yolunda hızla ilerlediklerini belirterek, "Sürdürdüğümüz hizmet seferberliği ile insanımızın mutluluğu ve şehrimizin daha nitelikli olması için var gücümüzle çalışıyoruz" dedi.

Görev süreleri içerisinde değeri 2 milyar TL olan "752 km sıcak asfalt yol ağı', "Çikolata Park', Çambaşı Kayak Merkezi', "Melet Park" ve "Ünye Port" olmak üzere 5 büyük yatırımı Ordu'da mutlaka kazandırmak istediklerini belirten Yılmaz, "Halen 19 ilçemizde 112 grup yolunda, 825 personel, 397 araç ile toplam uzunluğu 752 km'yi bulan sıcak asfalt yol yapımı çalışmaları hızla devam ediyor. Şehrimizi hem fındık hem de çikolata ile bütünleştirip dünyaya sunabilmek amacıyla Ordu-Giresun Havalimanı çevresinde tasarlanan 60 dönümlük alana inşa edilecek olan Çikolata Park'ın halen inşaatı sürüyor. Yine toplam 652 dönüm alanı kaplayan Çambaşı Kış Sporları ve Kayak Merkezi, Karadeniz Bölgesi'nin en büyük ve Türkiye'nin 5. Büyük kayak merkezi olacaktır. Melet ırmağı ve çevresine inşa edilecek olan ve Ordumuzun dengeli gelişimi için önem arz eden öncü bir proje olan "Melet Park" için çalışmalara başladık. Yine Karadeniz'in en büyük konteyner limanı olan "Ünye Port" çalışmaları yakında başlıyor" şeklinde konuştu.

"32 YILLIK ÇÖP SORUNUNU BİR YILDA ÇÖZDÜK"

Göreve geldiklerinde yıllar içerisinde bir türlü çözüm bulunamayan, yerel yönetimler açısından en önemli sorun haline gelen çöp sorununu kucaklarında bulduklarını kaydeden Yılmaz, "Özellikle Altınordu ilçesinde 32 yıldır kangren haline gelen çöp sorununu göreve gelişimizin birinci yılında çözdük. Çöp sorununu Ordu'da tarihe gömdük. 32 yıldır çöp dökülen Durugöl mevkiinde artık çöp dökmüyoruz. Çöpü Ünye'deki bir çimento şirketine bir protokol ile satıyor ve ekonomiye kazandırıyoruz. Ayrıca Durugöl alanını rehabilite ediyoruz. Orayı park haline getiriyoruz. Bunun yanında Çaybaşı, Gürgentepe ve Gülyalı'ya katı atık bertaraf tesisleri yapıyoruz" diye konuştu.

Özellikle su yatırımlarına ağırlık verdiklerini de dile getiren Başkan Yılmaz, 2015 yılında su yatırımları için 52 milyon lira harcadıklarını, 2016 yılında ise 63 milyon liralık yatırım yapılacağını kaydetti. Yılmaz, Altınordu'da doğalgaz şebeke çalışmalarının tamamlanma aşamasında olduğunu, Fatsa ve Ünye'de doğalgaz şebeke çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini vurguladı.

Altınordu ilçesine yapılacak yeni otobüs terminalinin ihalesinin Mayıs ayında yapılacağını, Fatsa otogarını dönüştürerek yeni bir proje ile yenileyeceklerini dile getiren Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı: "Sanayi ve istihdamın geliştirilmesi için Altınordu'ya ikinci organize sanayi bölgesi yapılacak. Fatsa'ya organize sanayi bölgesi genişletilecek, Ünye'ye yeni bir organize sanayi bölgesi kurulacak. Fatsa ilçesine sokak hayvanları için bakım merkezi yapıyoruz. Ayrıca yine Fatsa'ya hayvan pazarı ve yeni bir mezbahane, Bolaman'a yeni bir çevre düzenlemesi, Atatürk Parkı yenileme projesi, Perşembe'ye sahil düzenlemesi, İkizce'ye İmam Hatip Lisesi, Korgan'a ilkokul projesi, Altınordu'ya akıllı katlı otopark projesi, Kabataş Alankent'e park projesi uygulayacağımız yeni projeler arasında bulunuyor."

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın basın toplantısına AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, AK Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk, AK Parti Altınordu İlçe Başkanı İbrahim Hekim, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, genel sekreter yardımcıları, daire başkanları ve birim müdürleri katıldı.

Yılmaz: “Ordu’da CHP’ye Gezi Çıkmaz”

Yılmaz: “Ordu’da CHP’ye Gezi Çıkmaz”

Yılmaz: “Ordu’da CHP’ye Gezi Çıkmaz”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim