• BIST 9059.38
  • Altın 2295.098
  • Dolar 32.3137
  • Euro 35.1151
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Yılmaz: "Güçlü Bir Yönetimin Olduğu Türkiye’ye Yatırımcıları Bekliyoruz”

Yılmaz: "Güçlü Bir Yönetimin Olduğu Türkiye’ye Yatırımcıları Bekliyoruz”
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Uluslararası Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma Çikolata ve Teknoloji Fuarının açılışına katıldı.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Uluslararası Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma Çikolata ve Teknoloji Fuarının açılışına katıldı. Açılışta konuşan Yılmaz, "Türkiye'de güçlü bir yönetim var. Belirsizliğin az olduğu, öngörülebilirliğin yüksek olduğu bir Türkiye var. Yatırımcıları buraya bekliyoruz" dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, CNR EXPO'da 9'uncusu düzenlenen Uluslararası Ekmek Pasta Makineleri, Dondurma, Çikolata ve Teknoloji Fuarının açılışını gerçekleştirdi. Fuarın açılışında konuşan Yılmaz, "Buraya değişik ülkelerden davetlimiz olarak gelmiş olan iş dünyasına özellikle şu mesajı vermek istiyorum. Hükümet olarak biz bu sektörün arkasındayız, yanındayız. İnşallah bu sektör yabancı ortaklarla birlikte, gelişen ticaretle birlikte hem Türkiye için hem de değişik ülkelerdeki iş dünyası için yeni fırsatlar oluşturacaktır" diye konuştu.

"GÜÇLÜ BİR YÖNETİMİN OLDUĞU TÜRKİYE'YE YATIRIMCILARI BEKLİYORUZ"

Türkiye'de güçlü bir yönetimin olduğunu dile getirerek konuşmasını sürdüren Yılmaz, "Türkiye'de güçlü bir siyasi iktidar var. 2019 yılına kadar seçimlerin olmayacağı bir Türkiye, belirsizliğin az olduğu, öngörülebilirliğin yüksek olduğu bir Türkiye var. Buraya özellikle yatırımcıları davet ediyorum. Teşvik politikalarımızla, desteklerimizle de her zaman üreticimizin yanındayız. Gelecekte çok daha büyük rakamları hep birlikte göreceğiz" ifadelerini kullandı.

"KOBİLER ÖNEMLİ BİR PAYA SAHİP"

Gıda sektöründe KOBİ'lerin önemli bir paya sahip olduğunu belirten Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Bu alanda KOBİ'lerin ön plana çıktığını görüyoruz. Bu fuara gelirken özellikle KOBİ'lerin varlığı beni heyecanlandırdı. Küresel krizin etkilerini hala yaşadığımız bir ortamda KOBİ'lerin kıymetini, değerini daha iyi anlamamız gerektiğine inanıyorum. KOBİ'ler bir taraftan esnek yapılarıyla her türlü değişime her türlü yeni ortama uyum sağlama kabiliyetine sahip, diğer tarafta istihdamın, girişimciliğin, yeniliğin de zeminini oluşturuyor. Bu sektörde KOBİ ağırlığı son derece önemli bir faktör" diye konuştu.

"10 YILDA İKİ KAT BÜYÜME"

Gıda sektörünün 2005-2014 döneminde ihracatında ciddi bir artış gözlemlediklerini belirten Yılmaz, şunları söyledi: "2005 yılında 4,2 milyar dolar olan ihracatımız 2014 yılında 11,2 milyar dolara kadar yükselmiş durumda. Diğer taraftan 2015 yılında bir miktar düştüğünü görüyoruz. 10.2 milyar dolara gerilediğini ama bunun nedeni, toplam dünyadaki talebin daralmasıyla, toplam ihracatımızın daralmasıyla ilgili. Aksi takdirde yine payını önemli oranda koruduğunu ifade edebilirim."

"GIDA MAKİNELERİ ALANINDA TÜRKİYE DÜNYANIN ÖNDE GELEN ÜLKELERİ ARASINA GİRECEK"

Pazar çeşitliliğinde de artış gösterdiğini söyleyen Yılmaz, "Geçmişte Avrupa Birliği Pazarı, gıda sanayimiz için yüzde 47 gibi bir rakama sahipken, 2005 yılında, 2014'e geldiğimizde bu pay yüzde 28'e gerilemiş durumda. Yine 2005-2015 dönemini alırsak makine imalatımızda ihracat 2,9 milyar dolardan 7,2 milyar dolara yükselmiştir. Aynı dönemde gıda makinelerinin ihracatı 139 milyon dolardan 446 milyon dolara yükselmiştir. Burada yıllık ortalama artış yüzde 22'nin üzerindedir. Geçen 10 yılda yaşanan bu gelişme sektörün geleceği hakkında da bize bir fikir veriyor. İnşallah önümüzdeki süreçte Türkiye, gıda makineleri alanında dünyanın en önde gelen ülkeleri arasında yerini alacak. Bu başarıya imza atmış olan ve bir kısmı da aramızda olan iş adamlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"HÜKÜMET OLARAK BİZ BU SEKTÖRÜN ARKASINDAYIZ"

Gıda makineleri alanında katma değerin çok olduğunu ifade eden Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Birçok ihracat kaleminde maalesef arzu ettiğimiz ölçüde bir katma değer yok. Ancak makine sektöründe, özellikle gıda makineleri alanında katma değer çok çok yüksek. Bugün, burada gezeceğimiz fuarda da vidasına kadar yerli üretim olduğunu biliyoruz. Katma değeri çok yüksek olan bir alandan bahsediyoruz. Buraya değişik ülkelerden davetlimiz olarak gelmiş olan iş dünyasına özellikle şu mesajı vermek istiyorum. Hükümet olarak biz bu sektörün arkasındayız, yanındayız. İnşallah bu sektör yabancı ortaklarla birlikte, gelişen ticaretle birlikte hem Türkiye için hem de değişik ülkelerdeki iş dünyası için yeni fırsatlar oluşturacaktır."

Bakan Yılmaz, Messe Stuttgart Ares Fuarcılık Genel Müdürü Hakan Gençoğlu ile birlikte fuarın açılış pastasını kesti. Yılmaz, daha sonra stantları gezerek üreticilerle sohbet edip ürünlerin tadına baktı. Bir stantta ise üzerinde Bakan Yılmaz'ın resmi olan pasta firma yetkilileri tarafından Bakan Yılmaz'a hediye edildi.

Yılmaz: "Güçlü Bir Yönetimin Olduğu Türkiye’ye Yatırımcıları Bekliyoruz”

Yılmaz: "Güçlü Bir Yönetimin Olduğu Türkiye’ye Yatırımcıları Bekliyoruz”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim