• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

Yıllık Yardım Milyon Hasta Sayısı

Yıllık Yardım Milyon Hasta Sayısı
Eskişehir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde bir yılda yaklaşık 500 bin hastayı tedavi edilirken, günlük ortalama poliklinik sayısı ile 2 bine yaklaştı.

Eskişehir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde bir yılda yaklaşık 500 bin hastayı tedavi edilirken, günlük ortalama poliklinik sayısı ile 2 bine yaklaştı.

2010 yılı Ağustos ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan tarafından hizmete açılan Eskişehir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, bünyesinde 6 yatak, 109 diş hekimi, 115 ünit, 5 ilçe entegre hastanesi bulunduruyor. Tepebaşı Bölgesi'nde "Mavi Hastane" diye bilinen hastane, 7 ünit semt polikliniği dışında Eskişehir Kapalı Cezaevi'nde de 1 ünit mahkumlara hizmet veriyor. Ağız ve Diş Sağlığı konusunda neredeyse bütün hizmeti sunan hastane, yıllık yaklaşık olarak 500 bin hastayı ağırlıyor. 24 saat sürekli hizmet veren hastane, evde sağlık hizmetlerinin yanı sıra, okul çağındaki çocuklar için ağız sağlığı konusunda eğitimler veriyor. Hastane bütün bu özelliklerinin yanı sıra, diğer pek çok hastanede bulunmayan güvenlik kamerası sistemine sahip. HD özellikli kameralar ile donatılan ve kör noktası bulunmayan hastanede, herhangi bir güvenlik sorunu da yaşanmıyor.

"YILLIK 500 BİN POLİKLİNİK YAPILIYOR"

Eskişehir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi yöneticiliğini 2012 yılından itibaren yapan Dr. Seydi Ahmet Güllü, günlük ortalama poliklinik sayılarının bin 900 civarında olduğunu söyledi Dr. Güllü, "Bazı hastalarımız randevu verilerek tekrar tedaviye çağrıldıkları için bu poliklinik sayımız bin 900 olmaktadır. Hasta sayısı olarak da günlük bin 300 hastamız, hastanemize müracaat etmekte. Hastanemizde yıllık yaklaşık 500 bin poliklinik yapmaktayız" dedi.

"24 SAAT KESİNTİSİZ HİZMET"

Dr. Seydi Ahmet Güllü, hastanelerinde 24 saat boyunca kesintisiz hizmet verildiğini ifade etti. Talep gelmesi durumunda anaokulları ve ilkokullarda ağız ve diş sağlığı konusunda bilgilendirmeler yaptıklarına da dikkat çeken Güllü, "Hafta içlerinde de akşam vardiyası tabir ettiğimiz saat 15.00-23.00 arasında vardiya hizmeti, nöbet hizmetine takviye olarak katılmaktadır. Ayrıca anaokulları ve ilköğretim okullarına talep gelmesi halinde hekim görevlendirmek suretiyle yine koruyucu hekimlik ve fırçalama alışkanlığı kazandırılması için hekim görevlendirmelerimiz olmaktadır" ifadelerini kullandı.

"YATALAK HASTALARA EVDE SAĞLIK HİZMETİ"

Eskişehir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nin verdiği önemli özelliklerinden birinin de yatalak ve hastaneye gelemeyen hastalara yönelik başlatılan "evde sağlık hizmetleri" olduğuna dikkat çeken Dr. Güllü, "Bu kapsamda "hizmet alımı" yoluyla kiraladığımız bir aracımız var. Bir diş hekimimiz sürekli bu durumdaki hastaların tedavilerini yapmaktadır. Diş çekimleri, hareketli protez yapımları, doldu ve diş taşı temizliği gibi tedavileri yapılmakta, bu konuda da çok güzel geri bildirimler almaktayız. Evde sağlık biriminden faydalanmak için, hasta yakınlarının bizzat hastanemize gelmesi, hastanemizin 229 09 19 numaralı telefonunu arayarak randevu alması ya da bütün illerde olduğu gibi Eskişehir'deki Halk Sağlığı'nın 444 38 33 numaralı telefonunu arayarak da bu hizmetten yararlanmak istedikleri belirtmeleri yeterlidir" şeklinde konuştu.

"HASTANEMİZDE BÜTÜN TEDAVİLER YAPILMAKTADIR"

Dr. Seydi Ahmet Güllü, hastanelerinde ağız ve diş sağlığıyla ilgi neredeyse bütün tedavilerin yapıldığına ve HD özellikli kameralar sayesinde hastanenin kör noktasının bulunmadığına dikkat çekerek şöyle devam etti:

"Aktif olarak kullanılan bir ameliyathanemiz var. Burada özellikle engelli hastalarımızı ve korkudan tedavi olmak istemeyen hastalarımıza derin sedasyon ile anestezi uzmanının kontrolü altında tedavi yapmaktayız. Ayrıca, hastanemizde kör noktası olmayan HD özellikli kameralarla donatılmış bir sistemimiz var. Kamera sistemimiz ile burada güvenlik yönünden bir zafiyet yaşamamaktayız. Bu, birçok hastanede olmayan bir özelliktir."

Yıllık Yardım Milyon Hasta Sayısı

Yıllık Yardım Milyon Hasta Sayısı

Yıllık Yardım Milyon Hasta Sayısı

Yıllık Yardım Milyon Hasta Sayısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim