• BIST 9461.31
  • Altın 2492.122
  • Dolar 32.5992
  • Euro 34.8003
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Yıllar sonra Eskişehir’de buluştular

Yıllar sonra Eskişehir’de buluştular
1980 öncesi Eskişehir Eğitim Enstitüsü, İktisadi Ticari İlimler Akademisi ve Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi'nden mezun olanlar, yıllar sonra Eskişehir'de...

1980 öncesi Eskişehir Eğitim Enstitüsü, İktisadi Ticari İlimler Akademisi ve Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi'nden mezun olanlar, yıllar sonra Eskişehir'de bir araya geldiler.

Eskişehir'den Yetişenler ve Eskişehir Mezunları Vakfı (ESVAK) tarafından düzenlenen yemekte yıllar önce Eskişehir Eğitim Enstitüsü, İktisadi Ticari İlimler Akademisi ve Devler Mimarlık Mühendislik Fakültesi'nden mezun olanlar buluştular. Türkiye'nin her ilinden ve yurt dışından 300'ü aşkın kişinin katıldığı yemekte yıllar sonra buluşan mezunlar hasret giderdiler. Bir otel de gerçekleştirilen buluşma hakkında bilgi veren ESVAK Genel Başkan Vekili Sefa Kukul, 1994 yılında kurulan vakfın bir ahde vefa vakfı olduğunu ve mezunların yıllar sonra yeniden Eskişehir'de buluştuklarını söyledi. Eskişehir mezunlarının zaman zaman bir araya geldiklerini, ancak bu sayının 80 - 90'ı geçmediğini de belirten Kukul, "Ramazan ayında iftar yemeklerinde buluşuyoruz. Ancak bu sayı çok düşük kalıyordu. Eskişehir'den 1980 öncesi mezunları yeniden Eskişehir de buluşturma teklifi geldi. Bizde bunu üyelerimize duyurduk. Bugün Eskişehir de 300'ü aşkın Eskişehir mezunları bir araya geldi. Yıllardır bir birini görmeyenler bu yemekte buluştular ve yılların verdiği hasreti giderdiler. Türkiye'nin birçok ilinde yaşayan arkadaşlarımızın dışında, yurt dışında bulunan mezunlarda katıldılar. İlk kez 60'ın üzerinde bayan arkadaşlarımızın da katılması bizi daha çok mutlu etti. Artık bu yemeğimizi geleneksel olarak devam ettireceğiz. Her yıl Eskişehir'de buluşacağız. Gelecek yıl katılımcı sayısının daha fazla olacağını umuyorum" dedi.

Eskişehir Eğitim Enstitüsü ve İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nin 1980 öncesi mezunları bir arada toplanmasında en büyük emeği geçen iş adamı Mehmet Yeşil'de, yıllar sonra yeniden bir araya gelerek hasret giderdiklerini söyledi. Yeşil, ESVAK'ın sosyal bir vakıf olduğunu bu nedenle yemekte toplanan küçük paralar ile kimsesiz, gelir düzeyi düşük ve yardıma muhtaç ailelerin özellikle üniversitelerde okuyan çocuklarına burs, sosyal yardım ve araç gereç konusunda yardımcı olacaklarını söyledi. Yeşil, gelecek yıllarda bu yemeğe ailecek katılımlarının sağlanmasını kararlaştırdıklarını da vurgulayarak, "Amacımız Eskişehir'den mezun arkadaşlarımızın çocuklarının baba veya annelerinin üye oldukları vakfa, 2. nesil olarak sahip çıkmalarını sağlamak" dedi.

Yıllar sonra Eskişehir de buluşan 1980 öncesi Eskişehir Eğitim Enstitüsü, İktisadi Ticari İlimler Akademisi ve Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi mezunları, mezun oldukları okullarını da ziyaret ederek anılarını tazelediler. Ayrıca, 1980 öncesi yaşanan öğrenci olaylarında hayatlarını kaybeden ve mezarları Eskişehir de bulunan arkadaşlarının mezarlarını da ziyaret ederek dua ettiler.

Yıllar sonra Eskişehir’de buluştular

Yıllar sonra Eskişehir’de buluştular

Yıllar sonra Eskişehir’de buluştular

Yıllar sonra Eskişehir’de buluştular

Yıllar sonra Eskişehir’de buluştular

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim