• BIST 9084.03
  • Altın 2325.331
  • Dolar 32.373
  • Euro 35.0126
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Yılın Örnek Ve Özel Sosyal Sorumluluk Projesi Gençlerden Çıktı

Yılın Örnek Ve Özel Sosyal Sorumluluk Projesi Gençlerden Çıktı
Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu'nun Sosyal Sorumluluk Projeleri kapsamında 2015 yılı içerinde Türkiye'nin çeşitli illerindeki cezaevlerinde bulunan...

Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu'nun Sosyal Sorumluluk Projeleri kapsamında 2015 yılı içerinde Türkiye'nin çeşitli illerindeki cezaevlerinde bulunan mahkumların yaşam standartlarının iyileştirilmesi amaçlanıyor.

Proje Türkiye'de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının en büyük temsil makamı olan Konfederasyonlar Topluluğu tarafından 2015 yılının örnek ve özel projesi seçildi. Konfederasyonlar Topluluğu Genel Merkez Sözcüsü Yakup Kodalak, "Konfederasyonlar Topluluğu'na üye konfederasyonlar ve konfederasyonlara bağlı federasyonlar, dernekler tarafından araştırmalar yapıldı. 2015 yılının örnek ve özel projesi olarak Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu kuruluşunun Türkiye'nin değişik illerinde Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı'ndan gerekli yasal izinler alınarak hayata geçirdiği projesi oldu. Cezaevlerinde yatan mahkumların ve hükümlülerin, özelikle kadın ve çocuk mahkumların yaşam standartlarını iyileştirme ve zaruri ihtiyaçlarının giderilmesi mahkumlara konser düzenlenmesi, şiir terapileri düzenlenmesi gibi etkinlikler yer aldı. Bu etkinlikler kapsamında kişisel gelişim derslerinin verildiği cezaevlerinde yatan mahkumların her biri adına dışarıda ağaç dikme ve hatıra ormanı oluşturulması, sosyal sorumluk projesi kapsamında yapmış oldukları çalışmalar Türkiye'de sivil toplum kuruluşları tarafından yılın örnek ve özel projesi seçilmiştir" dedi.

Yakup Kodalak, "Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu kuruluşunun uygulamış ve yapmış olduğu Cezaevleri Sosyal Sorumluluk Projeleri Türkiye genelinde toplamda uygulanmış, yapılmış ve uygulanan belediyelerin, sivil toplum kuruluşlarının, kamu ve kuruluşlarının hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projelerinin arasından seçilmiştir" dedi.

Kodalak, "Başta Cezaevleri Sosyal Sorumluluk Projelerinin sahibi ve uygulayıcısı Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu Genel Başkanı İş Adamı Feridun Cevahiroğlu'na, kuruluşun Genel Başkan Yardımcıları Alpay Gürel, Önder Oktay, Av. Burak Genç ve kuruluşun yönetim kurulu üyelerine, projenin Türkiye genelinde koordinatörlüğünü yapan kuruluşun Genel Başkan Başdanışmanları Şair Burak Ballı, Yazar Aytekin Dabanca, Sanatçı Rukiye Orhan, Sanatçı Bilge Yakut, Sanatçı Taner Çalık'a teşekkür ediyoruz. Kuruluşun Ege Bölge Başkanı Behlül Murat Maral ve ekibine, kuruluşun dönemin İzmir İl Başkanı Senem Kılıç ve ekibine, Akdeniz Bölge Başkanı Hakan Özal ve ekibine, kuruluşun Adana İl Başkanı Hatice Nazlı Yakıcı ve ekibine, kuruluşun İstanbul İl Başkanı Aytaç Yamaç ve ekibine, kuruluşun İç Anadolu Bölge Başkanı Serkan Hoşcan ve ekibine, kuruluşun dönemin Ankara İl Başkanı Ümit Hakan Cenik ve ekibine, Sosyal Sorumluk Projelerinin yapıldığı illerin cumhuriyet başsavcılarına, cezaevleri savcılarına, müdürlerine, personeline Konfederasyonlar Topluluğu adına teşekkür ediyorum" dedi.

Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu, 2015 yılında Bursa E Tipi Cezaevi, Adana Kürkçüler E Tipi Kapalı Cezaevi, Osmaniye T Tipi Cezaevi, Antalya L Tipi Cezaevi, Eskişehir H Tipi Kapalı Cezaevi, Çankırı E Tipi Kapalı Cezaevi, Ankara Sincan Kadın Kapalı Cezaevi, Gaziantep H Tipi Cezaevi, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi, İzmir Aliağa Cezaevi, İzmir Aliağa Şakran Cezaevi, Ankara Sincan 1 Nolu L Tipi Ceza İnfaz Kurumu, Adana Cezaevi'nde sosyal sorumluluk projelerine imza attı.

Yılın Örnek Ve Özel Sosyal Sorumluluk Projesi Gençlerden Çıktı

Yılın Örnek Ve Özel Sosyal Sorumluluk Projesi Gençlerden Çıktı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim