• BIST 9679.8
  • Altın 2487.427
  • Dolar 32.4232
  • Euro 34.4091
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 18 °C

Yılın İlk Güreşinde Develer Kozlarını Paylaştı

Yılın İlk Güreşinde Develer Kozlarını Paylaştı
Ege, Akdeniz ve Marmara Bölgesi'nin en önemli kış etkinlikleri arasında yer alan deve güreşleri İncirliova Arenası'nda yapıldı.

Ege, Akdeniz ve Marmara Bölgesi'nin en önemli kış etkinlikleri arasında yer alan deve güreşleri İncirliova Arenası'nda yapıldı. 2016'nın ilk güreşinde çeşitli illerden gelen yaklaşık 80 çift deve kıran kırana güreşti. Aşırı soğuğa rağmen oldukça renkli geçen güreşleri kadın erkek çoluk çocuk binlerce kişi izledi.

Bu yıl 30. düzenlenen deve güreşinde Aydın, İzmir, Muğla, Çanakkale, Balıkesir ve değişik illerden yaklaşık 160 deve kıyasıya mücadele etti. Soğuk havaya rağmen yoğun ilgi gören güreşleri izlemek için ülkenin değişik illerinden de çok sayıda güreşsever geldi. Deve güreşinden elde edilen gelirin İncirliova Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yoksulların ihtiyaçlarını karşılamada kullanılacağı öğrenildi.

Kayıtlı ve düzenli olarak bu yıl 30.'su düzenlenen Geleneksel İncirliova deve güreşine Ege, Marmara ve Akdeniz Bölgesi'nden 150 pehlivan deve katıldı. Kıran kırana geçen güreşleri İncirliova Belediye Başkanı Kürşad Kale de vatandaşlarla birlikte izledi.

Çatımların oldukça dengeli olduğu güreşlerde zaman zaman rakibinden korkup kaçan develer heyecanlı anların yaşanmasına neden olurken, soğuklar arttıkça kızgınlıkları yükselen develer harika bir güreş çıkardı. Rakiplerini uyguladıkları tekniklerle deviren develeri ayırmakta güçlük yaşayan urgancılar en az güreşen develer kadar yorulurken, sabah saatlerinde başlayan güreşler akşama kadar devam etti.

Güreşleri İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, İncirliova Kaymakamı Ediz Sürücü, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Ahmet Kurt, Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Federasyonu Başkanı Metin Çetin, İncirliova Deveciler Derneği Başkanı Aytekin Kaya izleyenler arasında yer aldı.

Yılın İlk Güreşinde Develer Kozlarını Paylaştı

Yılın İlk Güreşinde Develer Kozlarını Paylaştı

Yılın İlk Güreşinde Develer Kozlarını Paylaştı

Yılın İlk Güreşinde Develer Kozlarını Paylaştı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim