• BIST 9079.97
  • Altın 2308.11
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.0287
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Yıldız savaşlarına hazır olun

Yıldız savaşlarına hazır olun
Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş ile Trabzonspor arasında Konya Büyükşehir Torku Arena'da oynanacak karşılaşma, ligin en formda iki golcüsü olan Demba Ba ile Oscar Cardozo'nun da mücadelesine sahne olacak.

Lig'de 23 puanla lider durumda bulunan "Kara Kartallar" ile 18 puanla 5'inci sırada yer alan "Karadeniz Fırtınası"nın zirve yarışı yolundaki çok önemli mücadelesinde gözler bu sezon resmi maçlarda 15 golü bulunan Senagalli futbolcu Demba Ba ile 9 gol atan Oscar Cardozo'ya çevrilecek.

Beşiktaş'a sezon başında İngiltere'nin Chelsea takımından transfer edilen ve attığı gollerle takımını Spor Toto Süper Lig'de zirveye taşıyan, UEFA Avrupa Ligi'nde de üst tura çıkmasını sağlayan Demba Ba, siyah-beyazlı kulübün en iyi gol ortalamasına sahip yabancı oyuncusu olurken, gol bakımından Trabzonspor karşısında takımının en büyük kozu olacak.

En son Kardemir Karabükspor karşısında attığı 2 golle takımını galibiyete taşıyan Senegalli futbolcu, bu sezon Spor Toto Süper Lig ve Avrupa kupalarında 17 maçta, attığı 15 golün 7'sini Spor Toto Süper Ligi, 8'ini ise Avrupa kupalarında kaydetti.

Ligde Sivasspor, İstanbul Başakşehir, Kasımpaşa ve Kardemir Karabükspor karşılaşmalarında fileleri havalandıran Senegalli yıldız, Avrupa kupalarında ise Feyenoord, Tottenham, Partizan ve Asteras maçlarında gol attı.

Cardozo, ligde önde

Trabzonspor'un sezon başında Portekiz'in Benfica takımından kadrosuna dahil ettiği Oscar Cardozo, Gençlerbirilği maçında hat-trick yaparak eski performansını iyice bulurken zorlu karşılaşmada takımının gol ayağı olacak.

Benfica'da 2009-2010 sezonunda 13 maçta 10 gol atarak UEFA Avrupa Ligi'nin en golcü oyuncusu olan, aynı sezon ligde 29 maçta 26 gol, 2011-2012 sezonunda da 29 maçta 20 gol ile Portekiz Ligi'nde gol krallığı sevinci yaşayan "Büyük baston" lakaplı oyuncu, ligde 8 gol kaydederek Demba Ba'nın gol krallığı yarışında önünde yer aldı.

Paraguaylı oyuncu, UEFA Avrupa Ligi'nde de 1 gol atarak toplamda 9 gol kaydetti.

Toplam 16 resmi maç oynayan ancak çok fazla ilk 11'de yer bulamayarak 973 dakika sahada kalan Portekizli oyuncu, ligde 74 dakikada rakip fileleri 1 kez havalandırma başarısı gösterdi. 

Gol attıkları maçlarda takımları kaybetmedi

Trabzospor, Cardozo'nun, Beşiktaş da Demba Ba'nın gol attığı lig maçlarında mağlup olmadı.

Bordo-mavililer, Paraguaylı oyuncunun gol attığı 6 maçta 4 galibiyet, 2 beraberlik aldı. UEFA Avrupa Ligi'nde Rostov karşısından 2-0'lık galibiyetle ayrılan bordo-mavililer, ligde ise Gaziantepspor ve İstanbul Başakşehir karşısında beraberlik,  Mersin İdmanyurdu, Torku Konyaspor ve Gençlerbirliği maçlarını da kazanarak 11 puan topladı.

Beşiktaş da Demba Ba'nın gol attığı maçlarda yenilgi yüzü görmedi.

Siyah-beyazlılar, Senegalli futbolcunun gol attığı 9 maçta, 8 galibiyet alıp, 1 kez berabere kaldı. Siyah-beyazlılar, ligde  bu futbolcunun gol attığı Sivasspor, İstanbul Başakşehir, Kasımpaşa ve Kardemir Karabükspor maçlarını kazanarak 12 puan elde etti.

Kara Kartallar, Avrupa kupası maçlarında ise Feyenoord, Partizan (2), Asteras maçlarından galibiyetle, Tottenham karşısından beraberilkle ayrıldı. 

Atarsa ilk golleri olacak

Demba Ba ve Cardozo'nun bu sezon "Dört Büyükler" arasında oynanan karşılaşmada golleri bulunmuyor.

İki futbolcu da karşılaşmada gol atmaları halinde bu sezon ilk kez büyük maçta gol atma mutluluğu yaşayacaklar.

Cardozo ve Demba Ba'nın golleri

Cardozo'nun performansı:

Maç    Sonuç    Gol
Trabzonspor-Rostov    2-0    1
İ.Başakşehir-Trabzonspor    1-1    1
Trabzonspor-Mersin İdmanyurdu    3-1    1
Trabzonspor-Gaziantepspor    4-4    1
Trabzonspor-Torku Konyaspor    3-2    2
Trabzonspor-Gençlerbirliği     4-1    3
          

Demba Ba'nın attığı 15 golün dökümü:

 

Maç    Sonuç    Gol
Beşiktaş-Feyenoord    3 - 1    3
Tottenham-Beşiktaş    1 - 1    1
Beşiktaş-Sivasspor    3 - 2    2
Partizan-Beşiktaş    0 - 4    1
Beşiktaş-Partizan    2 - 1    2
İ.Başakşehir-Beşiktaş    1 - 2    1
Beşiktaş-Kasımpaşa     2 - 0     2
Asteras-Beşiktaş    1 - 2    1
K. Karabükspor-Beşiktaş    1 - 2    2

Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş ile Trabzonspor arasında Konya Büyükşehir Torku Arena'da oynanacak karşılaşma, ligin en formda iki golcüsü olan Demba Ba ile Oscar Cardozo'nun da mücadelesine sahne olacak.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim