• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi törenle hizmete açıldı

Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi törenle hizmete açıldı
Sivaslıların rüyası olan Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nin resmi açılışı törenle gerçekleştirildi.

Sivaslıların rüyası olan Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nin resmi açılışı törenle gerçekleştirildi. Açılışa Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da katıldı. Resmi açılış programı nedeniyle kızak ve mekanik tesis kullanımı ücretsiz olunca vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Sivas merkeze 58 kilometre mesafede olan 2 bin 552 metre rakımlı Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nin 15 Eylül 2013 tarihinde temelinin atılmasının ardından geçtiğimiz yılda sezon açılışı yapılmıştı. Resmi açılış programı nedeniyle kızak ve mekanik tesis kullanımı ücretsiz olunca yoğun ilgiyle karşılaştı. Vatandaşlar kayak tesisini hınca hınç doldurdu.

HEDEF KIŞ OLİMPİYATLARI

Açılış programına katılan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, devletin tesisleri yaparak üzerine düşeni yaptığını belirterek, "İnşallah buranın tanıtımını yapacağız, buradaki hizmeti en üst seviyede kaliteli olarak vereceğiz. Her yıl da 500 öğrenciyi kayakçı olarak yetiştireceğiz" dedi.

Sivas'ın Yıldız Dağı ile bir değer kazandığını ifade eden Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Sivas'ın çok çeşitli kültür zenginlikleri var. Divriği Ulu Camisi ile Selçuklu ve Osmanlı eserleriyle kültür turizmi için Sivas bir markadır. Sağlık turizmi içinde Sivas'ın bir potansiyeli var. Balıklı Kaplıca'yı termal değil sağlık turizmi olarak değerlendirmek lazım. Allah nasip ederse Sıcak Çermik ile Yıldız Dağı Kış turizmi tesisleri arasındaki mesafeyi ve havaalanı bağlantısını önümüzdeki dönemde gerçekleştirdiğimizde aynı gün hem termal hem de kış turizminden yararlanabilmek mümkün olacaktır." diye konuştu.

Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti: "Muhakkak ki devlet üzerine düşeni gereği gibi yaptı. Bundan sonra Sivaslı hemşehrilerime görev düşüyor. İnşallah buranın tanıtımını yapacağız, buradaki hizmeti en üst seviyede kaliteli olarak vereceğiz. Her yıl da 500 öğrenciyi kayakçı olarak yetiştireceğiz. 10 yılda 5 bin yapar, bunların içinde Türkiye'yi yurt içinde ve yurt dışında hakkıyla temsil eden sporcularımız çıkacaktır. Bir eserin ortaya konulması için çok kimsenin emeği ve gayreti gerekiyor. Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, Özel İdaremize, İller Bankasına ve emeği geçen herkese, projeyi destekleyen buralara kadar gelen Sivaslılara teşekkür ediyorum. Biz Sivas'ın geleceğinden umutluyuz. Sivas'ın Yıldız'ı parlıyor" deniyor, Sivas'ın Yıldız dağı ile yıldızı parlıyor. Tesisin Sivas'a, Yıldızeli'ne ve çevresine hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum."

Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar da, Türkiye'de yapılmasını istedikleri 2026 Kış olimpiyatları kapsamında Yıldız Dağı Kış Sporları Tesisleri'nin önemli bir mihenk taşı olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından kayakçıların gösterisi sonrası kurdele kesilmesiyle tesislerin açılışı yapıldı. Kısa sürede inşaatı biten 100 yatak kapasiteli otel, kayak pistleri, mekanik tesis (telesiyej, teleski, yürüyen bantlar), yapay (suni) karlama, buz park (buz pateni), günübirlik tesisler (cafe-restaurant), kütük evler, idari ve teknik bina, sağlık evi, karakol, meteoroloji istasyonu, mesire alanları, kamelyalar, pist ve çevre aydınlatmaları, yol ile tüm alt yapı hizmetlerinin açılışı gerçekleştirildi. Açılış sonrası Bakan Yılmaz, tesisleri gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Açılışa Vali Alim Barut, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Gül, Milletvekilleri Hilmi Bilgin ve Selim Dursun, Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, İl Jandarma Komutanı Bektaş Aslan ile Sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi törenle hizmete açıldı

Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi törenle hizmete açıldı

Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi törenle hizmete açıldı

Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi törenle hizmete açıldı

Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi törenle hizmete açıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim