• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Yıldız: "Amfizem İçin Yeni Tedavi Yöntemi Akıllı Sarmallar"

Yıldız: "Amfizem İçin Yeni Tedavi Yöntemi Akıllı Sarmallar"
Yrd. Doç. Dr. Fidan Yıldız, kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) tedavisinde kullanılmaya başlanan "Pneum RX" endobronşiyal akıllı sarmalların,...

Yrd. Doç. Dr. Fidan Yıldız, kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) tedavisinde kullanılmaya başlanan "Pneum RX" endobronşiyal akıllı sarmalların, amfizem tedavisinde yeni bir umut olduğunu söyledi.

Dünya'da hızla yaygınlaşan ve ölüm nedenlerinden biri olan kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) tedavisinde kullanılmaya başlanan "Pneum RX" endobronşiyal akıllı sarmalların, amfizem tedavisinde yeni bir umut olduğunu söyleyen Yrd. Doç. Dr. Fidan Yıldız, Almanya merkezli ACENDIS firmasının çözüm ortağı Endoskopi Ltd. tarafından sunulan yeni tedavi yöntemine ile ilgili bilgi verdi. Amfizemli hastalar için mevcut tedavi yaklaşımlarının, akciğerin işlevini, egzersiz kapasitesini ve yaşam kalitesini artırmakta çok etkili olmadığını belirten Yıldız, "Çünkü farmakolojik tedaviler hastalığın patofizyolojik zorluklarını ele almaz. Amfizem, akciğerin doğal elastik özelliklerinin kaybı ve artmış akciğer hacmiyle karakterizedir ve bunlar sonucunda solunum zorlaşır. "PneumRx Sarmallar" hastalıklı dokuyu toparlayıp sıkıştırmak, hastalıklı havayolu ağında tekrar gerilim oluşturmak ve amfizemli akciğerde elastik geri tepmeyi mekanik olarak artırmak üzere tasarlanmış küçük, şekil hafızalı çift halkalı implantlardır. PneumRx Sarmal küçük havayollarını gerdirip açık tutar ve böylece nefes verme sırasında havayolunun çökmesini önlemeye yardımcı olur. Hava yolunun gerdirilmesi, hava tutulması ve aşırı şişmeyi önlemek için tasarlanmış temel bir faydadır ve Sarmal tasarımının temel ve benzersiz bir unsurudur" dedi.

Türkiye'de, aralarında üniversite hastanelerinin de olduğu 31 hastanede uygulanan yeni tedavi yöntemi tedavi ücretinin SGK tarafından ödendiğinin altını çizen Yıldız, gerek hastalardan, gerekse doktorlardan aldıkları geri bildirimlerin oldukça olumlu olduğunu söylerken, "Doktorların yeni tedavi yöntemine yönelik detaylı bilgiye, http://www.amfizem.net adresinden ulaşabilirler" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim