• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Yıldırımlar: Dizi izleyecek zamanım yok

"Yaprak Dökümü"nde rol alan, eşi de "Arka Sıradakiler"de oynayan Bennu Yıldırımlar, zamansızlıktan dizi film izleyemediğini söyledi.

İntiharın Genel Provası" oyununda, dünyada giderek artan intihar olgusunu işliyorsunuz. Oyunda başka hangi konulara değiniliyor?

Organ mafyası gibi konulara da değiniliyor. Bu kara komedi örneğini biz de çok keyifle oynuyoruz. Sosyolojik bir mesajı var sonunda... İzleyen zaten son anda yıkılıyor. 

Dizilerdeki rekabeti nasıl değerlendiriyorsunuz?

Zamansızlıktan izleyemiyorum. Bence dizilerde sinemanın antrenmanı yapılıyor. Kısa zamanda, çok mekânda 90 dakikayı çekme maratonu bu... Oyuncusundan, senaristine, teknik ekibe kadar herkesin katılıp, kendini sınadığı bir sektör dizi sektörü.

"Yaprak Dökümü" ve "Aşk-ı Memnu" gibi roman uyarlamalarının aslından uzaklaştırıldığı yönünde eleştiriler yapılıyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Bir roman var ve onun omurgasına sadık kalınarak, dördüncü sezonunda olan bir dizi çekiyoruz. Özel bir iş yapılıyor çünkü sayfa sayısı belli bir roman var... Yan karakterlerle bunu ilerletmek durumundayız. "Yaprak Dökümü" dizisinin romanı çıkmış diye kitap almaya gidiyorlar. Soru yanlış, gidiş bir garip ama sonuç olarak bir kitap alıyor ve okumak istiyorlar. Şu an dizisi çekilen uyarlamaların kitapları yok satıyor.

'SAKİN OLMAK ZOR'

"Arka Sıradakiler" dizisinde oynayan eşiniz Bülent Emin Yarar da siz de "sakin ve sabırlı" karakterleri canlandırıyorsunuz. Gerçek hayatta da böyle bir dengeniz var mı?
Her insan gibi bizim de sakin ya da sinirli olduğumuz anlar var. İnsanın anı anına uymayabilir. Zaten gerçek hayatta öyle sakin ve sabırlı olmak zor.

KIZI DA OYUNCU

Kızınız Ada'nın oyunculuğa ilgisi nasıl?

2-3 yıldır İş Sanat'ta sahneye çıkıyor. Işıl Kasapoğlu ile çalışıyor. Sahnede olmaktan da büyük keyif alıyor. Ona verilen olanaklar açısından kendini mutlu hissediyor. Hem okula gidiyor hem de konservatuvarın yarı zamanlı keman bölümüne devam ediyor. Onun da zorlu bir yaşamı var...

Kaynak: Sabah Gazetesi

www.istanbulhaber.com.tr

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim