• BIST 9524.59
  • Altın 2505.405
  • Dolar 32.5618
  • Euro 34.6475
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Yıldırım’da Kar Bir Başka Güzel

Yıldırım’da Kar Bir Başka Güzel
Tarihi ve doğal zenginlikleriyle bin bir güzelliği bünyesinde barındıran Yıldırım'da, kar yağışının ardından çıkan fotoğraf kareleri ilçeye ayrı...

Tarihi ve doğal zenginlikleriyle bin bir güzelliği bünyesinde barındıran Yıldırım'da, kar yağışının ardından çıkan fotoğraf kareleri ilçeye ayrı bir güzellik kattı.

Doğa ve tarihin iç içe geçtiği Yıldırım'da her mevsim ayrı güzelliklere sahne oluyor. 700 yılık Osmanlı kırsal mirasını doğal güzelliklerle zenginleştiren Cumalıkızık, doğal zenginlikleriyle Türk Edebiyatı'nın eşsiz eserlerine konu olurken kar yağışı ile birlikte sokakları da fotoğrafçıların uğrak mekanı oluyor. Yeşilin her tonuyla bezenmiş huzur bahçesini andıran bir ortamda misafirlerini ağırlayan Zeyniler'in yanı sıra Osmanlı'nın beylikten devlete geçişinin en nadide örnekleri olarak değerlendirilen kültürel mirası ile Yıldırım, tarihin ve doğanın adeta bin bir zenginliğini bünyesinde barındırıyor.

Tüm yurdu etkisi altına alan kar yağışı, bir çok bölgede hayatı olumsuz etkilerken, Yıldırım Belediyesi'nin yoğun çabalarıyla kar, ilçede cefa değil adeta sefaya dönüştü. Yoğun yağışlar sonrasında eşsiz manzaralar ortaya çıkarken, çocuklar ve fotoğrafçılar ise karın keyfini doyasıya yaşadı. Büründüğü beyaz örtü ilçenin tarihi ve doğal güzelliklerini adeta perçinleyen Yıldırım'ın doğal ve tarihi zenginlikleri ile çok önemli bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Yıldırım belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Bu potansiyelden insanlarımızın maksimum seviyede istifade etmesi için projeler geliştiriyoruz. Geçtiğimiz günlerde etkili olan kar yağışının bir çok yerde hayatı olumsuz etkilerken, bizim ilçemizde ise ayrı bir güzellik kattı. Böyle ayrıcalıklı bir coğrafyanın sakini olmanın mutluluğu ve sorumluluğu ile çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yıldırım’da Kar Bir Başka Güzel

Yıldırım’da Kar Bir Başka Güzel

Yıldırım’da Kar Bir Başka Güzel

Yıldırım’da Kar Bir Başka Güzel

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim