• BIST 9067.22
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Yıldırım’da Kar Alarmı

Yıldırım’da Kar Alarmı
Yıldırım Belediyesi, yoğun kar yağışına karşı teyakkuza geçti.

Yıldırım Belediyesi, yoğun kar yağışına karşı teyakkuza geçti. 24 saat görev yapacak ekipler, kar yağışına hızla müdahale ederek Yıldırım'da olası bir felaketin yaşanmasını önleyecek.

Kar yağışıyla birlikte yolların kapanma olasılığı olan güzergâhlar için ekipler hazır kıta bekliyor. Özellikle Yıldırım'ın Uludağ yamacında bulunan mahallelerinde ve tüm caddelerinde kar yağışına 24 saat alarmda olan Yıldırım Belediyesi Fen işleri Müdürlüğü ekipleri, anında müdahale edecek. Kar yağışı ile birlikte karla mücadele çalışmalarında kullanılacak güçlü araç filosu ile ekipler, ilk olarak ana yollar, okullar ve otobüs güzergâhlarında daha sonra da sokak aralarında çalışmalarını sürdürecek. Kepçe ve greyderlerle karlar temizlenirken bir yandan da buzlanmanın önlenmesi için hem elle hem de makinelerle tuz atımı gerçekleştirilecek. Kar yağışının yolları kayganlaştırması ve buzlanmayı da beraberinde getirmesi neticesinde yaşanabilecek sorunların önüne geçmek için Yıldırım Belediyesi okullara, hastanelere ve muhtarlıkların tümüne 100'er torba tuz bıraktı. 9 adet robot tuz serici, 4 adet kar küreme aracı ve 2 greyder ile 75 personelden oluşan gece-gündüz ekibi 24 aralıksız saat mesai yapacak.

Kış şartlarının, Yıldırımlıların hayatını olumsuz yönde etkilemesine izin vermeyeceklerini dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, vatandaşları da toplu taşıma araçlarını kullanmaları ve araçlarında kış lastiklerini tercih etmeleri yönünde uyardı. Yoğun kar yağışı ve sonrasında görülecek buzlanmanın günlük hayatı aksatmaması için gerekli hazırlıkların tamamlandığını belirten Başkan Edebali, "Belediye olarak üzerimize düşen hazırlıkları tamamladık. Amacımız özellikle yüksek kesimlerde yaşayan vatandaşlarımızın kar yağışından olumsuz etkilenmemesini sağlamak. Yeni Yıldırım'ın daha ulaşılabilir olması amacıyla karla mücadele çalışmalarımız 7 gün 24 saat sürecek" dedi.

Vatandaşların taleplerinin karşılanması amacıyla Yıldırım Belediyesi'ne 444 16 02 numaralı çağrı merkezi veya sosyal medya aracılığı ile gelecek şikâyetler doğrudan Yıldırım Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne iletilecek. Buradan arazideki ekipler yönlendirilerek sorunların en kısa sürede çözülmesi sağlanacak.

Yıldırım’da Kar Alarmı

Yıldırım’da Kar Alarmı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim