• BIST 9071.02
  • Altın 2324.965
  • Dolar 32.3657
  • Euro 34.9347
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Yıldırım’da Kaldırımlar Yayalara Açılıyor

Yıldırım’da Kaldırımlar Yayalara Açılıyor
Yıldırım Belediyesi, ilçedeki problemlere "ortak akıl'la çözüm üretmeye devam ediyor.

Yıldırım Belediyesi, ilçedeki problemlere "ortak akıl'la çözüm üretmeye devam ediyor. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, kaldırımların usulsüz şekilde kullanımının görüntü kirliğine sebep olduğu gibi, bundan daha da önemlisi yayaların hayatlarını tehlikeye attığına da dikkat çekti.

Yıldırımlıların taleplerini yerinde inceleyen Yıldırım Belediyesi, kaldırım işgaline son vermek için konunun muhataplarıyla da temaslarını sürdürüyor. Makamında ağırladığı Bursa Perakendeciler Derneği üyelerine kaldırım işgallerine son verilmesi gerektiğini ileten Başkan Edebali, dernek üyesi işletme sahiplerinden tam destek aldı. Bundan böyle ilçede faaliyet gösteren PERDER üyesi işletmeler ürünlerini teşhir etmek için kaldırımları kullanmayacak.

'YAYALARIN HAYATI TEHLİKEYE ATILIYOR'

Trafikte yayalara sağlanan kolaylıkların ve kaldırımların şehirlerin uygarlık seviyesinin göstergesi olduğunu hatırlatan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, kaldırımların usulsüz şekilde kullanımının görüntü kirliğine sebep olduğu gibi, bundan daha da önemlisi yayaların hayatlarını tehlikeye attığına da dikkat çekti. Başkan Edebali "Bu işgallere müsamaha göstermemiz söz konusu olamaz. Kaldırımların, gerçek sahipleri olan yayalarımıza açılması için ortak çözümler üretmek zorundayız" dedi.

Kaldırım işgali konusunda vatandaşlardan çok sayıda şikâyet aldıklarını da aktaran Başkan Edebali, ilçenin ekonomik kalkınması için esnafa her zaman destek olduklarını, ancak esnafın da kaldırımların yayalar tarafından kullanılması konusunda daha hassas olması gerektiğine işaret etti. Bu sorunun toplumun tüm kesimlerinin el ele vererek çözüme kavuşturulacağını dile getiren Başkan Edebali, "Bu şehir hepimizin. Cadde ve sokaklar araçlara ayrılmış ise kaldırımlar da yaya trafiği içindir. Esnaf kardeşlerimizin bu kurallara uygun hareket edeceğine inanıyorum" diye konuştu.

Bursa Perakendeciler Derneği Başkanı Haşim Kılıç ise Yıldırım Belediyesi'ne bu konuda tam destek verdiklerini belirterek, "Esnaf platformu olarak belediyemizin bu talebi üzerine üzerimize düşen görevi yerine getirmeye hazırız. Üye marketlerimizi uyararak kaldırımlarda yayaların güvenle yürümelerini sağlayacağız. Başkanımız İsmail Hakkı Edebali'ye konuya gösterdiği ilgiden dolayı hem esnaf hem de bir vatandaş olarak teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yıldırım’da Kaldırımlar Yayalara Açılıyor

Yıldırım’da Kaldırımlar Yayalara Açılıyor

Yıldırım’da Kaldırımlar Yayalara Açılıyor

Yıldırım’da Kaldırımlar Yayalara Açılıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim