• BIST 9079.97
  • Altın 2323.132
  • Dolar 32.3439
  • Euro 34.8631
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Yıldırım "Yargıtay İmamı" iddialarını yalanladı

Yıldırım "Yargıtay İmamı" iddialarını yalanladı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in “Yargıtay’daki cemaatin imamı, bir dosyayı Pensilvanya’ya göndermiş” dediği ve gizli damgalı zarfla Yargıtay’a sunduğu ismin Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Hüseyin Yıldırım olduğu iddia edilmişti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in “Yargıtay’daki cemaatin imamı, bir dosyayı Pensilvanya’ya göndermiş” dediği ve gizli damgalı zarfla Yargıtay’a sunduğu ismin Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Hüseyin Yıldırım olduğu iddia edilmişti. Yıldırım iddialarla ilgili açıklama yaptı ve ''Hakkımdaki haber tamamen hayal mahsülü olup üretilmiş bir iftiradır'' dedi.

YARGITAY'DA "İMAM" KİM?

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in başlattığı "Yargıtay imamı" tartışmasında imamın kim olduğuna ilişkin ilk iddia ortaya çıktı. Cumhuriyet Gazetesi'nde yayınlanan haberde, Mehmet Ali Şahin'in mühürlü bir zarf içinde Yargıtay'a gönderdiği "Yargıtay imamının" isminin Adalet Akademisi Başkanı Hüseyin Yıldırım olduğu iddia edildi. Aynı zamanda Yargıtay 17. Hukuk Dairesi'nde de üye olarak görev yapan Yıldırım ise iddiaları yalanladı.

YILDIRIM: "İDDİALAR HAYAL ÜRÜNÜ"

Yıldırım yaptığı açıklamada, "Yargıtay'ın imamı olduğum iddiası hayal mahsulü üretilmiş bir iddiadır" dedi.  "Hukukun üstünlüğü dışında bir otorite tanımadığını" da vurgulayan Yıldırım, yasal yollara başvuracağını da belirtti.

Adalet Akademisi Başkanı Yıldırım, internet sitesine de koyduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi:

''Uzun yıllar Adalet Bakanlığı’nda; Tetkik Hakimliği, Personel Genel  Müdürlüğü Daire Başkanlığı, Strateji Geliştirme Başkanlığı ve Müsteşar  Yardımcılığı görevlerinde bulundum. Geçiçi bakanlar dahil 12 Adalet Bakanı  ile çalıştım.

Adalet Bakanlığı, Yargıtay ve Danıştay’ın stratejik planlarının  hazırlanması ile 8. ve 9. Kalkınma planlarının çalışmalarında önemli rol aldım.

Avrupa Birliği sürecinde 2009 yılında hazırlanan Yargı Reformu Strateji  Belgesi ve Eylem Planı Başkanlığını yaptığım Komisyon tarafından hazırlandı. 18 Ocak 2010 tarihinde Yargıtay Üyesi olarak seçildim. 06 Aralık 2010  tarihinde ise Bakanlar Kurulu’nca Türkiye Adalet Akademisi Başkanı olarak  görevlendirildim. Bu görevi 3 yıldan fazladır başarıyla yerine getirmekteyim. Kişisel ve resmi bütün çalışmaları ile ulusal ve uluslararası hukuk ve  adalet alanındaki kamuoyunun önünde bulunan birisi olarak; hukuk devleti,  hukukun üstünlüğü ve mer’i mevzuat dışında bir otorite tanımamaktayım. Özgürlükçü demokrasinin geliştirilmesi, temel hak ve özgürlüklerin  güçlendirilmesi, kuvvetler ayrılığı, yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı gibi  evrensel hukuk kuralları dışında bir referansım bulunmamaktadır. 28 Ocak 2014 tarihli Cumhuriyet gazetesinde manşetten yayınlanan haber  tamamen hayal mahsulü olup, üretilmiş bir iftiradır. Tamamen gerçek dışı bu  iftira ile ilgili tüm yasal yollara başvuracağımın bilinmesini isterim.''

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim