• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C

Yıldırım ve Terraneo Ada’da yıldız peşinde

Yıldırım ve Terraneo Ada’da yıldız peşinde
İngiltere’ye çıkarma yapan başkan Aziz Yıldırım ve Sportif Direktör Terraneo dev kulüplerin kapısını çaldı

İngiltere’ye çıkarma yapan başkan Aziz Yıldırım ve Sportif Direktör Terraneo dev kulüplerin kapısını çaldı

Pereira’nın raporu doğrultusunda önceki gün Londra’ya giden ikili, Manchester United’dan Nani ve Van Persie’nin yanı sıra Chelsea’denMikel’i almak için kesenin ağzını açtı.

Önümüzdeki sezon hem Türkiye’de şampiyonluğa oynayacak hem de Avrupa’da adından söz ettirecek bir kadro kurmanın planlarını yapan Fenerbahçe’de İtalyan Sportif Direktör GiulianoTerraneo, düğmeye bastı. Alınan bilgiye göre önceki gün İngiltere’ye giden başkan Aziz Yıldırım ve Terraneo Ada’da top koşturan üç yıldızı renklerine bağlamak için başlattığı pazarlıkları yoğun bir şekilde sürdürüyor. İkili, takımın yeni teknik direktörü VitorPereira’nın raporu doğrultusunda gittiği Londra’da listedeki 3 yıldızın kulüpleriyle temaslarını sıkı bir şekilde sürdürdüğü belirtildi. Sarı-lacivertillerin kurmaylarının hedefindeki öncelikli isimlerin ise Manchester United’dan Nani ile RobinvanPersie ve Chelsea’den John ObiMikel olduğu öne sürüldü.

Van Persie’yi Kuyt ikna edecek

Aziz Yıldırım ile GiulianoTerraneo’nun önceki gün yoklama yaptığı Hollandalı yıldız RobinvanPersie için dün de Manchester United ile yoğun bir pazarlık trafiği yaşandı. Edinilen bilgilere göre Manu’da 2016’ya kadar sözleşmesi olan ancak kulüpten ayrılacağını açıklayan golcüde de önemli mesafe alındığı belirtildi. Kanarya’nın önündeki tek engelin Juventus ile Lazio’nun Ada kulübüne önereceği ücret kaldı. Sarı-lacivertliler İtalyan ekiplerinin teklifinin üzerine çıkarsa eski oyuncusu Kuyt’ın da ikna ettiği Van Persie ile sözleşme imzalanacak. Yıldırım ve Terraneo ayrıca aynı kulübün Portekizli kanat oyuncusu Nani için de olumlu cevap aldığı belirtildi.

Nani ve Michel 15 milyon euro

Manchester Udited’in geçen yıl Sportif Lizbon’a kiralık verdiği ve 2017’ye kadar sözleşmesi bulunan Nani için 8 milyon euro karşılığında onay verdiği ve futbolcuyu ikna etmeleri halinde transferin olacağı ifade edildi. VitorPereira’nın hem vatandaşı hem de yakından tanıdığı oyuncun da transfere sıcak baktığı öğrenildi. Fenerbahçe heyeti ayrıca 2006 yılından beri Chelsea’de oynayan ve 2017’ye kadar sözleşmeli olan John ObiMikel için de masaya oturdu. Teknik direktör JoseMourinho’nun, geçen sezon kendisine fazla forma şansı vermemesinden yakınan yıldız oyuncunun teklife sıcak baktığı ifade edildi. İngiliz kulübünün de geçen yıl uzun süreli sakatlık geçirdiği için 7 milyon euro bonservis bedeliyle Nijeryalı orta saha oyuncusu için sarı-lacivertlilere olumlu cevap vermesinin yüksek ihtimal olduğu ileri sürüldü.

Pereira’dan Alves kararı!

Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü VitorPereira, takımda kalıp kalmayacağı merak konusu olan BrunoAlves ile yola devam kararı verdi. Ünlü çalıştırıcı sarı-lacivertli ekiple 1 yıl daha sözleşmesi bulunan, ancak ülkesinden Sporting Lizbon başta olmak üzere talipleri bulunan deneyimli savunmacının kalmasına karar verildi. Portekiz basınında yer alan haberlere göre Pereira, BrunoAlves’in takımda kalması yönünde görüş bildirdi. Bu konudaki düşüncesini yönetimle paylaşan teknik adamın topu sarı-lacivertli idarecilere attığı belirtildi.

17 yılda 17 teknik adam

İsmail Kartal’ın görevini bırakmasının ardından VitorPereira ile anlaşan Fenerbahçe’de, Portekizli çalıştırıcı başkan Aziz Yıldırım döneminin 17. teknik direktörü oldu. Yıldırım’ın başkan seçildiği tarihte 15 Şubat 1998’den bu yana değiştirdiği teknik adamlar şöyle: OttoBariç (Yıldırım seçildiğinde görevdeydi), JoachimLöw, Rıdvan Dilmen, ZdenekZeman, Turhan Sofuoğlu, Mustafa Denizli, WernerLorant, Oğuz Çetin, Tamer Güney, ChristophDaum (2 ayrı dönem), Arthur Zico, LuisAragones, Aykut Kocaman, Ersun Yanal ve İsmail Kartal. Sarı-lacivertli takımda başkan Yıldırım döneminin en istikrarlı teknik direktörleri aralıksız üçer sezon görev yapan ChristophDaum ve Aykut Kocaman oldu. Bu süreçte sarı-lacivertliler, Denizli, Daum (2), Zico, Kocaman ve son olarak da Yanal’la şampiyonluk yaşadı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim