• BIST 9524.59
  • Altın 2504.807
  • Dolar 32.5602
  • Euro 34.555
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Yıldırım Geri Dönüşümde Çağ Atladı

Yıldırım Geri Dönüşümde Çağ Atladı
Geri dönüşümde 2015 yılında örnek işlere imza attıklarını vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, gelecek nesillere daha yaşanılabilir...

Geri dönüşümde 2015 yılında örnek işlere imza attıklarını vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakmak istediklerini söyledi.

Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri son bir yılda 6 bin 339 ton ambalaj ve 185,5 ton cam ambalaj atığı, 11,8 ton bitkisel atık yağ, 705 kilogram pil, 237 adet elektronik eşya ve 3 bin 201 adet ömrünü tamamlamış lastik topladı. Yıldırım'ın her alanda daha yaşanılabilir bir şehir olması için geri dönüşüm çalışmalarına ağırlık verdiklerini ifade eden Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Şehrimizin geleceği açısından, geri dönüşüm çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Doğal kaynaklarımızın heba edilmemesi için atıkların geri dönüşüme kazandırılmasını sağlıyoruz. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerimiz, kamu kuruluşları, okullar ve nüfusun yoğun olduğu yerleşim birimlerinde ilçe sakinlerini ziyaret ederek bilgilendirme toplantıları düzenliyoruz. 2015 yılı içerisinde 50 bin broşür dağıttık. İlçe sakinlerimizin ve kamu kuruluşlarımızın talepleri doğrultusunda da bugüne kadar bin 750 adet geri dönüşüm kutusu dağıtarak vatandaşlarımızın geri dönüşüme katkı sunmalarını sağladık" dedi.

Geri dönüşebilen atıkların yeniden ekonomiye kazandırılmasının toplumsal sorumluluk olarak kabul ettiklerini anlatan Başkan Edebali, "Ekiplerimiz kapı kapı dolaşarak vatandaşlarımıza ulaşırken, aynı zamanda Yıldırım'da ilk kez düzenlediğimiz çevre sempozyumlarının yanı sıra ilçemizin belirli noktalarında müzikli çevre bilinçlendirme çalışmaları düzenliyoruz. Ayrıca Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek, yetişkinler için "çevre koruma" konulu tiyatro oyunu olan binlerce ilçe sakininin izlediği "Çevreci Kavuklu'yu Yıldırım'da sahnelendik" diye konuştu.

Yıldırım Geri Dönüşümde Çağ Atladı

Yıldırım Geri Dönüşümde Çağ Atladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim