• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C

Yıldırım: “"Dünyanın En Büyük Kavimler Göçünü Yaşıyoruz”

Yıldırım: “"Dünyanın En Büyük Kavimler Göçünü Yaşıyoruz”
İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Suriye'deki iç savaşla birlikte dünyanın gündemine oturan mültecilik sorununun, sıkıntı...

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Suriye'deki iç savaşla birlikte dünyanın gündemine oturan mültecilik sorununun, sıkıntı yaşanan daha birçok ülkede de başlayacağını belirterek, "Dünyanın en büyük kavimler göçünü yaşıyoruz. Bu mülteci konusu en az 30 yıl daha sürer" dedi.

Mersin İnsani Yardım Platformu tarafından başlatılan "Suriyeliler ve İlimizdeki Tüm Muhtaçlar İçin Yardım Kampanyası"nın tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıya, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut ile İnsani Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım da katıldı.

"ZOR DURUMDA OLAN HERKESE YARDIM ELİ UZATMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Yardım kampanyasının tanıtımının gerçekleştirildiği toplantıda konuşan Vali Çakacak, bölgede yaşanan sıkıntılar nedeniyle birçok ülkede insanların çok zor günler geçirdiğini söyledi. Türkiye'nin, Suriyeli mültecileri misafir olarak gördüklerini belirten Çakacak, Türk milletinin, tarihin her döneminde dünyanın neresinde olursa olsun ihtiyacı olan herkese sofrasını, gönlünü açan, yardım eli uzatan ve uzatmaya da devam eden yüce gönüllü ve necip bir millet olduğunu vurguladı. Çakacak, "Öyle ki, dünyanın en zengin ülkeleri en fazla 3-5 bin mülteci alabileceği yönünde beyanatlar verirken, güçlü ve büyük Türkiye Cumhuriyeti bugün 2 milyonu aşkın Suriyeliye yardım elini uzatmaktadır. Mersinimizde ise halihazırda kayıtlı 160 binin üzerinde Suriyeliyi misafir etmekteyiz. İnancımız, kültürümüz ve tarihimizden aldığımız güçle, dünyanın neresinde olursa olsun zor durumda olan herkese yardım eli uzatmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Türkiye'de son dönemde yaşanan olaylara da işaret eden Çakacak, "Tarihin her döneminde olduğu gibi bugün de huzurumuzu bozmak isteyen iç ve dış düşmanlarla karşı karşıyayız. Ancak devletimizin kararlı mücadelesi ve insanımızın sağduyulu ve vakur duruşu sayesinde bugünleri de atlatarak kardeşliğimizi, birliğimizi ve bütünlüğümüzü bozmak isteyenlere fırsat vermeyecek, hoşgörü, sevgi ve saygı çerçevesinde kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"DÜNYANIN EN BÜYÜK KAVİMLER GÖÇÜNÜ YAŞIYORUZ"

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Yıldırım ise Mersin İnsani Yardım Platformu tarafından başlatılan kampanyanın önemine değinerek, "Suriyeliler ve İlimizdeki Tüm Muhtaçlar İçin Yardım Kampanyası" ile her kesimi bir araya getiren örnek bir çalışmaya imza atıldığını söyledi. Bu projenin herkese örnek olmasını dileyen Yıldırım, mazlumların gözyaşlarını silmek istediklerini dile getirdi. Suriye'deki iç savaşa dikkat çeken ve bu savaş nedeniyle genç-yaşlı, kadın-erkek ve çocuk çok sayıda insanın mağdur olduğunu ifade etti. Sıkıntıların yaşandığı dünyanın birçok ülkesinde daha mültecilik sorununun başlayacağını vurgulayan Yıldırım, "Dünyanın en büyük kavimler göçünü yaşıyoruz. Bu mülteci konusu en az 30 yıl daha sürer. Mültecilik, sadece Suriye değil, Irak, Libya, Yemen gibi dünyanın birçok yerinde muhtemelen başlayacak. Mültecilik dursa bile, bunların uyumu, entegrasyonu, kendilerini ayakta tutma süreçleri olacak. Bu nedenle bizlere çok görevler düşüyor" şeklinde konuştu.

Mültecilere sahip çıkılmasını eleştirenlere de yanıt veren Yıldırım, "Anadolu, sığınmacıların bir yurdudur. "Mültecilere niye sahip çıkıyorsunuz?" diyenler, kendi nesillerini inkar edenlerdir. Mülteciler hepimize emanettir. Dedelerimizi, yaşadıklarımızı hatırlayalım. Yardımlarımızı ona göre yapalım. Ne yapıyorsak kendimize yapıyoruz" dedi.

Başkan Kocamaz ve MTSO Başkanı Aşut'un da birer konuşma yaptığı toplantıda daha sonra yardım kampanyasının ayrıntıları anlatıldı.

Yıldırım: “"Dünyanın En Büyük Kavimler Göçünü Yaşıyoruz”

Yıldırım: “"Dünyanın En Büyük Kavimler Göçünü Yaşıyoruz”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim