• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 17 °C

Yıldırım Belediyesi’nden ‘Psikolojik’ Destek

Yıldırım Belediyesi’nden ‘Psikolojik’ Destek
Yıldırım Belediyesi hayatın her alanında vatandaşa destek oluyor. Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi, ailelere ve fertlere rehberlik hizmeti sunuyor.

Yıldırım Belediyesi hayatın her alanında vatandaşa destek oluyor. Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi, ailelere ve fertlere rehberlik hizmeti sunuyor.

Yıldırım Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde 1 klinik psikolog, 1 psikolog, 1 aile danışmanı ve 2 sosyologdan oluşan kadrosuyla hizmet veren Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi Birimi, 45 dakika süren seanslarda aile danışmanlığı, çocuk ve ergen danışmanlığı ile yetişkin danışmanlığı konularında vatandaşlara destek veriyor. Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi'nde eylül 2015'ten bu yana 42 kadın, 3 erkek, 19 çocuk ve 5 aileye de ücretsiz olarak psikolojik danışmanlık hizmeti verilerek, 148 seans gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, özellikle sağlık alanında önemli hizmetler ürettiklerini vurguladı. Güçlü toplumları oluşturmanın, ancak sağlıklı fertler ve mutlu aileler ile mümkün olduğunu vurgulayan Edebali, "Bu anlayışla sağlık alanında Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM), Cengiz Oğuz Sağlık ve Gençlik Merkezi, Yıldırım Tıp Merkezi'mizin yanı sıra Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi gibi birimlerimizle vatandaşlarımızın beden ve ruh sağlını korumalarına katkı sağlıyoruz" dedi.

Toplumun temel taşının aile olduğunu hatırlatan Başkan Edebali, "Bizim kültürümüzde aile bağları dünyanın hiç bir yerinde olmadığı kadar güçlüdür. Bizim tarafımızdan kutsiyet atfedilen aile kavramının korunması ve aile içerisinde yaşanabilecek sorunların çözümüne katkı sağlamak maksadıyla hayata geçirdiğimiz "Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi"mizde ailelere-bireylere önleyici, geliştirici, rehberlik hizmeti veriliyor. Öncelikli hedefimiz herkesin mutlu olduğu, huzurlu, refah seviyesinin yüksek olduğu bir Yıldırım inşa etmek. Bu doğrultuda çalışmalarımız aralıksız devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Yıldırım Belediyesi'nin vatandaşlara ücretsiz olarak hizmet verdiği psikolojik danışmanlık ve eğitim hizmetlerinden yararlanmak isteyen vatandaşlar 444 16 02 numaralı çağrı merkezinden bilgi alabilir.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim