• BIST 9079.97
  • Altın 2306.744
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0321
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Yılda yaklaşık 5 milyon ekmek çöpe gidiyor

Yılda yaklaşık 5 milyon ekmek çöpe gidiyor
Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, yılda yaklaşık 5 milyon ekmeğin çöpe gittiğini söyledi.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, yılda yaklaşık 5 milyon ekmeğin çöpe gittiğini söyledi. Fırınlardaki israfın çok yüksek olduğunu açıklayan Balcı, yıllık israfın yüzde 45-50'sinin buralarda gerçekleştiğini ifade etti.

Cihan Haber Ajansı muhabirinin sorularını cevaplayan Halil İbrahim Balcı, ekmek israfının geldiği noktaya dikkat çekti. Son üç yıl içinde 1 milyon 100 bin adet ekmek israfının önlendiğini ifade eden Balcı, buna rağmen rakamların hala çok yüksek olduğunu kaydetti.

"3 MİLYON EKMEĞİ FIRINLAR İSRAF EDİYOR"

Balcı, şunları söyledi: "Ülkemizde her yıl 6 milyon ekmek israf ediliyordu. Bunu 4 milyon 900 bine düşürmeyi başardık. O zaman sayın başbakan ile bunun kampanyasını başlatmıştık. Diyanet, Milli Eğitim Bakanlığı destek vermişti. Ama fırınlardaki israf çok yüksek. Bu israfın yüzde 45-50'si fırınlarda oluyor. Yani bugün 5 milyon ekmek israfının 3 milyona yakınını fırınlar yapıyor, 2,5 milyonu garanti yani. Satacağım düşüncesi ile yapılan ancak satılamayan ekmekler bunlar."

"FIRIN SAYISINI DÜŞÜRMEK GEREKİYOR"

Acil olarak fırınların sayısının düşürülmesi gerektiğini dile getiren Balcı, şöyle devam etti: "Fırın sayısını düşürmek gerekiyor. Yani adam çalışana yevmiye verdiği için un parasını hesap etmeyerek belli miktarda ekmek çıkarmaya çalışıyor. Satacağım düşüncesi ile bunu yapıyor ama satamayınca israf oluyor. Bu israf içinde vatandaşın tükettiği bayat ekmek yok. Bir şekilde tüketilen ekmeği koymuyoruz buraya, yani hiç tüketilmeyen ekmek oranı bu."

"KANUN GEREKİYOR"

Fırınların ekmek israfının önüne geçilebilmesi halinde başarı sağlanabileceğini belirten Balcı, "Bunun için kanun çalışması gerekiyor. Yeni bakanlara ben bunu söyledim. Bürokrat atamaları da yapılıca bununla ilgili ciddi bir çalışma yapacağız diye düşünüyorum." diye konuştu.

Yılda yaklaşık 5 milyon ekmek çöpe gidiyor

Yılda yaklaşık 5 milyon ekmek çöpe gidiyor

Yılda yaklaşık 5 milyon ekmek çöpe gidiyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim