• BIST 8871.74
  • Altın 2241.161
  • Dolar 32.3373
  • Euro 35.0876
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C

Yılbaşı tatil fiyatları! İşte yeni yıl programları

Yılbaşı tatil fiyatları! İşte yeni yıl programları
Yılbaşını hafta sonu tatiliyle birleştirecek tatilciler, Yurt dışı turlarında yılbaşı eğlencelerinin yanı sıra farklı kültürler ve tatlar tanımak isteyenlerle, tarih, doğa, macera konseptli turlar hatta alışverişiyle ünlü şehirler de ilgi çekiyor.

Çeşitli tur şirketlerinden derlenen bilgiye göre, bu yıl perşembe gününe denk gelen 1 Ocak'ın bir gün sonrasını veya önceki üç günü hafta sonuyla birleştirerek düzenlenen yılbaşı turlarının bedeli 199 eurodan 649 euroya kadar uzanıyor.

Yurtdışı turlarında yılbaşı eğlencelerinin yanı sıra farklı kültürler ve tatlar tanımak isteyenlerle, tarih, doğa, macera konseptli turlar hatta alışverişiyle ünlü şehirler de ilgi çekiyor. Türkiye'nin genelinde kış mevsiminin yaşanacak olması dolayısıyla yeni yılda sıcak iklimin hüküm sürdüğü Kıbrıs ve Dubai turları da tercih edilebilirken, 365 günün yorgunluğunu atmak isteyenler için dünyada ilk çam ağacının süslendiği Letonya'nın Riga şehri de bir seçenek olarak sunuluyor.

Yılbaşı için en çok tercih edilen yerler arasında ise sırasıyla Roma, Milano, Venedik, Sicilya, Prag, Viyana, Paris ve Barcelona bulunuyor.

"ARALIĞIN İLK HAFTASINA KADAR REZERVASYONLAR OLACAK"

Prontotour Pazarlama Müdürü Sarp Özkar, Türk seyahatseverlerin yılbaşı tatili için bu yıl, geçen yıllarda olduğu gibi Avrupa lokasyonlarını tercih ettiğini belirtti.

En çok talep gören yerler arasında Roma, Prag, Venedik, Paris, Barcelona, Viyana, Sicilya, Milano ve bunların yanı sıra yakın olması nedeniyle komşu ülke Yunanistan'ın yer aldığını aktaran Özkar, ayrıca Beyrut, Dubai gibi ılıman yerlerin de ilgi gösterilen lokasyonlar arasında yer aldığını dile getirdi.

Roma, Milano, Venedik, Sicilya'nın Türk damak tadına uygun lezzetler, alışveriş imkanları ve insanlarının Türk insanına olan yakınlığı nedeniyle ilk sırada bulunduğuna dikkati çeken Özkar, Prag ve Viyana'nın da Noel pazarlarının son derece görkemli oluşu, gece hayatı ve yılbaşı etkinliklerinde bol alternatif bulunması ve şehirlerin yılbaşı döneminde bambaşka bir havaya bürünmesi nedeniyle tercih edildiğini vurguladı. Özkar, Saraybosna'nın ise vizesiz olması nedeniyle çok tercih edilen tur paketleri arasında yer aldığını ifade etti.

Yılbaşı için turların şu an yüzde 50'ye yakınının satılmış durumda olduğu bilgisini veren Özkar, "Gelen telefon trafiği sevindirici düzeyde. Aralıkın ilk haftasına kadar rezervasyonların dolacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Özkar, yılbaşı seyahati için 2 tür seyahatsever kitlesi bulunduğunu belirterek, "İlki, 27 Aralık gibi gidip, 1 Ocak'ta dönecekler, ikincisi ise 31 Aralık'ta yola çıkıp, 3-4 Ocak'ta dönecekler. İşlerinden alınan izinlere göre değiştiğini düşünüyoruz" dedi.

"ÇOK BİLİNDİK YERLER AŞIRI KALABALIK OLABİLİYOR"

Yılbaşına yurt dışında girmek isteyenlere, en geç aralıkın ilk haftasına kadar tur paketlerini satın alıp vize işlemlerine başvurmaları önerisinde bulunan Özkar, şunları kaydetti:

"Konsolosluklar Noel dönemleri yüzünden erken kapanıyor. Bu nedenle yılbaşı seyahatine gitmek isteyenler en geç aralık ayının ilk haftasına kadar tur paketlerini satın alıp vize işlemlerine başvurmalılar. Yılbaşında yurt dışına gidecekler eğer gece eğlence mekanlarında kutlama yapmak istiyorlarsa, İstanbul'dan yola çıkmadan birkaç hafta önce istedikleri mekana rezervasyon yaptırmalılar. Zira çoğunlukla seyahat esnasında bu tip yerlere gidilmek istendiğinde doluluklardan dolayı girmek mümkün olamıyor.

Bununla birlikte İstanbul'da olduğu gibi pek çok şehirde meşhur çok özel kulüp kültürü de bulunmuyor. Özellikle Avrupa'da hemen her şehirde meydanlarda sabaha kadar etkinlikler ve kutlamalar yapılıyor. Seyahatseverler sokak etkinliklerine katılabilir. Gidilen şehirde de şehrin en iyi bilindik meydanı veya en meşhur caddesinden ziyade, farklı meydan ve caddelerde daha sakin kutlama imkanları bulunuyor. Çok bilindik yerler, zaman zaman aşırı kalabalık olabiliyor. Kalabalık eğlence sevenler için ideal. Avrupa'da da bizde olduğu gibi hem meydanlarda hem gece kulüplerinde hem de 'cafe-pub' gibi sohbet de edebileceğiniz daha 'soft müzik' çalınan yerlerde de kutlamalar ve partiler yapılıyor. Sosyal medyanın gelişmesi ile arzu edenler buradan da organize ederek, lokal insanların katıldığı ev partilerinde de yeni yıla girebilirler."

Özkar, paket turlara dahil olan servislerin içinde, 3 gece oda kahvaltı konaklama, şehir turu, transferler, uçakla gidiş dönüş, zorunlu seyahat sigorta poliçesi, havalimanı vergilerinin yer aldığını belirterek, ekstra düzenlenecek çevre gezilerinin ve tam kapsamlı sigortanın paket kapsamı dışında olduğunu dile getirdi.

Özkar'ın verdiği bilgiler şöyle sıralanıyor:

"Selanik-Kavala 199 euro, Beyrut 269 euro, Dubrovnik 279 euro, Milano 349 euro, Saraybosna 349 euro, Roma 369 euro, Venedik 399 euro, Paris 449 euro, Prag 469 euro, Barcelona 469 euro ve dünyada ilk çam ağacının süslendiği Letonya'nın Riga şehrinde yılbaşı ise 649 euro."

Havaların soğuk olması nedeniyle yurt içinde ise en çok talebin Kıbrıs'a olduğunu aktaran Özkar, "Kıbrıs otelleri yarım pansiyon ve tam pansiyon hizmet veriyor. Minimum 2 gece konaklama zorunluluğu istiyorlar. Fiyatlar gecelik 350 TL, uçakla ulaşım ve transferler de ortalama 550 TL tutuyor. Yani 2 gece Kıbrıs'ta yılbaşı bin 250 TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor, 2 bin TL'ye varan fiyatlar var. Bu fiyata 2 gece konaklama, oteline göre belirtilen yarım-tam pansiyonda konaklama, uçakla gidiş dönüş transferler ve yılbaşı sanatçılı eğlenceli gala yemeği dahil" şeklinde konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim