• BIST 9450.8
  • Altın 2494.844
  • Dolar 32.5924
  • Euro 34.7836
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Yıkım kararına esnaf karşı çıktı

Yıkım kararına esnaf karşı çıktı
Mera ve Orman Bölgesi'ne 20 yıl önce Sakarlı Belediyesi tarafından yapılan ve esnafların kullanımına verilen bölge için jet hızıyla yıkım kararı...

Mera ve Orman Bölgesi'ne 20 yıl önce Sakarlı Belediyesi tarafından yapılan ve esnafların kullanımına verilen bölge için jet hızıyla yıkım kararı çıktı. Karara tepki gösteren esnaf ve aileleri yıkım emrini okumaya gelen memurlara direndi.

Samsun'un Terme ilçesi Sakarlı Mahalle kavşağında bulunan ve 20 yıl önce belediye tarafından yapılan işyerlerine jet hızıyla yıkım kararı çıktı. Salı günü keşfe gelen ekiplerin ardından esnaflara Cuma günü tebligat geldi. Gelen tebligatta Pazartesi günü yıkım yapılacağı kararının çıkmasına esnaflar tepki gösterdi. Yıkım kararını geçici olarak durduran esnaflar, kararın yanlış olduğunu belirterek süre talep etti.

'SÜRE TANIMADAN NEDEN YIKIM YAPIYORSUNUZ?'

Kaymakamlık tarafından gönderilen ekipler, kararı tebliğe geldikleri bölgede vatandaşların tepkisiyle karşılaştı. Karara tepki gösteren esnaflardan olan Cemal Elay, şunları kaydetti: "Biz burada yasal olmayan hiçbir şey yapmıyoruz, zamanında belediye tarafından tahsis edilen bir bölgede esnaflık yapıyoruz. İki tane emekli ettim ben bu işyerinden ruhsatımız var, elektriğimiz var, vergimizi veriyoruz bize süre tanımadan niye yıkım yapıyorsunuz? Biz ilk defa birkaç günde yıkım kararı çıkan bir olayla karşılaşıyoruz. Bizim isteğimiz bize süre tanınması ve yer gösterilmesi. Hepimizin borcu var, kredileri var, ödemeleri var. Biz ne yapacağız peki, bizim haklarımız ne olacak? Kimse bize bunun cevabını vermiyor. Biz mahkemeye gittik ve kısa bir süreliğine durdurma kararı çıkarttık, kimse burayı yıkamaz. Biz kanunlara bağlıyız ama bizi de kimsenin mağdur etmeye hakkı yok. Ekmek kapımızı yıktırmayız, kimse bizi mağdur edemez."

EKİPLERİ BÖLGEYE SOKMADILAR

Yıkım yapılacağı bölgede esnaf ve vatandaşlar yıkıma gelecek olan ekibi beklerken, jandarma ve ambülans ise hazır bekletildi. Vatandaşlar elektrikleri kesmeye gelen ekipleri ise bölgeye sokmadı.

Yıkım kararına esnaf karşı çıktı

Yıkım kararına esnaf karşı çıktı

Yıkım kararına esnaf karşı çıktı

Yıkım kararına esnaf karşı çıktı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim