• BIST 8718.11
  • Altın 2240.86
  • Dolar 32.3271
  • Euro 35.1407
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Yıkılmadı, zirveye çıktı

Yıkılmadı, zirveye çıktı
Gaziantep'te yaşayan Erkan Yılmaz Tekin, art arda babasından gelen darbeler üzerine annesi ve kardeşlerinin aç kalmaması için yapmaya başladığı yemekleri...

Gaziantep'te yaşayan Erkan Yılmaz Tekin, art arda babasından gelen darbeler üzerine annesi ve kardeşlerinin aç kalmaması için yapmaya başladığı yemekleri ile yarışmaya katıldı. Özel bir televizyon programındaki yarışmada şampiyon olan Tekin, şöhret yolunda zirveye tırmanmaya başladı.

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yaşayan 24 yaşındaki Erkan Yılmaz Tekin, 15 yaşındayken babası, annesini ve kendisini terk etti. Babasının bir süre sonra evi sattığını söyleyerek, evden çıkmasını istemesi üzerine Erkan Yılmaz Tekin, annesi evin eşyalarını yakması sonucu ile sokakta kaldı. Tekin, annesi ve 3 kardeşi bir süre kurdukları çadırda yaşadı. Annesinin sinir krizleri geçirerek hastaneye kaldırılması üzerine kardeşlerine bakmak için ev işlerinin tamamını yapmak zorunda kalan Tekin, sık sık girdiği mutfakta ise kendi çabası ile yemek yapmayı öğrendi.

Yıkılan ailesini yeniden toparladı

Yaşadıklarını anlatan Tekin, "Bazen hayatta gidişler insanı çok feci bir şekilde yıkabiliyor. Bunun örneğini de biz kendi babamızdan yaşadık. Onun bizi terk etmesi hayatımızı allak bullak etti. Yaşadığımız bir ev vardı. Annemin ve kardeşlerimin yaşadığı evimizi sattı. Bizi sokağa attı. İki gün müsaade istedik ama annem sinir krizi geçirerek hafıza kaybı yaşadı. Evin içerisinde bulunan eşyaları dışarı çıkartıp yaktı. Satılan evimizin bahçesine bir çadır kurarak burada yaşadık 2 ay boyunca. 15 yaşında idim ev işleri yapmaya ve o dönemde aşçılığa başladım. Aslında aşçı olmak çocuk hayalimdi. Televizyonda gördüm ve aşçı olmaya kara vermiştim" dedi

Kendisini ailesine ve mesleğine adadı

Aşçılık yaparak, hem ailesinin geçimini sağlayan Tekin, çalıştıkça daha da sevdiği aşçılık ile ilgili programları da izleyerek, kendisini bu mesleğe adamaya başladı. Tekin, "İlk aşçı olarak deneyimimi de Bodrum'da yaşadım. Bir ustamın tavsiyesi üzerine çağrıldım aslında ben restoranda idim ama ancak ustam bendeki yeteneği keşfetmiş ve beni mutfağa çağırdı ve o gün bugündür gece gündüz o mutfağın sevdası ile şevkle çalışıyorum. 10 yıldır da bu mesleği icra ediyorum. Şu anda mesleğimin alakart derecesindeyim. Asistan şef olarak turistik otellerde şeflik yaptım. Ben mesleğime aşk ile bağlıyım, ben mesleğime aşığım mesleğimle yatıp, mesleğimle kalkıyorum. Bu mesleğe babamın bizi terk etmesi ve annemin hastalanması nedeniyle başladım. Ama şimdi aşkla yapıyorum. Allah'a şükür halimize. Bazen yıkıp, gitti diye düşündüğün olaylar, karşınıza başka fırsatlar çıkarıyor, sizi daha güçlü bir şekilde hayata hazırlıyor. Biz bu saatten sonra kimseden hiç bir şey talep etmiyoruz Güneşimize gölge yapmasınlar yeter" ifadelerini kullandı.

Aileye Fatma Şahin sahip çıktı

Tekin, aşçılık konusunda kendini geliştirmek ve ünlü olabilmek için farklı illerde aşçılık mesleği üzerine çalışmaya başladı. Tekin, geçimini temin etmeye çalıştığı ailesin zor günler yaşadığını belirtirken, zorlu süreçte Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in ailesine sahip çıktığını söyledi. Tekin, "Ben bu meslekte olsun ya da aile yaşantımda olsun inanın minnetle teşekkür etmem gereken kişiler var ki, bunlardan biri de Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Hanımefendi. Baba bizi yıktı, gitti. Fatma Şahin de o enkazdan annemin ve bizlerin elinde tutup, çekip çıkardı. Yönetmek yetmiyor. Ancak Fatma Şahin insanları tek tek dinliyor ve yardımcı oluyor. Biz buna şahit olduk. Annemin elinden tuttu. Şimdi kaldığımız ev bile Fatma Şahin'in sayesinde oldu. Onun sayesinde bir evimiz var şimdi. Biz bu evde mutluluğun il adımını Fatma Şahin başkanımla attık. Meslekte başarılı olmam yarışmada başarılı olmam başlı başınca öz güvenimi yerine getiren şeylerdi ama ana sebep ise Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'dir. Kendisinin bir kez daha ellerinden öperim" şeklinde konuştu.

Şampiyon oldu

Özel bir televizyonda yayınlanan Karavana yarışmasına müracaat eden Erkan Yılmaz Tekin, hikayesi ve lezzetli yemekleri ile yarışmaya katılmaya hak kazandı. Tekin, yakaladığı bu fırsatı iyi değerlendirmek için 2016 yılında katıldığı yarışmada zorluklara rağmen şampiyon olmayı başardı.

Nohut dürüm ve katmer şampiyon yaptı

Tekin, kendisinin şampiyon olmasında ise yaptığı nohut dürümü ve katmer tatlısı olduğunu ifade etti. Karavana yarışmasına müracaat eden 90 bin kişi arasından seçildiğini hatırlatan Tekin, şunları söyledi:

"Karavan yemek yarışmasında yaklaşık başvuran 90 bin kadar kişi vardı. Onların arasında seçilerek burada şampiyon oldum. Şampiyon olurken bana şampiyonluğu getiren yemek nohut dürümü ve katmer tatlısı oldu. Olmazsa olmazımız nohut dürümü ve katmer tatlısı. Şampiyon olduğumuz gün yaptığım nohut dürümü satışını insanlar yadırgadı. Bu nedir diyenler oldu, Gaziantep özgü bir dürüm olduğunu ifade etti. O gün tadanlar çok beğendi. Tarifini isteyen bir dolu insan oldu. Erkan şefim Gaziantep'e sırf nohut dürümü ve katmer tatlısı için geleceğiz dediler bu bana çok büyük bir mutluluk verdi."

Bölge yemekleri tanıtmak için projeler hazırladı

Gastronomi kenti olan Gaziantep'in mutfağını dünyaya tanıtmak istediğini belirten Tekin, bunun için projeler hazırladığını ifade etti. Tekin, "Gaziantep ve İslahiye yemeklerini tanıtmak için projelerim var bunları tüm dünyaya tanıtmak amacındayım. Memleketimizdeki biber, biber salçası yemeklerin lezzetine lezzet katıyor Bunu batıda neden tanıtmayayım. Hazırladığım projelerle bunları tanıtmak ve memleketin incilerini bereketli topraklardan çıkan mahsulleri anlatmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Kız kardeşi de meşhur oldu

Tekin, katıldığı yarışma programında kız kardeşinin de söylediği şarkı ile meşhur olduğunu söyledi. Yönetmenin yaptığı sürprizin ardından kardeşinin de hayatının değiştiğini anlatan Tekin, "Kız kardeşim Zeynep 15 yaşında ve lise 1. sınıf öğrencisi. Kardeşimin sesi çok beğenilirdi. Yarışma programında anneme ve kardeşime bağlılığımı bilen program yönetmenimiz, bana büyük bir jest yaptı. Programa annemi ve kız kardeşimi getirdiler. Kız kardeşim, programda şarkı söyledi. Programda 80 milyonun önünde söylediği şarkı, büyük bir beğeni kazandı. Kardeşimin kendi besteleri de var. Programdan sonra kardeşime birkaç yerden iş teklifi geldi. Sahneye çıkmaya başladı. Hem okula gidiyor, eğitim ve öğretimini görüyor. Hem de programlara çıkıyor" dedi.

"Yüzümüz yeni gülmeye başladı"

Küçük yaşta meşhur olan Zeynep Tekin ise, "Önce üzüldük ama şu anda çok mutluyuz. Lise 1. sınıf öğrencisiyim. Önce okuyacağım ancak sesimi değerlendirmeyi çok ama çok istiyorum. Ben ve abim her şeyi annem için yapıyoruz. Çünkü annem bu güzellikleri hak ediyor" diye konuştu.

Yıkılmadı, zirveye çıktı

Yıkılmadı, zirveye çıktı

Yıkılmadı, zirveye çıktı

Yıkılmadı, zirveye çıktı

Yıkılmadı, zirveye çıktı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim