• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C

Yığılca Belediye Başkanı Yiğit 2 Yılını Değerlendirdi

Yığılca Belediye Başkanı Yiğit 2 Yılını Değerlendirdi
Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit iki yıllık icraatlarını değerlendirirken ""Yığılca'mız bölgenin parlayan yıldızı oldu" dedi.

Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit iki yıllık icraatlarını değerlendirirken ""Yığılca'mız bölgenin parlayan yıldızı oldu" dedi.

İlçenin her tarafında Yığılca turizm kenti olacak tabelaları asan Başkan Yiğit, İlçesine her açıdan değer katan çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyor. Yiğit, göreve geldiği 2014 Mart ayından itibaren Yığılca da alt yapı çalışmalarını hemen başlatıp şehri adeta şantiyeye çevirdi. Ardından, sosyal ve kültürel çalışmalarda somut sonuçlar alan Başkan Yiğit, gözünü sanayi yatırımlarına çevirip yatırımcı çekmeyi bile başardı.

"Yığılca'mız bölgenin parlayan yıldız oldu" diyen Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit önemli siyasetçiler, iş adamaları, akademisyen ve bürokratların şimdiden şehir veya çevresinden arsa almaya başladıklarını söyleyerek "Amacım; sorunsuz, yaşanabilir bir şehir oluşturmak. Eşsiz kaynakları barındıran doğamız çalışkan ve sıcakkanlı insani yapımız ve her gün tazelenen enerjimizle bunu yapmaya muktediriz. Böylece sadece Yığılca'ya değil tüm bölgeye her açıdan fayda sağlayacağız" dedi.

BAŞKAN YİĞİT ETKİLİ İLETİŞİMİ İLE MEGA PROJELERİ HAYATA GEÇİRİYOR

Göreve geldiği günden bu yana yaptığı hizmetlerle İlçenin 50 yıllık geleceğine ışık tutacak ve İlçenin ihtiyaçlarını büyük oranda karşılayacak dev projeleri hayata geçiren Başkan Yiğit Turizmi de canlandırarak İlçenin vizyonuna yeni değerler kazandırmaya devam ediyor.

ULAŞIM, KANALİZASYON, ELEKTRİK HATTI VE SU İRSALİYE HATLARI YENİLENDİ.

Göreve gelir gelmez İlçenin kanayan yaraları olan kanalizasyon, elektrik ve su irsaliye hatlarını yenilemek için işe başlayan Başkan Yiğit ilk olarak şehrin alt yapı sorunlarına el attıklarını dile getirdi. İlçe trafiğini önemli derecede rahatlatacak olan yeni çevre yolları açtıklarını belirten Başkan Yiğit trafik sorununu toptan çözecek projelerinin olduğunu ve bu projelerin hayata geçirilmeye başlandığını söyledi. Yığılca-Alaplı yolunun yenileme ve genişletme çalışmalarının tamamlanma aşamasına geldiğine dikkat çeken Başkan Yiğit, bu sayede çevre İl ve İlçelerle olan ilişkilerin daha da ileri seviyeye ulaşacağına olan inancını yineledi.

ALT YAPIDA BÜYÜK YENİLİKLER YAPILDI.

Başkan Muzaffer Yiğit ilk olarak şehrin ulaşım ve alt yapı sorunlarına el attıklarını işaret ederek "Yeni çevre yollarının yapımı ile başladığımız süreci elektrik, su ve kanalizasyon alt yapılarının yenilenmesi çalışmaları ile devam ettiriyoruz. Alt yapı olarak şehrin elektrik hatlarını yenileyerek bütünüyle yer altına aldık ve 1 milyon TL hibe desteği sağlanarak 15 kilometrelik şehir suyu ana irsaliye hattının projesini ve 23 kilometrelik şehir içme suyu hattı projesini tamamladık. Yine şehrin kanalizasyon çalışmalarını tamamladık bu konuda bir sıkıntı yaşamadık" dedi.

EĞİTİM VE SAĞLIK ALANINDA BÜYÜK YATIRIMLARA İMZA ATTIK

Başkan Yiğit yaptıkları çalışmaların yanı sıra sosyal-kültürel-eğitim ve sağlık alanında birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirterek amacının sorunsuz, yaşanabilir bir şehir oluşturmak olduğunu vurguladı. Bu konular içinde eğitime ayrı bir önem verdiğini söyleyen Yiğit, 6 milyon TL maliyetli Eğitim kompleksinin temel kazı çalışmalarına fiilen başlandığını açıkladı. Yiğit, bu bağlamda İlçeye içinde modern laboratuarların ve kültür ve spor salonlarının bulunacağı Anadolu İmam Hatip Lisesi kazandıracaklarını ifade etti. Yiğit, ayrıca İlçeye kazandırmak istediği Meslek Yüksek Okulu ile ilgilide ciddi bir yol kat ettiklerini ve çalışmaların hızla sürdüğünü dile getirdi. Yiğit, sağlık alanında ise İlçede modern bir Devlet Hastanesi yaparak İlçe halkının hizmetine sunduklarını kaydetti.

GELİŞMELER YATIRIMCILARINDA DİKKATİNİ ÇEKTİ

Yaptıkları çalışmaların meyvelerini almaya başladıklarını, Yığılca'nın önemli siyasetçi ve bürokratların yanı sıra ülkenin önemli iş adamlarının da dikkatini çektiğini söyleyen Yiğit, kentte emlak ve sanayiye yönelik istihdam, ekonomik getiri sağlayacak yatırımlarda da büyük atılımların yaşanacağını savundu.

Yiğit ülke çapında bir holdingin İlçede ve bölgede önemli yatırımlar yapacağını belirterek, "Önemli bir iş adamımızın sahibi olduğu bir holding Yığılca'ya İlçe sınırını aşacak bir yatırım yapacak. Yakın bir zamanda ilk kazma vurulacak. Bu proje ile Yığılca'mız ve yakın çevremizdeki şehirler olumlu yönde etkilenecek. Mesela bu yatırımı yapan holdingimizin bir ayağı da Alaplı - Ereğli'de olacak. Burada liman gibi yatırımlar söz konusu" dedi.

HEDEF YIĞILCA'YA ULUSLAR ARASI TURİZM KİMLİĞİ KAZANDIRMAK

Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, en büyük hedeflerinden birinin de Yığılca ya uluslar arası bir turizm kimliği kazandırmak olduğunu söyledi. Yığılca'nın Yedigöller, Yılançatı Kanyonu, Sarıkaya Mağarası ve Şelaleleri ile doğa harikası bir yer olduğunu belirten Muzaffer Yiğit, buralarda yaptıkları projeler ile Yığılca'ya sadece bölge ve ülkeden değil, Dünyanın her yerinden turist çekmeyi planladıklarını kaydetti. Başkan Yiğit ayrıca, Yılançatı Kanyonunun kısa süre önce tabiat parkı olarak ilan edildiğini hatırlattı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim