• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

YGS’ye Girecek Terör Mağduru Öğrencilere Devlet Eli

YGS’ye Girecek Terör Mağduru Öğrencilere Devlet Eli
Sokağa çıkma yasaklarının sürdüğü il ve ilçelerden YGS sınavı için Gaziantep'e gelen öğrencilere Kredi Yurtlar Kurumu Gaziantep Bölge Müdürlüğü...

Sokağa çıkma yasaklarının sürdüğü il ve ilçelerden YGS sınavı için Gaziantep'e gelen öğrencilere Kredi Yurtlar Kurumu Gaziantep Bölge Müdürlüğü ve Gaziantep Valiliği sahip çıktı. Ceplerine sınav harçlıkları konulan öğrenciler, terminalde karşılanıp, devlet yurtlarına nakil ediliyor.

Terör operasyonları nedeniyle sokağa çıkma yasaklarının sürdüğü Şırnak, Diyarbakır ve Mardin illerindeki öğrencilere, sınava girecekleri il merkezleri için yola çıkmadan yemek ve barınma ihtiyaçları için ceplerine harçlıkları konularak gönderiliyor. Yerel yönetimlerin tahsis ettiği otobüslerle yola çıkan bin 500 öğrenci, Gaziantep'e Kredi Yurtlar Kurumu Gaziantep Bölge Müdürlüğü sorumlu ve çalışanları tarafından geçici olarak kalacakları yurtlara nakil ediliyor. Gaziantep Şehirlerarası Otobüs Terminalinde öğrencilerin rehberlik yeme ve barınma gibi tüm ihtiyaçları da yerel yönetimler eliyle karşılanacak.

Kredi Yurtlar Kurumu Gaziantep Bölge Müdürü Ahmet Kölemen, sınav için bölgeye gelen öğrencilerin tamamının yurtlarda barındıracaklarını kaydetti. Gaziantep'e YGS sınavı için gelmesi beklenen yaklaşık bin 500 öğrencinin tamamının ağırlayacaklarını belirterek, "Gaziantep Valimizin talimatı doğrultusunda güneydoğu ve doğu anadolu bölgesinden ilimiz de sınava girecek olan terör nedeniyle kendi illerinde sınava giremeyecek olan öğrencilerimizin tamamını barındırmak üzere terminalimizde stant açmış durumdayız. 1000-1250 civarında öğrenci bekliyoruz. Bu öğrencilerimizin tamamını yurtlarda istihdam etmek konumundayız. Bu gelen öğrencilerimize ayarlamış olduğumuz minibüsler vasıtasıyla yurtlarımızın tamamında istihdam edeceğiz. Kız erkek hiçbir öğrenciyi ayırt etmeden devletimizin sıcak elini bu bölgedeki insanların üzerinde hissettirmek istiyoruz. Bu noktada bütün ekiplerimizle birlikte biz hazırız" dedi.

Öğrencilerin yine devlet imkanıyla geldikleri illerdeki ailelerine ulaşımı sağlanacağı belirtildi.

YGS’ye Girecek Terör Mağduru Öğrencilere Devlet Eli

YGS’ye Girecek Terör Mağduru Öğrencilere Devlet Eli

YGS’ye Girecek Terör Mağduru Öğrencilere Devlet Eli

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim