• BIST 9524.59
  • Altın 2489.438
  • Dolar 32.5583
  • Euro 34.6329
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

YGS Stresini Ok Atarak Giderdiler

YGS Stresini Ok Atarak Giderdiler
Mersin'de üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler, pazar günü yapılacak olan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) öncesi Nokta Okçuluk Mersin Spor...

Mersin'de üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler, pazar günü yapılacak olan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) öncesi Nokta Okçuluk Mersin Spor Kulübü tarafından organize edilen ok atma etkinliğinde stres attı.

Nokta Okçuluk Mersin Spor Kulübü, 13 Mart 2016 Pazar günü YGS'ye girecek öğrencilerin streslerini atabilmeleri için ok atma etkinliği düzenledi. Özel bir eğitim merkezinde eğitim gören yaklaşık 40 öğrenci, yoğun geçen ders çalışma maratonunun ardından düzenlenen etkinlikte ok atarak YGS öncesi streslerini attı.

Etkinlikle ilgili açıklama yapan Okçuluk Antrenörü Aytekin Ataş, eğitim sisteminin öğrencilerin zamanını fazlasıyla aldığını belirterek, "Eğitim sistemi öğrencilerin ders modunda rutin bir hayat sürmelerine vesile olmakta. Bu da öğrenciler üzerinde bir baskı ve stres oluşturmaktadır. İşin içine üniversite sınavı da girince öğrenciler daha çok stres yapmakta ve bazen de sınav kaygısı yüzünden başarısız olabilmektedirler. Bizler de bunu değerlendirerek öğrencilere ok attırarak streslerini az da olsa gidermek istedik ve başarılı olduğumuzu düşünüyoruz. Öğrenciler ok attıkça, ok atmak istediler. Yaklaşık iki saatlik ok atışlarının ardından keyifli vakit geçiren öğrenciler enerjik ve temiz bir zihin ile buradan ayrıldılar" dedi.

Okçuluğun faydaları hakkında da bilgi veren Ataş, "Okçuluk, her spor dalında olduğu gibi öncelikle kişinin sağlığını, bedenini olumlu etkiler. Buna bağlı olarak kişinin yaşam standardı ve yaşam planını değiştirir. Okçuluk, kişinin kendine olan güvenini artırır, konsantrasyonunu geliştirir ve sosyal çevresindeki pozisyonunu olumlu yönde etkiler. Okçuluk beden terbiyesi veren bir spordur. Okçuluk sporunu yapan her insan kendi vücuduna hakim olmayı ve nasıl kullanması gerektiğini iyi öğrenir. Okçuluk sporu her yaşta insan tarafından rahatlıkla yapılabilir. Stresle baş etmemize yardımcı olur ve eğlencelidir. Adaptasyon ve motivasyonu güçlendirir. Dikkatli ve duyarlı olmayı sağlar" diye konuştu.

Etkinlik sonrası Eğitim Merkezi Sahibi Beyza Şensoy, okçuluk antrenörü Aytekin Ataş'a gençlere ata sporu olan okçuluğu tanıttığı ve düzenlediği ok atma etkinliği için teşekkür etti.

YGS Stresini Ok Atarak Giderdiler

YGS Stresini Ok Atarak Giderdiler

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim