• BIST 8871.74
  • Altın 2240.967
  • Dolar 32.3166
  • Euro 35.103
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C

YGS Belgesine Annesinin Fotoğrafı Konulan Öğrenci Sınava Giremedi

YGS Belgesine Annesinin Fotoğrafı Konulan Öğrenci Sınava Giremedi
Kocaeli'de lise son sınıf öğrencisi 18 yaşındaki Simay Kocaoğlu, müdür yardımcısının başvuru belgesine annesinin fotoğrafını koyması nedeniyle YGS'ye giremedi.

Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde lise son sınıf öğrencisi 18 yaşındaki Simay Kocaoğlu, başvurunun yapıldığı okulun müdür yardımcısının öğrencinin yerine tüm uyarılarına rağmen annesinin fotoğrafını çekerek belgeye koyması nedeniyle Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'na giremedi.

BAŞVURU İŞLEMLERİ İÇİN OKULA GİTTİ

Kandıra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12'nci sınıf öğrencisi Simay Kocaoğlu'nun YGS'ye girecek olması nedeniyle annesi Sibel Kocaoğlu, kayıt işlemlerinin nasıl olduğunu öğrenmek için 11 Ocak tarihinde Kandıra Anadolu Lisesi'ne gitti.

ANNESİNİN FOTOĞRAFINI ÇEKMEK İSTEDİ

Kandıra Anadolu Lisesi Okul Müdür Yardımcısı E.K.G., Sibel Kocaoğlu'ndan sınav için gerekli belgeleri aldı. Kayıt için öğrecinin fotoğraf çekilmesi gerekirken, müdür yardımcısı öğrencinin fotoğrafı yerine annesinin fotoğrafını çekmek istedi.

UYARILARA RAĞMEN HATA YAPTI

Sibel Kocaoğlu, buna tepki gösterdi. Sibel Kocaoğlu'nun tüm uyarılarına rağmen, E.K.G. bir sorun olmayacağını söyledi, fotoğraf çekerek belgeyi işleme koydu.

ÖSYM BÜROSUNA GÖNDERDİ

Sibel ve kızı Simay Kocaoğlu bir sıkıntı olup olmayacağını öğrenmek için sınava 13 gün kala yeniden okula gitti. Müdür Yardımcısı E.K.G. herhangi bir sıkıntı olmayacağını, içlerinin rahat etmesi için İzmit'te bulunan ÖSYM bürosuna gitmelerini istedi.

ANNE VE KIZINI ŞOKE EDEN CEVAP

ÖSYM bürosuna giden anne ve kızı, yetkililerin öğrencinin kendisinin fotoğrafının bulunmadığı belge ile sınava girilemeyeceğini söylemeleri üzerine şoke oldu.

GİRİŞİMLER SONUÇSUZ KALDI

Tüm belgeler ÖSYM'ye kargo ile gönderilirken, müdür yardımcısı E.K.G. de devreye girerek, yetkililerle görüştü. Yapılan tüm girişimlere rağmen yapılan yanlışlık nedeniyle Simay Kocaoğlu'nun sınava giremeyeceği bildirildi.

"ISRARLA SIKINTI OLMAYACAĞINI SÖYLEDİ"

Kızının stajda olması nedeniyle kendisinin okula gittiğini söyleyen Sibel Kocaoğlu, "Kızım hemşirelik sınıfı 12. sınıf öğrencisi. Kızım o gün stajdaydı. Kızım benden başvuruların nerede olduğunu öğrenmemi söyledi. Kandıra Anadolu Lisesi'nde okul müdür yardımcısının yanına gittim. Başvuruları kendisinin aldığını söyledi. Ben de kızımla birlikte geleceğimizi söyledim. Kızımın kimliğinin yanımda olup olmadığını sordu. 'Kimliği var ama kendisi burada yok' dememe rağmen herhangi bir sıkıntı olmayacağını söyledi. Formu doldurup benim fotoğrafımı çekmek istedi. Ben de 'Sınava ben girmeyeceğim, bir yanlışlık olmasın' şeklinde uyardım. Bana 'Yok ne olabilir? Sen annesi değil misin? Kendinden emin değil misin?' dedi. 'Kendimden eminim ama formdaki bilgiler kızıma ait fotoğraf bana ait olacak' dememe rağmen hiçbir şey olmayacağını, herhangi bir sıkıntı yaşanmayacağını söyledi. Müdür yardımcısı olduğu için 'Tamam' dedim, formlara imza attı ve formu bana verdi" dedi.

"BİR YIL BOYUNCA ÇALIŞMIŞTIM"

Liseli Simay Kocaoğlu ise sınava girememesinin kendisini etkilediğini belirterek, "Bu durum beni kötü etkiledi. Bir yıl boyunca çalışmıştım. Üniversiteye gireceğimi düşünürken birkaç gün önceden bunu öğrenip böyle bir sonuçla karşılaştım" dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim