• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C

YGS 3’üncüsü Antalya’dan

YGS 3’üncüsü Antalya’dan
Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) Türkiye 3'üncüsü, Antalya'dan İzzet Emre Eciş oldu.

Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) Türkiye 3'üncüsü, Antalya'dan İzzet Emre Eciş oldu.

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği YGS sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. Açıklama ile birlikte Türkiye genelinde dereceye giren ilk 3 isim merak konusu oldu. Antalya Toros Akdeniz Fen Lisesi 12. sınıf öğrencisi İzzet Emre Eciş, Türkiye 3'üncüsü oldu. Temel Matematik alanında 40 sorudan 40'ını doğru yapıp YGS-4 puan sıralamasında 497 puan alarak 3'üncü olan Eciş, üçüncülüğü her gün düzenli ders çalışmaya bağladı.

5 FARKLI OKUL DEĞİŞTİRDİ

Annesi ve babası öğretmen olan İzzet Emre Eciş, ailesinin tayinlerinden dolayı bugüne kadar 5 farklı okul değiştirdi. Antalya'ya Isparta'dan 2008 yılında gelen Eciş, "3'üncü olmayı beklemiyordum. Öğrendiğim zaman ilk önce öğretmenim ve arkadaşlarım ile paylaştım. Etrafımdaki herkes çok sevindi. Çok mutluyum" dedi.

"DÜZENLİ DERS ÇALIŞTIM"

Sınava nasıl çalıştığı konusunda da açıklama yapan Eciş, "YGS sınavına çalışmaya başladığım zaman öğretmenlerim benden daha çok deneme çözmemi istedi. Ben de konu anlatımlı kitapları bitirdikten sonra tamamen deneme çözmeye başladım. Son bir ay içerisinde günde bir iki tane deneme çözdüm. Günde 2-3 saat verimli bir şekilde çalıştım. Bu şekilde kazandım. Okulumuzdaki bizden önceki dönem bize, "siz bizden daha iyi olacaksınız" demişti. "Biz bir öncekilerden iyiydik" diyorlardı. Biz de onların bu beklentisini gerçekleştirmek için mücadele ettik. Girdiğim her deneme sınavında bir önceki puanımı geçmek için mücadele ettim" şeklinde konuştu.

"BUNDAN SONRA LYS SINAVINI DÜŞÜNMEK İSTİYORUM"

Anne ve babasının kendisi için bir fırsat olduğunu belirten Eciş, "Annem ve babam hem derslerim ile hem de sınavlarım ile çok yakından ilgilendi. Bu da benim çalışmada büyük bir motive oldu. İkisinin de öğretmen olması benim için çok iyi oldu. Bundan sonra LYS sınavını düşünmek istiyorum. Çalışmalarıma başladım. Hedefimde İstanbul'da bir üniversitede tıp fakültesi okumak var" dedi.

YGS 3’üncüsü Antalya’dan

YGS 3’üncüsü Antalya’dan

YGS 3’üncüsü Antalya’dan

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim