• BIST 9120.29
  • Altın 2324.093
  • Dolar 32.3604
  • Euro 35.0127
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Yetkililer, Şanlıurfa Fıstığı İçin Bir Araya Geldi

Yetkililer, Şanlıurfa Fıstığı İçin Bir Araya Geldi
Şanlıurfa'da yetiştirilen fıstığın hak ettiği konuma gelmesini sağlamak, verimini arttırmak ve çiftçilerin bilinçli üretim yapmalarına yardımcı...

Şanlıurfa'da yetiştirilen fıstığın hak ettiği konuma gelmesini sağlamak, verimini arttırmak ve çiftçilerin bilinçli üretim yapmalarına yardımcı olmak amacıyla gerekli girişimler başlatıldı.

Bozova İlçesinde bir araya gelen Bozova Kaymakamı Hidayet Sarı, Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bekir Erol Ak, Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İzzet Açar, Bozova İlçe Tarım Müdürü Sait Saraçoğlu, Ziraat Odası Başkanı Suphi Aksoy, Şanlıurfa fıstığının mevcut durumunu görüştü. Toplantının amacının Şanlıurfa fıstığının üretim ve ihracatının arttırılması, dünya pazarlarında hak ettiği ticari potansiyeline ulaştırılması, katma değerinin arttırılarak yerel ve ulusal kalkınmaya katkı sağlayabilmesine yönelik yapılması gerekenlerin ortaya konularak sektör odaklı bir yol haritasının belirlenmesi amaçlandığı kaydedildi. 5 Mayıs 2016 tarihinde Gaziantep Fıstık Araştırma Enstitüsü uzmanları ve Harran Üniversitesi hocaları tarafından ilçe çiftçilerine ve halka fıstık üretimi konusunda bir panel verileceği belirtildi. Gerçekleştirilecek panelde Şanlıurfa fıstığının geliştirilmesi anlamında izlenecek yol haritası hakkında bilgi verilecek.

İlçede gerçekleştirilecek panelin ardından üreticiler farklı yerlerdeki örnek fıstık üretim merkezlerine götürülerek oradaki işleyiş gösterilecek. Çiftçiler bu şekilde bilinçli fıstık üretiminin yerinde inceleme fırsatı yakalanmış olacak.

Yapılan çalışmalar doğrultusunda GAP destekli projelerle fıstık üretimi ve işlenmesi desteklenecek ve örnek fıstık yetiştiriliciliği bahçeleri kurulacak.

Yetkililer, Şanlıurfa Fıstığı İçin Bir Araya Geldi

Yetkililer, Şanlıurfa Fıstığı İçin Bir Araya Geldi

Yetkililer, Şanlıurfa Fıstığı İçin Bir Araya Geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim