• BIST 9524.59
  • Altın 2504.807
  • Dolar 32.5602
  • Euro 34.555
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Yetişkinlerin 23 Nisan Sevinci

Yetişkinlerin 23 Nisan Sevinci
Ordu'nun Ünye ilçesinde gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında oldukça renkli görüntüler vardı.

Ordu'nun Ünye ilçesinde gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında oldukça renkli görüntüler vardı. 4 ülkeden Ünye'ye gelen 52 misafir çocuğun gösterilerinin de büyük beğeni topladığı kutlamalarda büyükler tıpkı çocukluklarında olduğu gibi topaç çevirip oyunlar oynadılar.

Ünye Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinliklere Ordu Vali Yardımcısı Ahmed Akın Varıcıer, Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ordu Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, siyasi parti başkanları, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, aileleri ve çok sayıda kişi katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti. Törende Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ve Jandarma Binbaşı Gökhan Çoşkun vatandaşlarla bayramlaştı.

Kutlama programında, Yunus Emre İlkokulu ve TOKİ Ömer Çam Orta Okulu'ndan öğrenciler 23 Nisan konulu şiirler okudu. Program, okunan şiirlerden sonra, Puset Polvan Ortaokulu halk oyunları ekibinin gösterileri, Bayramca Anaokulu öğrencilerinin hazırladığı "Dünya Çocukları" gösterileri, Anaokulu öğrencilerinin hazırladığı "Türkiye" temalı gösterileri ile devam etti.

'DÜNKÜ ÇOCUKLAR" VE YABANCI ÖĞRENCİLER GÖSTERİLERE RENK KATTI

Kutlamalara katılan ve iki yıl önce kurulan "Dünkü Çocuklar Grubu', topaç çevirme, bilyeli araba yarışı, mendil kapmaca, halat çekme ve yumurta taşıma oyunları gibi unutulmaya yüz tutmuş eski sokak oyunları ile kutlamalara renk kattı.

23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği nedeni ile Sırbistan, Makedonya, Karadağ ve Gürcistan ülkelerinden "Tarihin Gölgesinde Tüm Çocuklar El Ele" projesi ile Ünye'ye gelen 52 çocuk, ülkelerini temsil eden oyunlar oynadı. Misafir ülke çocuklarının gösterileri izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

Kutlamalarda Atatürk'ün benzeri tiyatro sanatçısı Serdar Görel büyük ilgi topladı.

Yetişkinlerin 23 Nisan Sevinci

Yetişkinlerin 23 Nisan Sevinci

Yetişkinlerin 23 Nisan Sevinci

Yetişkinlerin 23 Nisan Sevinci

Yetişkinlerin 23 Nisan Sevinci

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim