• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

Yetim, Öksüz Ve Engelli Çocuklara Kaymakam Uz Sahip Çıktı

Yetim, Öksüz Ve Engelli Çocuklara Kaymakam Uz Sahip Çıktı
Demre Kaymakamı Murat Uz, ilçedeki yetim, öksüz ve engelli çocukların tespit edilerek, her türlü desteğin verileceğini kaydetti.

Demre Kaymakamı Murat Uz, ilçedeki yetim, öksüz ve engelli çocukların tespit edilerek, her türlü desteğin verileceğini kaydetti.

Demre Kaymakamlığı brifing salonunda gerçekleşen toplantıya, Kaymakam Murat Uz, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun, Demre Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Dönsade Özkal ile rehber ve özel eğitim öğretmenleri katıldı. İlçede görev yapan rehber ve özel eğitim öğretmenleri ile bir araya gelen Demre Kaymakamı Murat Uz, ilçedeki yetim, öksüz ve engelli öğrencilerle alakalı bilgi aldı.

HER TÜRLÜ DESTEK VERİLECEK

Yetim, öksüz ve engelli öğrencilerin eğitim ve sosyal hayatındaki yaşadığı sıkıntıları, rehber öğretmenlerinden birebir dinleyen Kaymakam Murat Uz, bu durumun toplumsal bir sorun olduğuna dikkat çekerek, "Önce eleştiriyi kendimize yapmalıyız. Toplum olarak onları gerçekten görmüyoruz veya görmemezlikten geliyoruz. Onların düzgün, iyi koşullarda eğitim alabilmesi için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi. Kaymakam Uz ayrıca, fiziki anlamda sıkıntı yaşayıp okulunda ihtiyaçlarını gideremeyen engelli öğrenciler için, gerekli iyileştirme düzenlemeleri yapılması adına İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun'a talimat verdi.

İMKAN YOK DİYE BİR ŞEY YOK, İMKANI YARATIRSINIZ

Psikolojik, sosyal ve ekonomik anlamda sıkıntı çeken çocuklara her türlü desteğin verilmesi gerektiğini vurgulayan Kaymakam Uz, rehber ve özel eğitim öğretmenlerine bu konuda büyük bir görev düştüğünü kaydetti. Kaymakam Uz, "Öğrencinin sosyoekonomik durumları eğitimlerine yansır. Bizler devletin sunduğu imkanlarla onlara her türlü desteği vermeye hazırız. Unutulmamalıdır ki devletin görevi budur. Devlette imkan yok diye bir şey yoktur. İmkanı yaratırsınız. Demre'de hangi yardımsevere rica etsek, hayır demez. Siz öğretmenlerimize de büyük görev düşüyor. Bu öğrencilerimizin evlerine ziyarete giderek, onlara psikolojik olarak destek vermeniz gerekiyor" diye konuştu.

ÇOCUKLARA SİGARA VE ALKOL SATAN MARKETLERE CEZA YAĞACAK

Özelikle anne ve babası ayrı veya vefat etmiş olan yetim ve öksüz çocukların, erken yaşlarda alkol ve sigaraya başladığına dikkat çeken Kaymakam Uz, yaş sınırı altındaki çocuklara, alkol ve sigara satışı yapan marketlerin emniyet tarafından tespit edileceğini söyledi. Bu konuda kurala uymayan marketlere caydırıcı ceza uygulanması için emniyet ve belediyeye talimatın verileceğini kaydeden Uz, "Onların kötü alışkanlıklara başlamasını nasıl engel olabiliriz? Bunu iyice düşünmemiz gerekiyor. Sosyal, ekonomik ve psikolojik olarak destek vererek bu çocuklarımızın huzur içerisinde eğitimini görmesini ve topluma tekrar kazandırmayı hedefliyoruz. Biz bu çalışmalar içerisindeyken onları kötü alışkanlıklara yönlendirecek faktörleri de göz önünde bulundurmalıyız. Emniyet ekiplerimiz bu konuda çalışmaya girecektir. Sigara ve alkol satışı yapan yerlere yaş konusunda sıkı denetim yapacağız. Kurallara uymayan yerlere gerekli caydırıcı cezalar uygulanacaktır" şeklinde konuştu.

Yetim, Öksüz Ve Engelli Çocuklara Kaymakam Uz Sahip Çıktı

Yetim, Öksüz Ve Engelli Çocuklara Kaymakam Uz Sahip Çıktı

Yetim, Öksüz Ve Engelli Çocuklara Kaymakam Uz Sahip Çıktı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim