• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 22 °C

“Yeter Ki Sen Oku”kampanyası

“Yeter Ki Sen Oku”kampanyası
"Yeter ki Sen Oku" adlı kampanya kapsamında, ilköğretim okullarında okul çantası, kırtasiye setlerinin dağıtımına başladı.

"Yeter ki Sen Oku" adlı kampanya kapsamında, ilköğretim okullarında okul çantası, kırtasiye setlerinin dağıtımına başladı.

Türk Kızılayı tarafından düzenlenen kampanya kapsamında 1800 öğrenci için planlanan okul çantası ve kırtasiye setinin dağıtımına başlanıldı. Ziya Gökalp İlköğretim Okulunda düzenlenen etkinlikle öğrencilere kırtasiye seti dağıtıldı. Etkinlikte konuşan Türk Kızılayı Doktoru Kerem Kınık, "Kızılay için gençlik çok önemli, Kızılayın gençlikle ilgili çok önemli faaliyetleri var. Nesil kaygısı taşımayan kurumların gelecekleri yoktur. Biz buna inanıyoruz. Onun için özellikle dezavantajlı bölgelerde öğrenciler için açmış olduğumuz yurtlarımız konaklama imkanlarıyla, İhtiyaç sahibi öğrencilere verdiğimiz düzenli burslarımızla şuanda gerçekleştireceğimiz kırtasiye giyim hediyelerimizle okumayı gençleri teşvik etmeye gayret ediyoruz. Toplumumuz gençliğimiz bizim için ayrı bir önem taşıyor. 2016 ve 2020 arası için yapmış olduğumuz stratejik planımız içerisinde de gençliğe, çocuklara eğitime yönelik önem çok önemli adımlarımız olacak. Şubelerimizle bu adımları atacağız" dedi. Malatya Vali Yardımcısı Bülent Güven, "Kızılayımız her yerde, sağ olsun Kızılayımız afette, savaşta, eğitimde her tarafta. Birisi "aman kimse yok mu yardım etmeyecek mi" dediği yerde Kızılayımız görüyoruz" diye konuştu. Türk Kızılayı Malatya Şube Başkanı Umut Yalçın, pilot bölge olarak seçilen Ziya Gökalp İlköğretim Okulunda ilk dağıtımları gerçekleştireceklerini belirterek, "Bu projemiz Türk Kızılayı Malatya Şubesinin Eğitime verdiği önemi göstergesi olarak inşallah önümüzdeki yıllarda artarak devam edecek. Amacımız yıllar içinde 10-20 bin çocuğa ulaşarak bu çanta setlerinden yararlanmalarını sağlamaktır" ifadelerini kullandı..

Törene Türk Kızılay'ı Genel Sekreteri ve Başbakanlık Başmüfettişi Ayşegül, Türk Kızılayı Genel Müdürü Mehmet Güllüoğlu Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu da katıldı.

“Yeter Ki Sen Oku”kampanyası

“Yeter Ki Sen Oku”kampanyası

“Yeter Ki Sen Oku”kampanyası

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim