• BIST 8889.43
  • Altın 2240.943
  • Dolar 32.3403
  • Euro 35.1219
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Yetenekli Öğrencilere Özel Eğitim Programı

Yetenekli Öğrencilere Özel Eğitim Programı
Konya Büyükşehir Belediyesi, Medeniyet Okulu Projesi kapsamında 9. sınıflardaki yetenekli öğrencilere yönelik özel eğitim programı yapacak.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Medeniyet Okulu Projesi kapsamında 9. sınıflardaki yetenekli öğrencilere yönelik özel eğitim programı yapacak. Proje ile öğrenciler temel bilimlerde eğitilerek 2023 ve 2070 vizyonuna hazırlanacak.

Konya Büyükşehir Belediyesi, özel yetenekleri olan öğrencileri özel bir eğitime tabi tutarak, Türkiye'nin 2023 ve 2070 vizyonuna hazırlıyor. Projenin tanıtımı amacıyla yapılan büyük-küçük buluşmaları temalı toplantıda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, milletin değerleriyle bütünleşmeyen, milletin geleceğine katkı yapmayan bir gençliğin öneminin kalmayacağını söyledi.

Konya'daki 9. sınıf öğrencileri arasından çeşitli özel yetenek dallarında seçilen 2023 öğrencinin başarılı oldukları alanlarda, bilimsel, sosyal, kültürel ve entelektüel faaliyetlerle lise eğitimlerinin sonuna kadar özel bir programla eğitileceklerini dile getiren Başkan Akyürek, "Ulusal ve uluslararası düzeyde temsil kabiliyeti kazanmış, geçmişinin bilincinde, geleceğinin ümidinde, bugününün değerini özümsemiş 2023 gencimizi Türkiye'nin 2023 hedeflerine hizmet edecek nitelikte yetiştireceğiz" dedi.

Başkan Akyürek, Medeniyet Akademisi 2023 çalışmasıyla gençlerin lider gençler olarak hayata hazırlanacağını belirterek, "Gençlerimiz, "Türkiye'nin 2023 vizyonuna biz nasıl katkı yapabiliriz'i düşünecek. Hedeflerinizi doğru belirleyin. Sadece para kazanma, sadece itibar, şan, şöhret etiket olarak düşünmeyin. Hedeflerinizi memleketimize, milletimize daha iyi nasıl hizmet edebilirizin cevabı olarak oluşturmanızı tavsiye ederim. Göreceksiniz ki, hedef koyduğunuzda Cenab-ı Hak o doğrultuda yolunuzu açacaktır" diye konuştu.

Hakka ve adalete dayalı bir dünya sisteminin kurulmasına vesile olmanın önemine dikkat çeken Başkan Akyürek, "Medeniyet Okulumuz bu insanlık vizyonunu paylaşan bir projedir. Sizler de bunun bir parçası olacaksınız. Bu vesile ile terör olaylarında şehit olan insanlarımıza Cenab-ı Hak'tan rahmet diliyorum. Yeryüzünden kanın, gözyaşının, terörün anarşinin tamamen ortadan kalkmasını temenni ediyoruz" dedi. Projeyi hayata geçiren Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve ekibine teşekkür eder İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy da "İnşallah hocalarımız sizleri kendi yetenekleriniz doğrultusunda eğitecek. Daha da özeli normal formal eğitim dışında size özel dokunuşlar yapacaklar. Bunu son derece önemsiyorum. İnşallah ülke olarak 2023, 2070 vizyonlarına siz değerli gençlerimizle ulaşacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Proje hakkında bilgi veren Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zekeriya Mızırak ise, ülke olarak tek kaynağımızın insan olduğunu hatırlatarak projenin önemine dikkat çekti.

Yetenekli Öğrencilere Özel Eğitim Programı

Yetenekli Öğrencilere Özel Eğitim Programı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim