• BIST 9524.59
  • Altın 2490.344
  • Dolar 32.5138
  • Euro 34.7207
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Yeşim Tekstil’e sürdürülebilirlik ödülü

Yeşim Tekstil’e sürdürülebilirlik ödülü
Bursa'da faaliyet gösteren Yeşim Tekstil, sürdürülebilir üretim yapmanın en önemli taahhütlerinden biri olan OEKO-TEX STEP (Sürdürülebilir Tekstil Üretimi)...

Bursa'da faaliyet gösteren Yeşim Tekstil, sürdürülebilir üretim yapmanın en önemli taahhütlerinden biri olan OEKO-TEX STEP (Sürdürülebilir Tekstil Üretimi) belgesini en iyi seviye olan 3. seviyede almaya hak kazandı. Şirket, bu belgeye layık görülen ilk ve tek firma unvanı elde etti.

2005 yılından bu yana sosyal uygunlukta en prestijli belge olan SA 8000 belgesine sahip olan Yeşim Tekstil, son olarak sürdürülebilir üretim yapmanın en önemli taahhütlerinden biri olan OEKO-TEX STEP (Sürdürülebilir Tekstil Üretimi) belgesini almaya hak kazandı.

Amacı tekstil sektöründe faaliyet gösteren üretim tesislerinde çevre dostu üretim proseslerinin, kalite yönetiminin, güvenlik ve sosyal açıdan uygun çalışma koşullarının devamlı surette var olmasını ve uygulanmasını sağlamak olan OEKO-TEX STEP sertifikası, yapılan denetimlerin sonucunda bu konuda örnek ve birbirine entegre çalışmaları olan şirketlere veriliyor.

5-9 Ekim tarihleri arasında Hohenstein belgelendirme kuruluşu tarafından gerçekleştirilen denetimler sonucunda bu belgeyi 3. seviyede almaya hak kazanan Yeşim Tekstil, bu sertifika ile çevreye duyarlı, üretim ve sosyal sorumluluk alanlarındaki taleplere cevap verebilecek, dünya çapında bir tedarikçi olduğunu bir kez daha kanıtlamış oldu.

Yeşim Tekstil CEO'su Şenol Şankaya konuyu şu sözleriyle değerlendirdi:

"Uzun yıllardan bu yana sektörde yaşanan sorunlara rağmen sosyal uygunluk ve sürdürülebilirlik konusunda yaptığımız çalışmalarımıza hiç ara vermedik. Önce İnsan anlayışını benimseyen Yeşim Tekstil, bu konu için zaman, bütçe ve büyük emek harcadı. 2005 yılında aldığımız dünyanın en prestijli sosyal uygunluk belgesi olan SA 8000 belgesine 10 yıldır sahip olmamız ve üst üste dördüncü kez almaya hak kazanmamızın yanı sıra son olarak OEKO-TEX STEP belgesini almamız bu konudaki başarımızın ve kararlılığımızın bir göstergesidir. Sadece belirli bir alanı değil, şirketin tüm süreçlerini kapsayan ve şirketin sürdürülebiliğine yönelik çalışma ve üretim koşullarının kapsamlı bir şekilde değerlendirilmesini sağlayan entegre bir sertifikasyon sistemi olan OEKO-TEX STEP belgesini en iyi seviye olan 3. seviyede almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Hiç kuşkusuz bu başarıda bizi bu konuda sürekli destekleyen dünyaca ünlü müşterilerimizin payı çok büyük. Çünkü onlar bizi bu konuda sürekli yönlendirerek ve deneyimlerini bizlerle paylaşarak, bizi bu noktalara taşıdılar. Binlerce çalışanımızın, yüzlerce tedarikçimizin ve iş ortaklarımızın bize olan güveninden güç alıyoruz ve sektörümüze bu konuda da liderlik yapmaktan gurur duyuyoruz."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim