• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Yeşilyurt’tan 18 Mart Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101.yıldönümü Mesajı

Yeşilyurt’tan 18 Mart Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101.yıldönümü Mesajı
AK Parti Erzurum il Başkanı Fatih Yeşilyurt, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101.yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

AK Parti Erzurum il Başkanı Fatih Yeşilyurt, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101.yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Yeşilyurt, mesajında şu görüşlere yer verdi:

"Tarihte eşine ender rastlanan kahramanlık destanlarından biri olan Çanakkale Deniz Zaferinin yıldönümü olan 18 Mart gününü, Şehitleri Anma Günü olarak idrak ediyoruz.

Bu anlamlı günde, kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğünü, milletimizin birliğini, beraberliğini, huzur ve güvenliğini canları pahasına müdafaa ederek şehitlik mertebesine ve onuruna erişen aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Çanakkale Savaşları, vatanımıza karşı başlatılan hamleler neticesinde,verdiği kayıpların, yaşadığı yıkımların Türk Milleti'nin ruh halinde yarattığı fırtınanın tarihin akışını değiştiren kahramanlıklara dönüşmesidir. Çanakkale Savaşları, vatanın bütünlüğü ve istiklali söz konusu olduğunda şartlar ne olursa olsun bu Milletin neleri başarabileceğinin en bariz göstergesidir. Bu savaşlar, binlerce yıldır kader birliği yaparak aynı bayrak altında bu toprakları vatan yapan bir milletin bütün yokluk ve imkânsızlıklara rağmen büyük kahramanlıklar göstererek canı pahasına vermiş olduğu mücadelenin zaferle taçlanmasıdır. Bu zaferlerle Çanakkale'de Yeni Türkiye Cumhuriyeti'nin önsözü yazılmış; hiçbir ayrıma dayanmayan kardeşliğimiz, birlik ve beraberliğimiz bir kez daha gözler önüne serilmiştir. Bu bakımdan mazimizi ve istikbalimizi doğru okumamız için 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi gibi tarihimizdeki önemli olayların yıldönümlerini anlam ve önemine uygun değerlendirmemiz gerekmektedir. Zira, bölgemizde ve ülkemizde yaşanan gelişmeler, 100 yıldan fazla bir zaman geçmiş olmasına rağmen Çanakkale Savaşlarının en kanlı bölümünü teşkil ettiği, insanlık tarihinin en büyük yıkım ve trajedilerinden biri olarak bilinen Birinci Dünya Savaşının sonuçlarının ve etkilerinin hala devam ettiğini göstermektedir. Özellikle de vatanımızın bütünlüğüne ve milletimizin birliğine yönelik menfur saldırıların giderek artması, bu topraklara yönelik bazı emellerden ve beyhude gayretlerden vazgeçilmediğini teyit etmektedir. İnsanlarımızı birbirine düşürmeye yönelik beyhude gayretlerin her seferinde milletimiz tarafından boşa çıkartıldığı büyük bir memnuniyetle müşahede edilmektedir. Türk Milletini tarih boyunca payidar kılan yüce değerler, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da bu ve benzer badireleri aşmamızı sağlayacaktır. Yöntemleri ne olursa olsun, kullandıkları piyonlar kim olursa olsun hiç kimse vatanımızın bütünlüğünün ve milletimizin birliğinin bozulmasına dair kötü emellerine asla kavuşamayacaktır. Ecdadımızın Çanakkale'de gösterdiği mücadele azmi sadece geçmişimizin bir hatırası olarak değil, aynı zamanda günümüzde yaşadığımız badireleri atlatmamızda ve istikbale yürüyüşümüzde de bizlere ilham kaynağı olmaya devam edecektir.

Millet olarak Çanakkale ruhuyla kardeşçe birbirimizi kucaklayarak, birbirimize sımsıkı kenetlenerek aydınlık geleceğimize hep birlikte el ele yürüyeceğiz.

Ülkemizin dünya devletleri arasında hak ettiği gerçek yeri almasını sağlayarak vatanımızın bölünmez bütünlüğü ile milletimizin birliği, beraberliği ve kardeşliği için canlarını feda eden aziz şehitlerimizin mukaddes emanetlerini daha da yüceltmiş olacağız. Yaşayan gazilerimize sağlık, mutluluk içinde bir hayat temenni ediyorum. Vatanımızın bütünlüğü, milletimizin birliği, istiklali ve istikbali uğruna en değerli varlıkları olan eşlerini, çocuklarını, kardeşlerini, babalarını ve annelerini şehit veren Aziz Şehitlerimizin saygıdeğer ailelerine sonsuz minnetle şükranlarımı sunuyorum. Tüm şehitlerimizin ruhları şad, mekânları cennet olsun."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim