• BIST 9767.91
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Yeşilyurt’tan 12 Mart Mesajı

Yeşilyurt’tan 12 Mart Mesajı
Erzurum AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, 12 Mart Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 98.yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Erzurum AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, 12 Mart Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 98.yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Yeşilyurt, tarihten önemli dersler çıkaran Erzurum'umuz bugün dünyada ve Türkiye'de hak ettiği yeri alma noktasında önemli adımlar atmıştır" dedi."

Yeşilyurt, "Bundan tam 98 yıl önce, 12 Mart 1918 tarihinde düşmanın işgaline son verilerek, dalga dalga yayılan "İşgale direniş ve bağımsızlık mücadelesi" zincirinin halkaları arasına Erzurum da eklendi. Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Erzurum Kongresinin gerçekleşmesi için uygun zeminin hazırlanmış olması da, bu günün önemini bir kez daha gözler önüne sermektedir" dedi.

Yeşilyurt, mesajında şunları kaydetti; "Dadaşlar Diyarı Erzurum, Millî Mücadelede üzerine düşeni yapmış, Dadaşlar sadece Erzurum" un müdafaasında değil, Millî Mücadelenin her cephesinde kahramanca savaşmışlardır.

Zor şartlar ve ağır kayıplara rağmen Erzurum'u düşman işgalinden kurtarmak için canlarını, mallarını ve ailelerini feda eden kahraman askerlerimize, şehitlerimize ve gazilerimize şükran ve minnetlerimizi sunuyor, onları dualarımızla anıyoruz. Böyle zorlu şartlar altında tekrar hürriyetine kavuşturulan Erzurum'u daha da ilerilere götürmek, kalkınma zeminini oluşturmak ve bunu sürdürmek esas vazifelerimiz arasındadır.

İktidarımız ile her alanda ileri düzeye gelmesi için sayısız yatırım ve çalışmanın yapıldığı Erzurum'un ve Erzurumlunun her hizmetin en iyisine layık olduğu inancındayız.

Tüm hemşehrilerimin bu anlamlı gününü kutluyor, Cenab-ı Hak'tan bizlere bir daha böyle acı ve zor günleri yaşatmamasını niyaz ediyorum.

12 Mart'ın aynı zamanda İstiklal Marşı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabulünün de 95.yıldönümü olduğunu hatırlatan Yeşilyurt, "İstiklal mücadelemizi muhteşem dizeleriyle ebedileştiren Milli Şairimiz, Merhum Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal kahramanlarımızı, saygı, rahmet ve şükranla anıyorum." ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim