• BIST 8977.96
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Yeşilyurt Kültür Ve Sanat Yurdu Projesi’nin İkinci Konuğu Yazar Vehbi Vakkasoğlu Oldu

Yeşilyurt Kültür Ve Sanat Yurdu Projesi’nin İkinci Konuğu Yazar Vehbi Vakkasoğlu Oldu
Yeşilyurt Kültür ve Sanat Yurdu Projesi'ne destek olmak adına Malatya'ya gelen Yazar Vehbi Vakkasoğlu, "Aşk Çağlayanı Mevlana" konferansında Hz. Mevlana'yı...

Yeşilyurt Kültür ve Sanat Yurdu Projesi'ne destek olmak adına Malatya'ya gelen Yazar Vehbi Vakkasoğlu, "Aşk Çağlayanı Mevlana" konferansında Hz. Mevlana'yı anlattı. Yazar Vakkasoğlu, "Hz. Mevlana kalıba değil, kalbe bakardı" dedi.

Yeşilyurt İlçe Kaymakamlığı, Yeşilyurt Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa organize edilen ve bu yıl üçüncüsü düzenlenen Yeşilyurt Kültür ve Sanat Yurdu Projesi'nin ikinci konuğu Yazar Vehbi Vakkasoğlu oldu. Proje çerçevesinde öncelikle okullarda yazar-öğrenci buluşması sonrası kitaplarını imzalayan Yazar Vakkasoğlu, aynı günün akşamı da halka açık konferanslar kapsamında Malatyalı sanatseverlerle buluştu. Kongre ve Kültür Merkezi'nde konferansa Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları, İŞGEM Genel Müdürü Mehmet Karaman, Yeşil Yurt İnşaat Genel Müdürü Selahaddin Üzmez, Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, aileler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

"OKUMAK HER ŞEYİN BAŞLANGICIDIR"

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, her şeyin başlangıcının okumak olduğunu söyledi. Başkan Polat, "Yüce Allah'ın, alemlerin Efendisi Hz. Muhammed'e ilk emri "Okudur." Okumak aslında her şeyin başlangıcıdır. Biz hakkıyla okuyarak bu dünyada rehberlik ettik, dünyanın dört bir tarafına adalet ve ümran götürdük, hanlar, kervansaraylar, yollar ve köprüler inşa ettirdik. Okumak yürümenin de, büyümenin de ilk başlangıcıdır. Şehrimizin kültürel anlamda daha ileriye gitmesi için İlçe Kaymakamlığımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte ortaklaşa düzenlediğimiz Yeşilyurt Kültür ve Sanat Yurdu Projesi'nde 25 yazarımızı öğrencilerimiz ve halkımızla buluşturacağız. Bu yazarlardan 10'u halka açık konferanslar kapsamında Malatyalılarla bir araya gelecek. Umarım bu projemiz ülkemizdeki diğer ilçelere örnek teşkil eder, bizler öğrencilerimizin sanatsal ve kültürel yönden gelişmelerini sağlamak için tüm imkânlarımızı seferber ettik. Geçen yıl üstat Mehmet Akif Ersoy'u çok güzel bir şekilde anlatan Vehbi Vakkasoğlu hocamızı bu yılda misafir ediyoruz. Kıymetli yazarımızın o akıcı ve güçlü anlatımıyla bu kez de Hz. Mevlana'yı dinleyeceğiz" diye konuştu.

Yeşilyurt Kültür ve Sanat Yurdu Projesi'nin kültürel anlamda çok önemli olduğuna vurgu yapan Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu ise proje kapsamında Malatya'ya gelen yazarlara da teşekkür etti.

Sümer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan semazen gösterisinden sonra "Aşk Çağlayanı Mevlana" konulu konferansını gerçekleştiren Yazar Vehbi Vakkasoğlu, Malatyalılarla bu yılki buluşmasının Hz. Mevlana'nın 742. vuslat yıl dönümüne denk gelmesi dolayısıyla büyük bir mutluluk yaşadığını ifade etti. Hz. Mevlana'nın hayat hikayesine yer verdiği "Aşk Çağlayanı Mevlana" isimli kitabındaki araştırmaları ve bilgileri Malatyalılarla paylaşan Vakkasoğlu, Hz. Mevlana'nın aile yaşantısı, babalığı, çevresiyle diyalogları, dostlukları ve aşkı üzerine hazırladığı hikayeleri anlatırken salonda duygusal anlar yaşandı. Etkileyici konuşması ve akıcı diliyle Hz. Mevlana'yı farklı bir şekilde anlatan Vakkasoğlu,"Selçuklu Sultanının "Sultanım" dediği çok müstesna bir kişiliktir Hz. Mevlana. Böylesine kıymetli bir insanı sevmek çok zor değildir. Konya'daki bütün medreseler, okulların hepsi ona bağlıydı. Hocaların hocasıydı. Bu kadar ilim ve birikime sahip olan, Konya Sultanının elini öptüğü, "Manevi Babamsın" diyerek gözünün içine baktığı ve atının yularını çektiği, hizmet etmekten şeref duyduğu Hz. Mevlana'dan bahsediyorum. İlim ne kadar değer görürse, ne kadar itibar ve makam anlamında yüksekte tutulursa eğitimin, bilginin önü de o kadar açılır. Konya'da eğitimin önü de bu şekilde açılmış oluyor. Tam bu sırada azametli bir makamdayken Şems ile karşılaşıyor. Şems görünüşte yalın ayaklı bir derviş ama Hz. Mevlana kalıba bakmaz kalbe bakıyor ve hakiki bir mürşit olduğunu anlıyor. Bütün alimler, hocalar, Konya'nın eşrafı Hz. Mevlana için kenarda kalır. Hz. Mevlana'ya bir gün sorarlar, "Biz neden kenarda kaldık" diye. Hz. Mevlana ise "Yine dostlarımsınız, ama bir numarası Şemstir. Şems'ten bir şey öğrendim o da beni ona dost etmeye yetti. Ben Şemsi tanımadan önce bir tas çorba içer, yer doyardım, Şemsi tanıdıktan sonra dünyanın bütün çorbalarını yesem içsem artık doymuyorum, biliyorum ki dünyada açlar var. Onu tanımdan önce ateş beni ısıtırdı, şimdi ısıtmıyor, biliyorum ki, üşüyenler var" yanıtı verdi" şeklinde konuştu.

Büyük bir ilgiyle takip edilen konferansın sonunda İlçe Kaymakamı Babahanoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mumcu ve Belediye Başkanı Polat, Yazar Vakkasoğlu'nu tebrik ederek, kayısı paketi hediye etti. Hayranlarının yoğun ilgisiyle karşılaşan Yazar Vakkasoğlu, kitaplarını imzaladı.

Yeşilyurt Kültür Ve Sanat Yurdu Projesi’nin İkinci Konuğu Yazar Vehbi Vakkasoğlu Oldu

Yeşilyurt Kültür Ve Sanat Yurdu Projesi’nin İkinci Konuğu Yazar Vehbi Vakkasoğlu Oldu

Yeşilyurt Kültür Ve Sanat Yurdu Projesi’nin İkinci Konuğu Yazar Vehbi Vakkasoğlu Oldu

Yeşilyurt Kültür Ve Sanat Yurdu Projesi’nin İkinci Konuğu Yazar Vehbi Vakkasoğlu Oldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim