• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 24 °C

Yeşilyurt Kent Konseyi hizmet binası hizmete girdi

Yeşilyurt Kent Konseyi hizmet binası hizmete girdi
Yeşilyurt Kent Konseyi Hizmet Binası düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Yeşilyurt Kent Konseyi Hizmet Binası düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Yeşilyurt Belediyesi tarafından Fahri Kayahan Bulvarında yaptırılan "Yeşil Hilal Park" Projesinin başlangıç noktasındaki park alanı içinde 522 metrekare alana üç kat üzerinden inşa edilen Yeşilyurt Kent Konseyi Hizmet Binası düzenlenen törenle hizmete girdi.

Açılış törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Aynur Oğuzhan, AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammed Emin Yalçınkaya, Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş, Önce Vatan Gazi ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Muharrem Kıbrıs, Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Merkezi Genel Başkanı Hasan Meşeli, Memur-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım, MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, Yeşilyurt Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Çobanoğlu, Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yeşilyurt Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Çobanoğlu, Kent Konseylerinin önemi üzerine yaptığı konuşmada "Kent Konseyleri halkın tamamının yönetime katılması, farklı renklerin yönetimde kendisini göstermesi, bütün halk tabakalarının yaşadıkları kentler ve ilçelerin daha ileriye düzeye ulaşması için projeleri ve düşüncelerini sundukları Kent Konseyleri bu açıdan önemlidir" dedi.

Yeşilyurt Kent Konseyi binasının Malatya ve Yeşilyurt İlçesine yakışacak faaliyetlere ev sahipliği yapacağını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise "Rutin hizmetlerimizin dışında kentimizin ve ilçemizin her türlü alanda daha ileriye düzeye ulaşması için, geleceğimizin daha güzel olması için Kent Konseyini kurmaya karar verdik. Bu yapı sayesinde şehrin tüm katmanlarının ve renklerinin sivil platformda yönetime dahil olup, düşünce ve projelerini ortaya koyabiliyorlar" diye konuştu.

Kent Konseylerini bu açıdan önemsediklerini dile getiren Polat, "İlçe halkımızın bütün kesimlerini kapsayacak şekilde öncelikle Yürütme Kurulu oluşturuldu. Tecrübeli bir eğitim hayatına sahip olan Necati Çobanoğlu'nu Genel Sekreterliğe getirerek, bu yapıya kazandırmış olduk. Kent Konseyinin bu yönetim şemasıyla kentimize ve ilçemize çok faydalı hizmetlerde bulunacaklarına inanıyorum. Tabi bu hizmetleri yaparken mekanlara da önem vermek gerekiyor. Bugün hizmete girecek olan Kent Konseyi binamız iç ve dış tasarımı, mimari yapısıyla ilçemize yakışacak bir şekilde faaliyetlerde bulunacak. Bu güzel binamızda ilçe halkımızı misafir edip, geleceğe yönelik çok güzel projeleri halkımızla buluşturacağız. Bu güzel binamız projeler ve faaliyetlerle daha güzel hale gelecek. Kent Konseyi Hizmet Binasının Malatya ve Yeşilyurt İlçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum " ifadelerine yer verdi

Dünya'daki gelişme ve globalleşme yönetim süreçlerini etkilediğini ifade eden Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu'da "Şehrin tüm dinamiklerinin katıldığı, kentle ilgili kaygıları ve projelerini ortaya koyduğu, fikirlerini somutlaştırdığı bir platform haline ulaşmıştır. Kent Konseylerinin yasal olarak düzenlenmesine rağmen pratikte çok fazla etkin olmadığını görüyorduk ama son yıllarda bunun çok iyi somutlaştığını, kentin tüm dinamiklerinin fikirlerini açıkça beyan ettiği demokrasi platformu haline gelmeye başladı.Bunun en güzel örneğini Yeşilyurt İlçemizde görmekteyiz" diye konuştu.

Yeşil Hilal Projesi ve Kent Konseyi binasının yer aldığı Fahri Kayahan Bulvarına farklı bir hava getirdiğini belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise "Yeşilyurt Belediyemiz tarafından bu bölgeye kazandırılan Yeşil Hilal Projesi kapsamındaki park alanı ve içindeki Kent Konseyi Hizmet Binası önemli bir açığı kapatacaktır. Bu projelerden dolayı Başkanımız Hacı Uğur Polat ve ekibi yürekten tebrik ediyorum. Gerçekten kısa bir süre içerisinde Belediyelerimizin hızlı bir idari yapılanmasıyla birlikte hiç zaman kaybetmeden iş üretmeleri, yatırım yapmaları, projeler üretmeleri çok önemlidir. Malatya bu anlamda hiç zaman kaybetmedi, bu tip güzel eserlerin halkımızın hizmetine sunulması takdire şayandır" dedi.

Yeşilyurt Kent Konseyinin kente ve ilçeye büyük katkılar sunacağına işaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise açılışı yapılan kent konseyini hem Malatya'ya hem de Yeşilyurt İlçesine çok önemli katkılar sunacağını söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratik, laik, sosyal ve hukuk devleti olduğunu vurgulayan Çalık, "Bütün kavramların içerisini hakkaniyetle doldurmak lazım. Sosyal devlet anlayışını da AK Parti iktidarıyla birlikte tüm Türkiye'ye tanıttık. Sosyal devlet anlayışını yerleştirmek adına Kent Konseyi çok önemli kurumlarımızdan bir tanesidir. Birleşmiş Milletlerle 1992 yılında imzalanan protokol çerçevesinde başlayan ve sonrasında 2006 yılında tüm Türkiye'de Kent Konseyleri ve Yerel Gündem 21 ile başlayan süreç, şu an ilçelerimize inmiş durumda. Malatya merkezli Kent Konseyimizin çok ciddi katkılarını gördük. Yeşilyurt Kent Konseyinin de bu anlamda önemli başarılara imza atacağına inancımız tamdır. Emeği geçen başta Belediye Başkanımız olmak üzere, Başkan Yardımcılarımıza, Kent Konseyi Genel Sekreterine ve belediye personeline çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra Gündüzbey Merkez Cami İmamı Aziz Türemiş'in okuduğu duanın ardından Yeşilyurt Konseyi Hizmet Binasının açılış kurdelesi kesildi. Açılışa katılan davetliler binayı gezerek Kent Konseyi Başkanı Necati Çobanoğlu'ndan bilgiler aldı.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık başta olmak üzere Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve diğer davetliler, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'ın talebiyle Kent Konseyi Üyelik formu imzaladılar.

Yeşilyurt Kent Konseyi hizmet binası hizmete girdi

Yeşilyurt Kent Konseyi hizmet binası hizmete girdi

Yeşilyurt Kent Konseyi hizmet binası hizmete girdi

Yeşilyurt Kent Konseyi hizmet binası hizmete girdi

Yeşilyurt Kent Konseyi hizmet binası hizmete girdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim