• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Yeşilyurt Belediyesinden Yeni Bir Uygulama

Yeşilyurt Belediyesinden Yeni Bir Uygulama
Yeşilyurt Belediyesi tarafından hayata geçirilen "Ekmek Kart" uygulaması ile yardımlar daha düzenli hale gelecek.

Yeşilyurt Belediyesi tarafından hayata geçirilen "Ekmek Kart" uygulaması ile yardımlar daha düzenli hale gelecek.

Yardımlaşma ve dayanışmayı bütün topluma yayarak, sorumluluk bilincini canlı tutmaya gayret gösteren Yeşilyurt Belediyesi yoksul aileler için "Ekmek Kartı" uygulamasını hayata geçirdi. Ekonomik durumu yerinde olmayan aileler başta olmak üzere dul, yetim ve öksüzlere yiyecek, giyecek ve yakacak yardımlarında bulunan Yeşilyurt Belediyesi ilçede yaşayan yoksul vatandaşların faydalandığı ücretsiz ekmek dağıtım faaliyetinde "Ekmek Kart" projesinin başlattı. Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü tarafından ihtiyaç sahibi ailelere her ay dağıtılan ekmek fişleri dijital kart sistemine dönüştürüldü. Kartlı sistem sayesinde, ihtiyaç sahibi vatandaşların her ay belediyeye gelerek fiş alma meşakkati giderilmiş oldu. Sosyal hizmet uzmanları tarafından bizzat adreslerde yapılan incelemeler sonucu ücretsiz ekmek yardımı yapılmasına karar verilen ailelere, ekmek yardım kartı veriliyor. Ekmek kartlarına Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü görevlileri, ailelerin ihtiyaçlarına göre yükleme yapıyor.

Sosyal yoksullukları tespit edilen aileler kendilerine teslim edilen ekmek kartıyla MEGSAŞ büfelerinden daha önceden tespit edilmiş sayıda ekmeklerini alabilecekler. Dijital altyapıya sahip "Ekmek Kart" proje ile tek noktadan takibin yapılması, ihtiyacı olan kişilerin bilgilerinin güncellenmesi ve anında raporlanabilmesinin sağlandığı ifade edildi. Ekmek Kartları üzerlerinde ait oldukları ailelerin TC Kimlik bilgisi olması dolayısı ile başkaları tarafından kullanılması ve suiistimal edilmesinin de önüne geçilmiş olacak. Sosyal Yardım İşleri Müdürü Cavit Aslan ile birlikte "Ekmek Kart" ile ilgili bilgiler veren Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, "Sosyal yardım vermekte övünmüyoruz, insani bir görevi yerine getiriyoruz" diye konuştu.

"Dijital Ekmek Kart" projesinin detayları üzerine bilgiler veren Başkan Yardımcısı Şahin, "Sosyal belediyeciliğe büyük önem veren bir hizmet anlayışına sahibiz. Yardımlaşma ve dayanışma kültürünü güçlendirecek çalışmalar yapmaya özen gösteriyoruz. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz aracılığıyla ilçe sınırlarımız içinde ekonomik durumu yeterli olmayan 1.500'ün üzerindeki vatandaşımıza yaptığımız ekmek yardımlarının kalite düzeyini yükseltmek için her ay dağıttığımız fişlerin yerini "Ekmek Kartları" alacak. Kartların tasarım ve basım işlemleri tamamladı. Bu proje sayesinde ücretsiz ekmek yardımında bulunduğumuz vatandaşlarımıza yılda bir kez bu kartlardan teslim edeceğiz. Kartların dolum işlemleri ve dağıtılacak ekmek miktarları ekiplerimiz tarafından yürütülecek. Vatandaşlarımız üzerlerinde sadece kendilerine ait iletişim bilgileri bulunan kartlarıyla MEGSAŞ büfelerine giderek ekmeklerini alabilecekler. Kartlar tamamen kişiye özel olarak tasarlandı ve herkes kendi kartıyla yardımdan faydalanabilecek" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim