• BIST 9530.47
  • Altın 2480.006
  • Dolar 32.427
  • Euro 34.7227
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C

Yeşilyurt Belediyesi’nden, Suriyeliler İçin Yardım Kampanyası

Yeşilyurt Belediyesi’nden, Suriyeliler İçin Yardım Kampanyası
Yeşilyurt Belediyesi, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Malatya'ya gelen Suriyeliler için "Kardeşlerimiz Üşüyor, Bir Çocuk da Sen Giydir" yardım kampanyası...

Yeşilyurt Belediyesi, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Malatya'ya gelen Suriyeliler için "Kardeşlerimiz Üşüyor, Bir Çocuk da Sen Giydir" yardım kampanyası başlattı. 20 Ocak 2016 tarihine kadar devam edecek olan kampanyada toplanacak olan tüm yardımlar, Yeşil Konak Eğitim Merkezleri'nde bir araya getirilerek Suriyeli ailelere teslim edilecek.

Geçtiğimiz kış ayında düzenlediği kampanya ile 250 aileye yiyecek, giyecek ve ilaç yardımında bulunan Yeşilyurt Belediyesi, bu yılda Suriyeli aileleri unutmadı. Yeşilyurt Belediyesinin organizasyonuyla ikincisi düzenlenen "Kardeşlerimiz Üşüyor, Bir Çocuk da Sen Giydir" yardım kampanyasında muhtarlıklar, okullar ve camilerde yardım noktaları oluşturulurken, duyarlı vatandaşlar tarafından bırakılacak olan battaniye, kıyafet-ayakkabı, kuru gıda ve ilaç bağışları Yeşil Konak Eğitim Merkezi'nde toplanarak Suriyeli ailelere teslim edilecek. Kardeşlerimiz Üşüyor, Bir Çocuk da Sen Giydir yardım kampanyasının tanıtım toplantısı Şahnahan Yeşil Konak Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirildi. Toplantıya Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Muaz İçen'in yanı sıra, cami imamları, mahalle muhtarları, okul müdürleri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. Suriye'de devam eden savaşın beşinci yıla girdiğini ifade eden Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, Yeşilyurt Belediyesi olarak Malatya'da misafir edilen ailelere yardım eli uzatmaya devam ettiklerini söyledi.

SAVAŞTA EN ÇOK ETKİLENENLER

Yardım kampanyasıyla ilgili bilgi veren Başkan Yardımcısı Şahin, savaşlarda en fazla mağdur olanların ve acı çekenlerin yaşlılar, kadınlar ve çocuklar olduğunu söyledi. Şahin, "Suriye savaşı arkasında çok derin acılar bırakıyor. Beş yıldır devam eden savaşta binlerce insan evlerinden, yuvalarından, ülkelerinden kaçmak zorunda kaldı. Ülkemizde şu anda milyonlarca kardeşimizi misafir ediyoruz, bazıları da Avrupa'ya iltica etmek durumunda kaldı. Havaların çok soğuk olduğu bugünlerde kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılamak ve onlara yardım eli uzatmak bizim görevimizdir. Yeşilyurt Belediyesi olarak Yeşil Konak'lar aracılığıyla "Kardeşlerimiz Üşüyor, Bir Çocuk da Sen Giydir" adı altında bu yıl ikincisini düzenlediğimiz yardım kampanyasını başlatıyoruz. Geçtiğimiz yıl düzenlenen kampanyada 250 aileye toplanan yardımları teslim etmiştik, inşallah bu yılda hedefimize ulaşırız. Tüm vatandaşlarımızı kampanya katılmaya davet ediyoruz, herkesin gücü oranında yiyecek, giyecek ve nakdi yardımlarını bekliyoruz. Okullar, muhtarlıklar ve camilerde toplanacak yardımlar Yeşil Konak Merkezleri'nde bir araya getirildikten sonra ihtiyaç sahibi Suriyeli kardeşlerimize ulaştırılacak" diye konuştu.

Kampanyanın tanıtım toplantısında Suriye'deki savaş ortamında insanların yaşadıkları dramı yansıtan sinevizyon gösterimi de yapıldı. Kadın, yaşlı ve çocukların savaştan nasıl etkilendikleri ve yaşadıkları acıların yer aldığı sinevizyon gösterimi duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

Yeşilyurt Belediyesi’nden, Suriyeliler İçin Yardım Kampanyası

Yeşilyurt Belediyesi’nden, Suriyeliler İçin Yardım Kampanyası

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim