• BIST 9548.09
  • Altın 2497.323
  • Dolar 32.492
  • Euro 34.5556
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Yeşilyurt Belediyesi’nden ‘Kuş Evi’

Yeşilyurt Belediyesi’nden ‘Kuş Evi’
Yeşilyurt Belediyesi, soğuk havalardan en fazla etkilenen kuşların doğal yaşamlarını kolaylaştırmak, ısınma ve yemek ihtiyaçlarını daha güvenli ortamlarda...

Yeşilyurt Belediyesi, soğuk havalardan en fazla etkilenen kuşların doğal yaşamlarını kolaylaştırmak, ısınma ve yemek ihtiyaçlarını daha güvenli ortamlarda yapmalarını sağlamak için Malatya Park AVM önüne 98 odalı kuş evi ağacı yerleştirildi.

Yeşilyurt Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü, "Merhamet et, rahmete er" düsturuyla bir ilke imza attı. İnsan elinin ulaşamayacağı ve kuşların kendilerini güvende hissedebilecekleri şekilde projelendirilen Kuş Evi Ağacı, farklı renklerle boyanarak yerleştirilen ahşap odaları ve görünümüyle de vatandaşların dikkatini çekiyor. Kendilerine yer arayan kuşlar için yuva olacak ahşap yuvalar yerleştirildiği andan itibaren büyük ilgi görmeye başladı. Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat da incelemek için geldiği "kuş evi" önünde öz çekim yaparak sosyal medyada paylaştı. Kuş Evi Ağacı önünde fotoğraf çektiren vatandaşlar, "Yeşilyurt Belediyesini doğal yaşamı desteklemek adına başlattıkları bu uygulama nedeniyle kutluyoruz. Bu uygulama ile soğuk havalarda kendilerine güvenli yerler arayan kuşlar, daha rahat koşullarda hayatlarını sürdürebilecekler. Başkanımızı yürekten tebrik ediyoruz" diye konuştular.

"YENİ YUVALARI HAYIRLI OLSUN"

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, başkan yardımcıları, birim müdürleri ve Malatya Park AVM Genel Müdürü Yılmaz Arslan ile birlikte Kuş Evi Projesi kapsamında ilk olarak Malatya Park AVM önüne yerleştirilen Kuş Evi Ağacı'nı ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Başkan Polat,"Hayvan hakları ve sağlığına yönelik son derece hassas çalışmalar yürütüyoruz. Kuşlar için korunaklı yuvalar yaparak onlara daha iyi şartlarda bir yaşam sunuyoruz. Doğal yaşamı korumak adına gerçekleştirilen bu proje önemli bir adım olarak görülebilir. Eğer biz çevremizi, doğal yaşamı ve hayvanları korumazsak ekolojik dengeyi bozmuş oluruz. Bu dengenin bozulması halinde ise alternatif hastalıklar ve ciddi problemlerle karşı karşıya kalırız. Çünkü kuşlar kenelerden ve böceklerden beslenirler. Kuş neslinin tükenmesi ve azalması Kırım Kongo Kanamalı Hastalıklar gibi toplum sağlığını olumsuz etkileyen ciddi rahatsızların ortaya çıkmasını sağlıyor. Doğal yaşamı korumak ve çevremize sahip çıkmak hepimizin öncelikli görevleri arasındadır. Kedi, köpek, kuş ve diğer hayvanların yaşam koşullarını kolaylaştıracak yeni çalışmalar yapacağız. Kuş Evi Ağacı'nı ilk kez MalatyaPark AVM önüne yerleştirdik, tespit edilen parklara ve ağaçlı alanlara bu evleri yerleştirmeye devam edeceğiz. Kuşlarımıza 98 odalı yeni yuvaları hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Yeşilyurt Belediyesi’nden ‘Kuş Evi’

Yeşilyurt Belediyesi’nden ‘Kuş Evi’

Yeşilyurt Belediyesi’nden ‘Kuş Evi’

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim