• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C

‘Yeşilyurt Belediyesi Medeniyet ve Sanat Araştırmalar Merkezi’ eğitim faaliyetlerine başladı

‘Yeşilyurt Belediyesi Medeniyet ve Sanat Araştırmalar Merkezi’ eğitim faaliyetlerine başladı
Yeşilyurt Belediyesi Medeniyet ve Sanat Araştırmaları Merkezi bünyesinde lisans, lisansüstü ve doktora eğitimi gören üniversiteli öğrencilere yönelik...

Yeşilyurt Belediyesi Medeniyet ve Sanat Araştırmaları Merkezi bünyesinde lisans, lisansüstü ve doktora eğitimi gören üniversiteli öğrencilere yönelik başlatılan Yaz Akademisinin açılış töreni yapıldı.

Bostanbaşı Mahallesi Medeniyet ve Sanat Araştırmaları Merkez binasının seminer salonunun da düzenlenen açılış törenine Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri, Yeşilyurt Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Çobanoğlu, Yeşil Yurt İnşaat Genel Müdürü Selahaddin Üzmez, akademisyenler ve üniversiteli öğrenciler katıldı.

Yaz Akademisiyle ilgili bilgiler veren Medeniyet ve Sanat Araştırmaları Merkezi Koordinatörü ve Yeşilyurt Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Çobanoğlu, dört hafta sürecek eğitim çalışmalarına 40 öğrencinin katılacağını ifade etti. Malatya İnönü Üniversitesi başta olmak üzere birçok kentten davet edecekleri akademisyenlerin öğrencilere destekleyici eğitimler vereceğini belirten Çobanoğlu, "Lisans ve lisansüstü eğitim alan öğrencilerimizin bilgilerini artırmalarına yardımcı olmak adına başlattığımız eğitim çalışmalarımız dört hafta sürecek. Ardından yıl içerisindeki bu çalışmalar devam edecek. 10 hafta birinci dönem, 10 hafta ikinci dönem olmak üzere hafta sonları üniversiteli öğrencilerimize hizmet vereceğiz. Öğrencilerimizi belli bir alan branş üzerinden değil, hangi bölümde olursa olsun tüm öğrencilerimizin faydalanabileceği eğitimler verilecek. Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat'ın destek ve talimatıyla başlattığımız bu eğitimler başta öğrencilerimiz olmak üzere ilimize ve ülkemize katkı sağlayacaktır. Biz burada en önemli yatırımı gerçekleştiriyoruz ve insana yatırım yapıyoruz. Eğitim faaliyetlerimize destek veren tüm akademisyenlere çok teşekkür ediyorum" dedi. Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise eğitim ve bilgiye yatırım yapmayan toplumların geleceğe umutlu bakamayacağına vurgu yaptı. Yeşilyurt Belediyesinin eğitime sınırsız destek verdiğini hatırlatan Polat, "Bilgi ile kuşanan, okuyan, eğitimli toplumların önü her zaman açıktır. "Bir yıl sonrasını düşünüyorsanız tohum ekiniz, on yıl sonrasını düşünüyorsanız ağaç dikiniz, yüzyıl sonrasını düşünüyorsanız insan yetiştiriniz" diye bir söz var, işte biz eğitime bu pencereden bakıyoruz. En kıymetli hazine bilgidir. İslam Ümmetinin geri kalmasının tek sebebi bilgi ve eğitimden uzak kalmasıdır. Batı toplumu detaylı konuları araştırırken İslam Ümmeti ise kendi içerisinde çok acı konularla meşgul oluyor. Bilgiyi ve eğitimi elinde bulunduran milletler dünyanın gidişatına her zaman yön verir" dedi. Medeniyet ve Sanat Araştırmaları Merkezi bünyesinde faaliyetlerine başlayan Yaz Akademisinin tüm öğrencilere hayırlı olmasını temenni eden Başkan Polat, "Yıllar sonra buradan yetişen gençlerimiz hem şehrimizin hem de ülkenin geleceğine yön vereceği gibi emsallerini de geride bırakmış olacaklar. Eğitimler yaz ve kış dönemi olarak iki farklı dönem şeklinde gerçekleşecek. Lisans, lisansüstü ve doktora yapan öğrencilerimizin bu eğitimlerden üst seviyede faydalanmalarını temenni ediyorum. Öğrencilerimiz ne kadar uğraş verir ne kadar mücadele ederse derslerinde o kadar başarılı olurlar, bilgi hazinelerini sürekli diri ve canlı tutmaları onların gelecek mesleki hayatlarının o denli parlak olmasını sağlayacaktır. Gençlerimiz sadece kendileri için değil, topluma da faydalı hizmetlerde bulunacaklardır" ifadelerini kullandı. Eğitim çalışmasına katılan öğrenciler ise, Yeşilyurt Belediyesine bu hizmetinden dolayı teşekkürlerini sundu.

İnönü Üniversitesi Halkla İlişkiler-Tanıtım Bölümünden mezun olan Mehmet Ulaş, "İnsanın önce kendi medeniyeti tanıyıp ardından diğer medeniyetlerle ilgili bilgi sahibi olması hayata bakış açısına şekil verecektir. Böyle bir eğitime katıldığım için kendimi şanslı hissediyorum. Burada alacağımız eğitimlerden sonra hayata bakış açımızda mutlaka bir değişiklilik ve farklılık olacaktır" şeklinde konuştu.

İnönü Üniversitesi İşletme Fakültesi ikinci sınıf öğrencilerinden Eda Tulu ise, "Üniversiteli öğrencilerin derslerini destekleyici şekilde planlanan bu faaliyetten dolayı Yeşilyurt Belediyesine çok teşekkür ediyorum. Ben açıkçası çok mutlu oldum. Üniversitelerimizde verilen eğitimlere ek olarak buradan gerektiği kadar faydalanmak istiyorum" diye konuştu.

‘Yeşilyurt Belediyesi Medeniyet ve Sanat Araştırmalar Merkezi’ eğitim faaliyetlerine başladı

‘Yeşilyurt Belediyesi Medeniyet ve Sanat Araştırmalar Merkezi’ eğitim faaliyetlerine başladı

‘Yeşilyurt Belediyesi Medeniyet ve Sanat Araştırmalar Merkezi’ eğitim faaliyetlerine başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim