• BIST 8794.28
  • Altın 2238.357
  • Dolar 32.3357
  • Euro 35.1109
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Yeşilyurt Belediyesi hayvanlara şefkat eli uzatmaya devam ediyor

Yeşilyurt Belediyesi hayvanlara şefkat eli uzatmaya devam ediyor
Yeşilyurt Belediyesi kışın gelmesi ile birlikte sokak hayvanları için yeni barınaklar hizmete sundu.

Yeşilyurt Belediyesi kışın gelmesi ile birlikte sokak hayvanları için yeni barınaklar hizmete sundu.

Doğal yaşamın vezgeçilmez parçası hayvanlara şefkat eli uzatmayı hem görev hem de insani bir yaklaşım olarak değerlendiren Yeşilyurt Belediyesi kış aylarının soğuk ve zor günlerinden en fazla etkilenen kuş ve kediler için modern tasarımlı yeni barınakları hizmete sundu.

Yeşilyurt Belediyesi Veteriner İşler Müdürlüğü ekipleri tarafından tasarımı yapılan toplam altı adet kuş ve kedi barınağı, ilçe genelinde belirlenen park ve sosyal yaşam alanlarına yerleştirildi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, sokakta yaşayan hayvanlar için mama, su ve soğuktan korunabileceği barınaklar yaparak hem hayvanlara sahip çıktıklarını hem de görevleri arasında bulunan ekolojik dengenin korunmasına yönelik ciddi adımlar attıklarını söyledi.

Başkan Yardımcılarıyla birlikte kuş ve kediler için yaptırılan barınakları inceleyen Başkan Polat'a Veteriner İşler Müdürü Abuzer Karataş tarafından detaylı bilgiler aktarıldı.

Yeni barınakların kuş ve kedilerin gündelik ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yapıldığını ifade eden Başkan Polat, " İlimizde yaşayan her canlının bizim için önemli bir yeri vardır. Kentimizi vatandaşlarımız için yaşanabilir kılmak için verdiğimiz uğraşların yanında sokak hayvanlarımızın da en iyi şartlarda olmasını arzu etmekteyiz. Bu durum hem hemşerilerimiz hem de sokak hayvanları için önemlidir. Bu düşünceden hareketle park ve sosyal yaşam alanlarına yerleştirdiğimiz barınaklar sayesinde kuş ve kedilerimize güzel bir ortamda korunmalarını sağlıyoruz" diye konuştu.

Yeşilyurt Belediyesi Veteriner İşler Müdürlüğü'nün sokak hayvanlarının korunması açısından önemli hizmetlerde bulunduğunu dile getiren Başkan Polat, "Göreve geldiğimiz günden itibaren doğal yaşamın önemli parçalarından olan hayvanların yemek, su ve sağlıklı ortamlarda hayatlarını sürdürmelerine sürekli öncelik tanıdık. Farklı çalışmaların altına imza atmaya devam eden Veteriner İşler Müdürlüğündeki ekiplerimiz hasta ya da sakat olarak getirilen birçok hayvanı tedavi ederek yeniden doğal yaşama bırakırken, sokak hayvanları ve kuşlarımızın barınma ihtiyaçlarının karşılanması açısından park ve sosyal yaşam alanlarına barınaklar yerleştirdiler. Yapılan farklı bir projeyle kedi ve kuş evleri daha estetik ve modern hale getirildi. Soğuk havalardan en fazla etkilenen kuş ve kedilerimizin sağlıklı ve güzel ortamlarda barınmalarını sağlamak adına yapımı tamamlanan 6 adet yeni kuş ve kedi barınağını parklara yerleştirdik. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Vatandaşlarımızın da bu barınaklara sahip çıkmalarını bekliyoruz. Doğal yaşamın korunmasına yönelik bu tür hizmetlerimizi hayata geçirirken AR-GE ve inovasyon çalışmalarımızdan ciddi şekilde faydalanıyoruz. Bizler sürekli yeni projeler ve araştırmalar yaparak hem insanlarımız hem de diğer canlılar için kalıcı eserler bırakmanın peşindeyiz" ifadelerine yer verdi.

Belediyelerin ekolojik dengenin korunmasına yönelik ciddi görevleri bulunduğunu hatırlatan Başkan Polat," İnsana hizmet en öncelikli görevimiz olmasına rağmen doğal yaşamın ve ekolojik dengenin korunması da bizim görevlerimiz arasındadır. Bugüne kadar bu görevimizi layıkıyla yerine getirdik ve bundan sonra aynı bilinçle hizmetlerimizi aksatmadan sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

Yeşilyurt Belediyesi hayvanlara şefkat eli uzatmaya devam ediyor

Yeşilyurt Belediyesi hayvanlara şefkat eli uzatmaya devam ediyor

Yeşilyurt Belediyesi hayvanlara şefkat eli uzatmaya devam ediyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim