• BIST 9679.8
  • Altın 2487.394
  • Dolar 32.4222
  • Euro 34.4463
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 20 °C

Yeşilyurt Belediyesi Esma Biltaci Kültür ve Sanat Merkezi hizmete girdi

Yeşilyurt Belediyesi Esma Biltaci Kültür ve Sanat Merkezi hizmete girdi
Yeşilyurt Belediyesi tarafından Özalper, Samanlı, Şeyhbayram ve Abdulgaffar mahallelerinin birleşme noktasına yapılan Rabia Parkı içinde 522 m2 alan üzerine...

Yeşilyurt Belediyesi tarafından Özalper, Samanlı, Şeyhbayram ve Abdulgaffar mahallelerinin birleşme noktasına yapılan Rabia Parkı içinde 522 m2 alan üzerine üç kat şeklinde inşa edilen Esma Biltaci Kültür ve Sanat Merkezi düzenlenen törenle açıldı.

Mısır'da güvenlik güçlerinin Rabiatul Adeviyye meydanındaki darbe karşıtı göstericilere müdahalesi sonucu hayatını kaybeden ve çeşitli ülkelerde düzenlenen Mısır'daki askeri yönetim karşıtı gösterilerin sembolü haline gelen Esma el-Biltaci'nin adının verildiği Kültür ve Sanat Merkezinin açılış törenine AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Malatya Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Battalgazi Başkan Vekili Zafer Kırçuval, Yeşilyurt Belediye Başkan yardımcıları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle muhtarları ve mahalle sakinleri katıldı.

Açılış konuşmasında kültür ve sanat merkezlerinin öneminden bahseden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, kent sakinlerinin sosyo-kültürel hayata daha fazla katmak ve onlara daha çalışkan, daha üretken, daha dinamik olabilecekleri bir ortam oluşturmak adına Kültür ve Sanat Merkezlerinin önemli bir yer kapladığını ifade etti. Rabia Parkının "30 Günde 30 Park" Projesi kapsamında yapımını tamamlanarak hizmete girdiğini ifade eden Polat, "Parkımız Özalper, Samanlı, Şeyhbayram ve Abdulgaffar mahallelerimizin birleşme noktasında bulunuyor, dört mahallemize burası hizmet ediyor. Rabia parkımızın bulunduğu bu alanı ilk gezdiğimizde otların olduğu, yer yer hafriyatın bulunduğu atıl bir durumdaydı. Burayla ilgili hemen projelendirme yaptık ve dört mahallemizin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde sosyal donatılar yerleştirerek hizmete sunduk. İlk tespitlerimizde bu bölgemizin Kültür ve Sanat Merkezine ihtiyacı olduğuna karar verdik. Bu bölgenin yaklaşık 300 metre aşağı tarafında Büyükşehir Belediyemizin Semt Konağı bulunuyor. Semt Konağını daha fazla eğitimsel ve sanatsal çalışmaların yapılacağı Kültür ve Sanat Merkezi projesiyle bütünleştirip bölgemizdeki kültürel hizmetlerin artmasını hedefledik. Burası yaklaşık 5-6 aydır faaliyetlerine başladı. Yaz döneminde 100'e yakın çocuğumuz kurslar çerçevesinde Kuran-ı Kerim başta olmak üzere Peygamber Efendimizin Hadis-i Şerifleri, hayat ve ahlakı üzerine verilen eğitimlerden geçtiler. Kış döneminde ise bu binamız içerisinde altı kursumuz var, bu kursların bir kısmını biz, bir kısmını ise Halk Eğitim Merkezimizle birlikte açıyoruz. Halk Eğitim Merkezi usta öğreticilerini bu kurslara yönlendiriyor. Binanın yönetimi, sistemi, temizliğini Yeşilyurt Belediyesi olarak biz yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Belediyeciler olarak mübarek bir görev ifa ettiklerini sözlerine ekleyen Polat, " Biz halkımıza bir hizmet sunduktan sonra çocuklarımızın gönüllerince eğlenip keyifle vakit geçirdiklerini görünce, gençlerin, bayanların ve yaşlılarımızın bu parklarda kaliteli bir düzeyde zaman geçirdiklerini görünce bütün yorgunluğumuzu atıyoruz. Açılışa geldiğimiz sırada sohbet ettiğim bir ablamızın hizmetlerden dolayı bize dua etmesi her şeye değer. Halkımızın hizmetlerden memnuniyeti bizim çalışma isteğimizi artırıyor. Biz bu millete hizmet için varız, Rabbim hizmetleri her gün artırarak devam ettirmeyi nasip etsin" dedi. Yeşilyurt Belediyesi bünyesinde 7 tane konak bulunduğunu, bunlardan dördünün teslim edildiğini, üç tanesinin ise kısa zamanda hizmete açacaklarını anımsatan Polat, " Bu konaklardan bir tanesinde biz sadece arsasını verdik geri kalan tüm masrafları bir iş adamı kardeşimiz tarafından karşılandı. Binayı tamamlayarak Yeşilyurt Belediyesine teslim edecek. Malatya Büyükşehir statüsüne kavuşmasından sonra kapanan beş Belediye'nin hizmet binasını Yeşil Konak olarak değiştirip yeniden hizmete sunduk. Çocuklarımıza, kadınlarımıza, mahalle sakinlerimize çok yönlü hizmetlerin sunulduğu Yeşil Konak Binalarını Semt Konaklarına ekleyerek Kültür İşler Müdürlüğümüzün kontrolünde işleyişine hız verdik" ifadelerini kullandı.

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, kültür ve sanat merkezlerinin açılmasının Malatya için büyük önem taşıdığına vurgu yaptı. Şahin, "Milletimize hizmet etmek, milletimizin duasını almak, mahalle ve kent kültürünün en güzel şekilde icra edilecek mekanların o bölgede yaşayan insanların hizmetine sunmak için gece-gündüz demeden gayret eden başta belediye başkanlarımız olmak üzere en üstten en alt kademeye kadar tüm çalışanlarımızın bir tek dertleri var o da, Malatya'nın yaşanabilir iller içerisindeki sıralamada daha yukarılara, üst seviyelere gelmesidir. Bizim anlayışımız bir bölgede çukur kazarak orada yaşayan insanlara kan kusturmak değil, oluşan çukurların doldurulması için, mezbelelik haline dönüşen bir çok mekanın o güzelim yerlerdeki insanlarımızın kültürel ve sanatsal faaliyetlerdeki yeteneklerini sergilemelerine olanak sağlamak çaba harcıyoruz. Yeşilyurt Belediyesi tarafından düzenlenen Kent Kimliği Çalıştayına katıldık, kent kültürü ve kimliğinin oluşacağı ve yaşatılacağı mekanlar kültür ve sanat merkezleridir. Öncesinde hayvanların otlatıldığı alanları insanlarımızın hizmetine sunduk. Bu hizmetleri sürdürmek bizim boynumuzun borcudur. Yerel yönetimlerimiz bir yandan rutin belediye hizmetlerini yaparken diğer yandan geleceğimizi imar edecek evlatlarımızın kültürel, eğitim ve sosyal hizmetlerden yararlanacakları böylesine güzel mekanları hizmete açmaları önemlidir. Kırsal mahallelerimizi sürekli geziyoruz ve halkımızla bir aradayız. Gittiğimiz yerlerde başta Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe belediyelerimizin yaptığı hizmetleri görüyoruz. Yolculuk sırasında arabamızın tekerleği tozlu ve stabilize bir yola değmedi. Ana arterlerimizin tümünü bitirdikleri gibi kırsal mahallelerimizin hem ara sokaklarımızı sıcak asfalt ve kilit taşı ile modern hale getirip halkın yaşam şartlarını kolaylaştırıyorlar" sözlerini kaydetti.

Son olarak Kültür ve Sanat Merkezine Esma Biltaci isminin verilmesinden önemine değinen Milletvekili Şahin, "Esma Biltaci'ye Allah'tan rahmet diliyorum. Mısır'da demokrasinin yaşatılması için, demokratik kurallar içerisinde almış oldukları veya seçilmiş cumhurbaşkanlarının korunması için hayatlarını feda eden, binlerce kardeşimizin katledilmesi 15 Temmuz darbesiyle benzer yanları vardır. Seçilmiş bir Cumhurbaşkanı var, ondan sonra onların mahiyetinde olan belki buradakinden daha farklı orada komuta kademesi içerisinde satılmış uşaklar ne yaptılar Mısır'da yapılan özellikle seçimleri yok sayarak seçilen insanları zindanlara attılar. Tıpkı 15 Temmuz'da olduğu gibi özellikle komuta kademesi içerisinde maalesef asker üniforması giymiş bazı alçaklarla beraber, Pensilvayadaki o bunağın önderliğinde yapılanlarla benzerlik vardır. Her ikisi de Müslüman olan Mısır ve Türkiye'deki değişimleri ve dönüşümleri kabullenemeyen başta Amerika ve yerli işbirlikçileri olmak üzere Avrupada ki ülkeleri görmekteyiz. Terör devleti olan İsrail'de bunlardan geri kalmadı. Ülkemizi karıştırmak için, Mısır, Suriye ve Irak gibi yapmak için Esma Biltaci benzeri 241 vatandaşımızı katlettiler. Türkiye yürekli bir ülkedir, bugüne kadar kimsenin boyunduru altına girmedik, Allah'tan başka kimsenin önünde diz çökmedik. O gün çöktüremeyenler bugünde yarında çöktüremeyecekler. İster içerideki satılmış beyinler olsun, ister o satılmış beyinleri kullanan uluslararası güçler 15 Temmuz günü işte Osmanlı tokatının son örneğini yediler. Bir daha böyle bir şeye kalkışmayacaklar. Bunların tümün temelinde yerelde yapılan bu tip hizmetlerin karşılığı var. Cumhurbaşkanımızın dik duruşu, ülkesini, milletini, dinini seven nesillerin yetişmesi için bu yola baş koymasının çok büyük önemi vardır. Halkımız Dünya darbeler litaratüründe bir ilki yaşatmış olduk, bunları her seferinde konuşacağız, çatlasalar da, patlasalar da konuşacağız. Bizleri susturup da bunları unutturmaya kimsenin gücü yetmeyecek. Bu hainliklerin karşısında yararlı ve faydalı hizmetlerimizle, çalışmalarımızla dimdik duracağız " diye konuştu.

Protokol konuşmalarından sonra Somuncubaba Cami İmamı Mehmet Çiloğlan tarafından okunan duanın ardından açılış kurdelesi kesildi. Polat, açılışa katılan davetlilere Esma Biltaci Kültür ve Sanat Merkezi Hizmet Binası ve faaliyetler hakkında bilgiler aktardı. Milletvekili Şahin, Kültür ve Sanat Merkezinde çeşitli eğitimler alan çocuklarla sohbet ederek, başarılar diledi. Modern ve şık bir tasarımla kapılarını sanatseverlere açan Esma Biltaci Kültür ve Sanat Merkezi'nde Kuran-ı Kerim eğitimi, resim ve bağlama kursları dışında çeşitli kültürel faaliyetler düzenlenecek.

Yeşilyurt Belediyesi Esma Biltaci Kültür ve Sanat Merkezi hizmete girdi

Yeşilyurt Belediyesi Esma Biltaci Kültür ve Sanat Merkezi hizmete girdi

Yeşilyurt Belediyesi Esma Biltaci Kültür ve Sanat Merkezi hizmete girdi

Yeşilyurt Belediyesi Esma Biltaci Kültür ve Sanat Merkezi hizmete girdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim