• BIST 9479.97
  • Altın 2495.131
  • Dolar 32.5981
  • Euro 34.7923
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

Yeşilyurt Belediyesi, 2 Yılda 79 Metruk Bina Yıkımı Gerçekleştirdi

Yeşilyurt Belediyesi, 2 Yılda 79 Metruk Bina Yıkımı Gerçekleştirdi
Yeşilyurt'u daha modern, yaşam düzeyi yüksek bir görüntüye ulaştırmak amacıyla çalışmalarına devam eden Yeşilyurt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü...

Yeşilyurt'u daha modern, yaşam düzeyi yüksek bir görüntüye ulaştırmak amacıyla çalışmalarına devam eden Yeşilyurt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, 2 yılda 79 metruk bina yıkımı gerçekleştirdi.

ilçe sınırları içerisindeki alternatif yol güzergahları oluşturup trafik akışını rahatlatmak adına yol açma ve yol genişletme çalışmalarına devam eden Yeşilyurt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile İmar İşleri Müdürlüğü ekipleri ortaklaşa yürüttükleri çalışmalar kapsamında bugüne kadar toplam 79 metruk bina yıkımı gerçekleştirildi. Sorunlu ve plansız güzergahların canlandırılması, sağlıklaştırılması ve yeniden yapılandırılması hedefiyle gerçekleşen çalışmalar kapsamında Karakavak Mahallesi Fahri Kayahan Bulvarı'nda devam eden yol genişletme çalışmalarına engel teşkil eden bir adet tek katlı bina, çevre güvenliğinin alınmasından sonra Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkıldı.

Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çınar beraberinde Belediye Meclis Üyeleri Şahin Özer ve Kadircan Eser ile birlikte yıkım işlemlerini yerinde takip etti. Yeşilyurt ilçesindeki araç ve yaya trafiğini rahatlatmaya yönelik yol açma ve genişletme çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Çınar, iki yılda park ve yol çalışmalarına engel teşkil eden toplam 79 binanın yıkımı gerçekleştirdiklerini söyledi. Fahri Kayahan Bulvarı'ndaki yol genişletme çalışmalarına engel teşkil eden tek katlı binayla ilgili resmi işlemlerin tamamlanmasından sonra yıkımın gerçekleştiğini belirten Çınar, "Sağlıklı bir kent olmanın temelinde sorunsuz bir ulaşım yatmaktadır. Yeni yollar, trafik akışını rahatlattığı gibi, bölge insanına büyük kolaylık sağlayacaktır. Yeşilyurt Belediyesi olarak bu gerçekten yola çıkarak imara uygun olmayan metruk evlerin yıkımına çok hassas davranıyoruz. İki yıllık süreç boyunca toplam 79 binanın yıkımını gerekli prosedürleri yerinde getirdikten sonra gerçekleştirdik. 2016 yılının ilk üç ayında ise toplam yedi binanın yıkımını yaptık. Fahri Kayahan Bulvarında devam eden yol genişletme çalışmalarına denk gelen, imara uygun olmadığı tespit edilen tek katlı binayı resmi yazışmaların ardından yıkımını gerçekleştirdik. Hedefimiz her noktasına kolay ulaşılabilir, modern, kaliteli ulaşım ağına sahip Yeşilyurt'u gelecek nesillere bırakmaktır. Hizmet sınırlarımız içinde tespit ettiğimiz çevre sağlığını tehdit eden metruk evlerin yanı sıra park ve yol çalışmalarına engel teşkil eden binaların yıkımına devam edeceğiz" diye konuştu.

Yeşilyurt Belediyesi, 2 Yılda 79 Metruk Bina Yıkımı Gerçekleştirdi

Yeşilyurt Belediyesi, 2 Yılda 79 Metruk Bina Yıkımı Gerçekleştirdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim